Pocikávanie sa 4,5-ročného chlapca

duddy88
29. okt 2023

Zdravim. Chcela by som vedieť váš názor na problém ktorý má môj 4,5rocny syn. Môj synček sa pocikava počas spánku a to nielen v noci ale aj cez deň. Má tvrdý spánok. Áno, musí dozrieť. Problém je ten že on sa zvykne pocikavat aj cez deň. Sedí pozerá TV a zrazu ho ja upozorním že mám mokré tepláky. Niekedy sa to stáva aj vonku a aj v škôlke. Neviem aký postoj mám k tomu zaujať. Riešili sme to s DR a všetky výsledky dobre. Ďakujem za váš názor.

anjelicek26
29. okt 2023

Riesili ste to s urologom, alebo len pediatrom? Spanok by som skutocne neriesila, to ma cas, ale pocikat sa (a nevnimat to) pocas dna je uz ina kapitola...

zuzuliennka1
29. okt 2023

@duddy88 suhlasim s @anjelicek26 , v noci to este v tomto veku nevadi, ale cez den to problem veru uz je. vobec si neuvedomi ze potrebuje a proste sa pocika? a musis ho az ty upozornit?

beata_k
29. okt 2023

Zrejme je natolko zaujaty TV/hrou, ze si to neuvedomuje. Alebo aj ked o tom vie, tak nestiha, pusti a ma na salame. Ale urologa by som skusila.

veronika1754
29. okt 2023

@duddy88 ja som toto mala s mladším synom, nebolo to že denne ale stávalo sa často. Išli sme na vyšetrenia už si presne nepamätám kam všade no viem že sono mu robili, odber krvi, urológ.. všetko bolo v poriadku, tak neostávalo nič iné len nastaviť si zvonenie na začiatku každé dve hodiny a poslať ho stále na WC, aj keď už vedel sám ísť. Postupne sme čas predlžovali. No nehody mával skoro do 7 rokov. No týmto že som ho posiela sa nehody veľmi obmedzili. Teraz má 13,chvalabohu všetko v poriadku, žiadne nehody.

jahodka11
29. okt 2023

ak ho vysetril lekar a povedal, ze je zdravy, neries.... my sme to mali rovnako...dlho predlho sa pocikaval v noci...ani radsej nenapisem dokedy.... dr v nemecku sa len smial a ze ved kludne mu tu plienku nedajte, ale potom mozete postel prezliekat 😉 on bol taky vtipkar, ale otvoril mi oci, dieta zdrave, ze co riesim.... 😉 a naozaj, preslo to potom, sice podla mna neskoro 😉 , ale preslo zo dna na den 🙂

duddy88
autor
29. okt 2023

Máte pravdu, nočné neriešim len tie nehody. Urológa sme neriešili, pediater povedal že chce to čas. Možno je to o psychike. On je zaujatý všetkým a že mu treba cikať nieje pre neho dôležité. Cez letné prázdniny to bolo super a teraz to znova začalo. Chodíme ku psychologicke a vravela že je šikovný a múdry, len nieje pre neho podstatne ísť na záchod. Myslím si či sa niečoho nebojí alebo či nemá strach. Ďakujem za vaše názory

duddy88
autor
29. okt 2023

@zuzuliennka1 niekedy uteká na wc a trošku mu ujde ale niekedy sedí, kreslí a už je mokrý a on pokračuje ďalej až keď som pozrela a upozornila som ho že je mokrý či to necíti

anjelicek26
29. okt 2023

Pri pozerani telky sa mu proste nechce a ziadne "boji sa a ma strach" by som tam nehladala... urolog minimalne pozrie mocak, oblicky, predkozku, na skodu to proste nie je... aspon budes vediet, ze tymto smerom problem nemate... tieto moznosti to vsetko skontrolovat pediater nema, ten maximalne rozbor mocu spravi...