Pocikávanie sa 4,5 ročného synčeka

matriarcha
16. jan 2013

zienky moj maly bude mat v maji 5 rokov a doteraz ked zaspi sa nezobudi na cikanie.....je zdravy nema ziadne problemy,len jednoducho tak tvrdo spi ze ani nevie ze sa pocikal..mate s tym niekto skusenost????kedy to prejde???

awika
16. jan 2013

@matriarcha My máme taký istý problém.Malý bude mať 4roky,je zdravý a tiež sa v noci nevie zobudiť na cikanie. Ma velmi tvrdý spánok,dokonca aj ked ho v noci niečo bolelo alebo je smädný,nezobudi sa,len začne v spánku mrnčať a ked sa ho pýtam čo mu je-či chce pit abo ho niečo boli,len mi z takého polospanku prikyvuje.Niekedy sa nám nepocika aj pár nocí po sebe,potom zasa áno:( Čítala som,že dieťa do 5rokov nemusí mať este dostatočne zrelu centrálnu nervovu sústavu a nevie to ovplyvniť...Tak zatiaľ to beriem takto a dám tomu čas. Inak s dcérou sme takýto problém nemali.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hviezdass
16. jan 2013

my sme tuto situaciu riesili tiez nedavno...bolo nam povedane ze ak dietatko tak tvrdo spinka treba to v nom vypestovat...tak sme to skusili a zacali sme malu pravidelne davat cikat v tu istu vecernu hodinu...treba odsledovat ze o kolkej sa asi pocika a davat ho pravidelne cikat, u nas to trvalo asi pol roka, tiez ma strasne tuhy spanok..prestala sa pocikavat a uz sa parkrat sama zobudila ze jej treba cikat...to je uspech..nam to takto funguje

dana33
16. jan 2013

pridavam sa ....((( my riešime tiež tento problem...maly sa mi pocikava skoro každu noc,aj som ho budila na cikanie,aj sa vycikal a rano bol zase mokry,moč ma OK,ešte mame papier na nefrologiu,tak uvidim,čo nam tam povedia... ☹ inač nemate niektora skusenosti,ako take vyšetrenie vyzera,čo nas čaka...mame ist na Kramare...

matriarcha
autor
17. jan 2013

@dana33
@hviezdass
@fidka79 ja som maleho davala pravidelne v noci cikat vyse 4 mesiacov...bolo to pre mna hrozne namahave,kedze on sa nedoze zobudit ani ked ho davam ja..proste som ho musela v spanku posadit na nconi...a nutit ho cikat,trvalo to aj vyse 20 minut kym konecne pustil :( a cele to prespal....len udrzat ho na nom bolo tazke...kedze sa stale vyvaloval do stran...dr nam hovori ze je ok,ze chlapci mavaju s tymto problem..a za nocne pomocovanie sa to berie az po 7 roku zivota....ja dufam ze to coskoro prejde..par krat sa pocikal aj v skolke ked zaspal,aj cezto vsetko ze ho davaju spat tesne pred spanim..on jednoducho zaspi a pusti....pani ucitelka mi hovori az sa netrapim ze za svoju prax sa stretla uz s mnohymi takymito detmi.....

sisa2010
19. jan 2013

môj synček ma 4 a tiež sa zvykol pocikávat aj v noci spal s plienkou aj na obed, chodí spat okolo 21hod, o 23hod. ho zobudím dám vycikat a ráno bola často mokrá plienka. Obmedzili sme prísun tekutín aspoň dve hod. pred spaním.Boli sme aj u neurologičky tá mu nasadila tabletky na noc Minirin, vraj sa ordinujú pri pocikávaní a odvtedy nech vyklopem ani raz sa nepocikal. dufam ze mu to vydrzi.