Dobrý večer, prosím Vás už som si tu prešla o Tom niekoľko diskusii no väčšina je o nočnom pocikavaní. Idem sa opytat či mi vie niekto poradit čo robiť alebo za kým ešte ísť . Môj 11r syn sa pocika cez deň . V noci všetko ok ale príde zo školy pocikaný (nie vždy ale už občas je to problém v tomto veku) ide von príde pocikaný. Boli sme u psychológa tak všetko ok boli sme na urologii ( v dvoch ambulanciach) tiež všetko ok rozprávame sa o Tom stále no žiaľ odpoveď neprichádza. Prosím budem vďačná za každú radu . Ďakujem
Nepocikaval sa a začal sa? Alebo je to od malička?
A cíti potrebu ísť na záchod? Alebo ma samovoľný únik? Počíta sa komplet či mu len “ujde kúsok?”
Smer neurolog
Neberies do uvahy fakt, ze to moze mat rad a ze sa mu ten pocit pocikavania moze pacit... niektore fetise zacinaju uz v detstve, je to zriedkave, ale je.. ten pocit "uvolnenia" ked pusti do nohavic, ten pocit vzrusenia, ked ide domov mokry, ten pocit "pozornosti", ktory sa mu dostane doma, kym sa prezlecie a kym sa osprchuje nanovo a je v suchom a cistom... mozno si mu este nepolozila tie spravne otazky.
@sasesoe nie chodíme k psychológovi dlhodobejšie kvôli adhd , skúsim ale pozret čo ste pisali
Pocikávanie veď súvisí s adhd.
Asi bude mať problém ísť na WC v škole. Buď sú špinavé záchody, alebo je tam veľa deciek, všelijaké bloky môžu mať tie deti. Neviem, či niečo vyriešiš, keď sa s ním o tom bavíš. Buď skrátené vyučovanie, alebo nejakým spôsobom zabezpečiť, aby sa v škole vycikal. Zadržiavanie moču tiež nie je zdravé. Hľadajte spoločné riešenie. Učitelia o tom vedia, že ho majú púšťať na WC?
Aj ADHD moze byt pricinou
Odsledovat - kedy, kde, prečo sa to deje.... On to ako vníma? Hanbí sa ísť v škole? Môže ísť "do kabínky". Zabudne? Nastavit budíky/pripomienky, či už na mobile Al ako spojitosť s nejakou činnosťou - odchádzam, idem predtým na wc.. prešli 2 prestávky v škole, idem na wc...
Z vyšetrení možno ešte nefrologia? Ale keď je to občas ja by som možno skôr do tých situácii išla... Píšeš, že ste boli u psychológa, lenže ak len raz, tak možno ťažko sa otvoriť hneď cudziemu človeku... Pozri možno ešte niečo o filialnej terapii, neviem, či už nie je na to "starý", ale možno aspoň nejaké prvky z toho by ste mohli skúsiť a tam niečo odpozorovať - zahrať s figúrkami niektoré tie situácie, len si to musíš predtým naštudovať a ideál i natrénovať, aby si vedela čo ako a meškala mu do reči, neovplyvňoval ho a najmä nehovorila miesto neho....