Pobyt v nemocnici s 3-ročnou dcérkou

8. okt 2023

Pekný večer. Idem do nemocnice s mojou 3 ročnou dcérou, chcem sa takto len informovať ako to chodí, ešte som nikdy takto nebola s nou hospitalizovaná. Mame prichod na 11, cize asi pravdepodobne obed mať nebudeme, ale čo sa týka potom neskôr, ako to je so stravovaním rodiča? Mam si nieco navarit a vziat si so sebou, alebo budem mat narok na stravu a zaplatim si ju pred odchodom z nemocnice? Ako to je so spaním? Budem mat narok na spanie pri dcere? Som z toho mooc nervozna... dakujem za odpovede.

letfenixa
8. okt 2023

Máš nárok na vlastnú posteľ (to je do 6.roku dieťaťa). V našej nemocnici si môžeš objednať stravu, ktorú pri odchode zaplatíš. Máme na oddelení aj kuchynku pre rodičov, s chladnickou, takže tam môžeš mať jedlo.

deti95060810
8. okt 2023

závidí od nemocnice...a ešte sa mi stalo že aj v jednej nemocnici na rôznych odd. je to rôzne.
nárok na jedlo majú len matky ktoré koja deti. inak si rodič môže jedlo objednať a potom na konci pobytu zaplatí...alebo využije nemoc. bufet.
postele bývajú najč. skladacie. aj za tú si zaplatíš - 3 e / noc
ráno do 7 hod. odovzdáš a večer o 7 hod. si ju pôjdeš zobrať na izbu... niekedy môže byť posteľ aj v izbe - nemusí sa odovzdávať.
mohla si rovno napísať kde ideš a možno by sa ti ozvali matky ktoré tam už boli...

kris_tin257
8. okt 2023

Včera som sa vrátila z nemocnice so 7 mesačnou, keďže malú kojim tak jediný rozdiel bola normálna posteľ inak mali maminy rozkladaciu pohovku, na jedlo mal nárok každý doprovod za 14,3€ za deň ale to sa určite líši od nemocnice. My sme prišli na 11tu do nemocnice ale nárok na jedlo som mala až od nasledujúceho dňa kedy sa začínalo obedom my sme mali ale akútnu hospitalizáciu nie plánovanú 🤷 určite sa ale pravidlá menia v závislosti od nemocnice

pribinak
8. okt 2023

Asi by bolo dobre napísať do ktorej nemocnice a na aké oddelenie ideš

Vo väčšine si jedlo objednas a pri odchode zaplatíš. Komu nemocničné jedlo nechuti, tak si môže objednať aj donasku. Dnes je to bežne

Niekde máš roztahovavie lôžko ktoré ráno zložíš a cely deň si na stoličke, inde máš postel na izbe

luciasveckova
8. okt 2023

Ano mas narok na stravu aj ty.potom ju vyplatis prii odchode.ja som takto bola s tyzdnovym dieťaťom

deti95060810
8. okt 2023

@luciasveckova maminky čo koja majú stravu zadarmo.. či už ani to nie?

letfenixa
8. okt 2023

@deti95060810 dvakrát som bola so synom hospitalizovaná, ani raz som za posteľ neplatila, neskladala ju ani nič podobné.

kris_tin257
8. okt 2023

@deti95060810 nie nemajú, platila som

nikha2809
8. okt 2023

No, toto je ale v každej nemocnici iné.Ja som bola tento rok s dcérou v ZH a v NR.V ZH si môžeš zaplatiť aj lôžko, aj stravu, aj nadštandard v Nr nič z toho nebolo možné.Stravu som vyriešila cez Wolt, spala som na zemi na skladacom.matraci, nemali dokonca ani len nadštandard.Odd veľkých deti, boli sme v júni

kornelies
8. okt 2023

Doteraz si pamatam ranajky- bielu kavu, rozok s ramou light. Kedze nas v dany den prepustili, musela som zaplatit celodennu stravu, co bolo okolo 14E. Skoro som skolabovala. Nikdy viacej, radsej si objednat cokolvek cez internet.

vandala
8. okt 2023

Som zhrozena a smutna z toho, ake skusenosti maju maminy s nemocnicami. S detmi som bola hospitalizovana dokopy trikrat, starsia mala 2 roky, mladsia 8 mesiacov. Stravu som si vedela u sestriciek zajednat, bol to nejaky smiesny poplatok, na izbe som mala normalnu postel. V Leviciach aj v Novych Zamkoch. Dokonca v Leviciach sa mi pohorsilo a skoncila som na pohotovosti sama so sebou a sestricky mi ponukli moznost, ze ma vystrieda manzel ci babka dcery, podotykam, ze to bolo uprostred noci.

euka210
8. okt 2023

Zavisi od nemocnice...ja som so 6r a aj ked mal 7r bola na izbe, jedlo som si nahlasila u sestricky co chcem,...ranajky som si nedala. Pri vsetkom si pri dietati, mas na to pravo...okrem operacie teda.
Platila som pri odchode z nemocnice za ubytko a stravu...bolo to menej ako som cakala. Do 3r mas ubytko zadarmo, od 3r to bolo 3,3e na noc, asi nad 10-12r 10e za noc. Ta strava ma vysla tusim okolo 5-6r/ den.

luciazahornadska
8. okt 2023

@letfenixa Nie je to tak všade. 🙂 V niektorých nemocniciach (Kramáre) je nárok len do 3 rokov. Potom je doprovod spoplatnený a máte nárok len na skladaciu prístelku, ktorá je len na noc.

domiklik
9. okt 2023

Je to asi rôzne. V Nitre mi nedali nič, ale ze totálne nic. Keby mi muž nedoniesol, tak štyri dni nejem, aj to pre nich bol problém, ze po to musia ísť ku dverám... V Leviciach sa dala dokúpiť celodenná strava za nejakých pár eur. Akoze nič extra, ale aspoň človeka nenechali zdochnut od hladu.

autor
9. okt 2023

Ideme do Trnavy a oddelenie pediatrie

autor
9. okt 2023

A dalujem vsetkym za odpovede

letfenixa
9. okt 2023

@luciazahornadska Mne to povedali, keď vlani bol syn hospitalizovaný týždeň pre 6.narodeninami.

kvetinka75
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mimikarol
9. okt 2023

Ja som si stravu nahlásila a potom pri odchode zaplatila. Postel sme mali jednu, pre mňa doniesli stoličku.

simona92101
9. okt 2023

Stravu si v TT zaplatite,s dietatom ste normalne na izbe na normalnej posteli.da sa aj nadstandard ak je volny.

krkavcia_mater
9. okt 2023

@luciazahornadska ale ked mate od lekara potvrdenie, ze mate problemy s chrbticou, daju vam postel aj ked ma dieta 7 rokov

jablkovastrudla
9. okt 2023

@vandala ja tiez podobnu skusenost, maly lezal v Leviciach. Mala som postel vedla maleho a platila som iba za jedlo, nechcem klamat ale asi 20 eur za 5 dni co sme tam boli. A jedlo bolo vyborne. Maly mal vtedy menej ako 2 roky.

luciazahornadska
9. okt 2023

@letfenixa Tak potom ste asi mali šťastie ;) Ja chodím bežne na hospitalizácie s 5-ročnou dcérou a od dovŕšenia jej 3 rokov mám sklápaciu prístelku. Počas jednej hospitalizácie som dokonca bola v 8. mesiaci tehotenstva a aj napriek tomu som nemala normálnu posteľ. ;)

luciasveckova
11. okt 2023

@deti95060810 na to vam neviem.odpovedat.ja som.nedojcila maly bol na NUTRILONE