Ahojte. Mame problem. Skoro 5r sa zacal v moci pocuravat. Nieje to kazdu noc ale minimallne 7 az 10krat do mesiaca sa stane. Vecer vodu uz nepije pred spankom ide curat a aj tak. Neviem ci ho nechat este alebo co. Isty cas sme ho budili a potom bolo vsetko ok. No zacal znova.
Druha vec zadrziavanie stolice pri hre. Proste sa hra a potrebuje ist a on to proste zadrzi. Az kym ho neupozornime ze uz nech ide.
Fakt neviem mam ho objednat niekam urolog alebo?
nie je este dozrety na nocne prebudenie sa na cikanie...to,ze mu nedas vecer pit,je zbytocne...podobne to mala aj dcera.tiez,takmer do 5r na noc musela mat plienku... teraz,nema problem sa zobudit,ked potrebuje..syn,ten vobec nemusi vstavat a vydrzi celu noc a to pije vela...ked tvoj syn bude mat v noci suche plienky alebo sa zobudi na cikanie,prestanes mu ich davat...do 6r sa nocne pomocovanie neriesi
a s tym kakanim..to je,tiez,caste..stava sa,ze deti v zapale hry zabudnu alebo proste nechcu odist od hry...
Ani jedno ani druhe uz vo veku 5+ moc v poriadku nie je. Porad sa s pediatrom a on ta nasmeruje. U nas je napriklad toto dovod na odklad skolskej dochadzky, berie sa to ako celkovu nezrelost dietata... Pitie suhlasim s kockou vyssie nema zmysel obmedzovat a pocikanie aj 10 dni v mesiaci - to je proste velmi zle este - to by som davala na noc plienku.
@anjelicek26 ja som sa nato pytala pediatricky ..konzultovala som to s nou..a bola aj stranke..tusim sucha postielka(plienka) a tam ma dalej nepustilo rieist problem s odbornikom,ked som uviedla vek...
@anjelicek26 a to dcera bola celkovo bystrejsia a ovela sikovnejsia,ako syn..cez den,uz velmi dlho nemala plienku,ale noc,to bol dlho problem..prezili sme a preslo to..normalne funguje..ani ziadnu nehodu odvtedy nemala..
@anjelicek26 mal ale dlhe obdobie asi od 3r az doteraz ze to nerobil vobecani v noci. Zacal teraz neviem kolko nazad
U nás sa toto stalo keď mala dcéra 4 roky .... z ničoho nič sa začala v noci pocikávať. Nakoniec sme zistili za pomoci Dr. že to nie je problém zdravotný. Problém bol v tom, že som začala chodiť na nočné zmeny a jej telíčko na to reagovalo takto. Dr. tiež povedala, že je priskoro to riešiť a nočné pocikávanie do 6 rokov netreba riešiť. Hlavne v noci nebudiť na cikanie to je vraj veľká chyba rodičov. Nedoporučujem ani plienku dávať ale pokiaľ to zmierni nočný stres rodiča tak asi by som z ťažkým srdcom išla aj do plienky. S kakaním si každé dieťa musí prejsť svoju etapu a zadržiavanie stolice pri hre je myslím u viacerých detí problém. Treba upozorňovať a vysvetľovať a určite sa to časom poddá.
@jarmila2010 vravim opytat je na mieste, kedze je to nieco s cim uz 95 percent deti problem nema a treba to zacat pomaly riesit. Hlavne ak to zacalo zrazu... mozno je kamen urazu prave niekde v psychike. Kym sa to stane niekde v kolektive, ked bude prespavat v skole ci u kamarata ci v skole prirode, tabore a mama mu bude musiet nabalit plienku (alebo nebude od hanby chciet ist vobec).. mozno to chce len usmernit, ze co sa v zivote dietata zmenilo.
https://suchapostielka.sk/pomocovanie/ skus pozriet stranku
Normalne som uvazovala ci to nemohlo prist aj prichodom surodenca.proste sme mu hovorili ze uz nebude sam ze pride babo atd. A teraz ked vidi ze o mensieho sa trebastarat atd
@anjelicek26 uz citam...to ale autorka neuviedla v uvode,ze uz sa pred tym nepocikaval..len,ze ho budili na cikanie v noci...
..autorka...myslim,ze to moze suvisiet aj s prichodom surodenca...
Vidis to moze byt dovod, prichod surodenca je velka psychicka zataz, ktoru mozno spracovava v spanku.
K plienke sa uz isto vratit nechcem to sa mi zda byt uz vela ze po dvoch rokoch som ju nema vobec vratit nazad. Ale to zadrziavanie mi pride teda divne ze radsej bude chodit prestupovat a neviem co len aby nesiel. Ked sa ho pytam ci ho neboli pipk alebo ci to ide tazko vraj nie. Ani teda nevyzera ze by nasilu tlacil.
U nás to iste...odkedy som tehotná, má zapchu, nervózne odtŕha a nadmerne žmurká, keď je nervózny...psychika je silná vec...
Skor psycholog. Toto presne robil moj synovec a napokon to bolo psychickeho povodu.