Pocikavanie sa po nástupe do školy

19. sep 2023

Baby prosím vás čo mám robiť? Syn nastúpil do 1 ročníka na základnej škole a odvtedy sa začal pocikavat. Nie je to každú noc ale min. 4x do týždňa určite. V škole sa mu páči, žiadne problémy nie sú, aspoň mi tak tvrdí. Niekedy sa počura do postele Inokedy vstane a nevie kde čo tak ide kam si zmysli, vyčúra sa na schodisko, v obývačke, v izbe... Ráno si na nič nepamätá, nevie o tom. Co s tým?

11mirka22
19. sep 2023

Ak je to naozaj len od nástupu do školy, počkala by som... Je to dva týždne. Môže prežívať silné emócie, aj keď sa teší... Mozog sa s tým vysporiada. Daj mu ešte čas, zopár týždňov.

autor
19. sep 2023

@11mirka22 dúfam, že to prejde, lebo keď mu ráno hovorím, že čo zrobil, tak sa dosť čuduje, je z toho smutný...

11mirka22
19. sep 2023

Tak mu to radšej ani nehovor, respektíve, aspoň nie vyčítavým tónom.. Aby si mu zbytočne nepridavala stres, nerobí to naschvál... Skús mu dat ešte čas.

drakvak
19. sep 2023

Nie je veľmi unavený zo školských povinností a potom večer tak hlboko zaspí, že sa nezobudí na potrebu cikať? Možno by pomohlo poobede trochu cieleného oddychu plus nepiť tesne pred spaním. Keď si to nepamätá, tak sa to zrejme deje vo fáze hlbokého spánku.

lenkasarka
19. sep 2023

Nemôže to byt námesačnosť?

autor
20. sep 2023

@lenkasarka neviem ci to môže byť namesacnost, nerobi iné,, činnosti,, okrem toho ze sa počura 🫣

tamitamitami
20. sep 2023

Ja by som ho skúsila teraz chvíľu raz za noc zaniesť na wc. Tiež si myslím že môže byť veľmi unavený alebo má zrazu veľmi veľa podnetov a takto sa to prejavilo.

pbra40
20. sep 2023

Pred nim nekomentovat, odniest vzorku mocu pediatricke (moze mat nejaky zapal) a ak sa nic v moci nepotvrdi, tak este pockat, moze to mat psychicky podklad zo skoly.

milanemila
20. sep 2023

Dcera sa zacala v spanku pocikavat, ked na mne zacalo byt vidno tehotenstvo, tiez bola inak ok a na surodenca sa tesila. Zrejme mala nejaky podvedomi stres z tej zmeny a rovnako mozno tvoj maly to ma zo skoly. Bola sice o dost mensia, ale uz dlho odplienkovana. Po vyluceni medicinskeho problemu sme to proste nechali tak a preslo to same, na postel nepremokavu podlozku a skus cakat.

adelka_rodina
20. sep 2023
Používateľ adelka_rodina je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od adelka_rodina.

Ahoj, to bude psychického pôvodu, je to veľký spúsťač.. ale tak všetko sa dá nacvičiť 🙂