Pocikávanie 11-ročného chlapca

19. jan 2024

Dobrý večer, prosím Vás už som si tu prešla o Tom niekoľko diskusii no väčšina je o nočnom pocikavaní. Idem sa opytat či mi vie niekto poradit čo robiť alebo za kým ešte ísť . Môj 11r syn sa pocika cez deň . V noci všetko ok ale príde zo školy pocikaný (nie vždy ale už občas je to problém v tomto veku) ide von príde pocikaný. Boli sme u psychológa tak všetko ok boli sme na urologii ( v dvoch ambulanciach) tiež všetko ok rozprávame sa o Tom stále no žiaľ odpoveď neprichádza. Prosím budem vďačná za každú radu . Ďakujem

sasesoe
19. jan 2024

Odsledovat - kedy, kde, prečo sa to deje.... On to ako vníma? Hanbí sa ísť v škole? Môže ísť "do kabínky". Zabudne? Nastavit budíky/pripomienky, či už na mobile Al ako spojitosť s nejakou činnosťou - odchádzam, idem predtým na wc.. prešli 2 prestávky v škole, idem na wc...
Z vyšetrení možno ešte nefrologia? Ale keď je to občas ja by som možno skôr do tých situácii išla... Píšeš, že ste boli u psychológa, lenže ak len raz, tak možno ťažko sa otvoriť hneď cudziemu človeku... Pozri možno ešte niečo o filialnej terapii, neviem, či už nie je na to "starý", ale možno aspoň nejaké prvky z toho by ste mohli skúsiť a tam niečo odpozorovať - zahrať s figúrkami niektoré tie situácie, len si to musíš predtým naštudovať a ideál i natrénovať, aby si vedela čo ako a meškala mu do reči, neovplyvňoval ho a najmä nehovorila miesto neho....

slovakboy
20. jan 2024

Nepocikaval sa a začal sa? Alebo je to od malička?

kvietok173
20. jan 2024

A cíti potrebu ísť na záchod? Alebo ma samovoľný únik? Počíta sa komplet či mu len “ujde kúsok?”

oslo1
20. jan 2024

Smer neurolog

anjelicek26
20. jan 2024

Neberies do uvahy fakt, ze to moze mat rad a ze sa mu ten pocit pocikavania moze pacit... niektore fetise zacinaju uz v detstve, je to zriedkave, ale je.. ten pocit "uvolnenia" ked pusti do nohavic, ten pocit vzrusenia, ked ide domov mokry, ten pocit "pozornosti", ktory sa mu dostane doma, kym sa prezlecie a kym sa osprchuje nanovo a je v suchom a cistom... mozno si mu este nepolozila tie spravne otazky.

autor
20. jan 2024

@sasesoe nie chodíme k psychológovi dlhodobejšie kvôli adhd , skúsim ale pozret čo ste pisali

sinusoida
20. jan 2024

Pocikávanie veď súvisí s adhd.

loliki
20. jan 2024

Asi bude mať problém ísť na WC v škole. Buď sú špinavé záchody, alebo je tam veľa deciek, všelijaké bloky môžu mať tie deti. Neviem, či niečo vyriešiš, keď sa s ním o tom bavíš. Buď skrátené vyučovanie, alebo nejakým spôsobom zabezpečiť, aby sa v škole vycikal. Zadržiavanie moču tiež nie je zdravé. Hľadajte spoločné riešenie. Učitelia o tom vedia, že ho majú púšťať na WC?

valise
22. jan 2024

Aj ADHD moze byt pricinou