Pobyt v nemocnici

27. sep 2023

Ahojte,
je tu prosim nejaka sestricka?

Sme dlhodobo hospitalizovani s krpcom v nemocnici a mam problem s pristupom personalu,
tak by som rada vedela, ci to ja robim zle a mam velke ocakavania voci nim alebo co...
Napr. take meranie teploty v noci - nie je to uloha sestricky/pomocnej sestricky, je to uloha rodica?
Som rada, ked si viem trosku oddychnut v noci, aby som vladala byt cez den hore a robit si svoje denne povinnosti okolo krpca. To je treba budit v noci rodica, nech odmeria teplotu dietata, to ta sestricka spravit nevie, ked je pri posteli teplomer?
Alebo merat tlak a pulzy ...
A je kopec takychto malickosti, ktore by som ocakavala, ze spravi personal nemocnice, hlavne ked je asi dvoj- az trojnasobny ako pocet pacientov tu.
Pytat sa alebo stazovat sa nemozem, sme na nich este odkazani :/
Tak by som len rada vedela, ci mi vie niekto povedat, co vsetko sa ocakava od sprevadzajuceho rodica.
diky za pomoc

marcellka32
27. sep 2023

Keď som bola v nemocnici s dieťaťom, v noci merala sestrička teplotu, ja som aj tak nespala, tlak merias ty dieťaťu?to má robiť sestra

kacena4
27. sep 2023

teplotu som merala vždy ja ked mi povedali, rodic je tam na to aby tieto "drobnosti" robil, vsak ako prebalovanie, prezliekanie stravovanie ci kupanie dietata a dalsie

lenja123
27. sep 2023

Keď som ja ležala s deťmi v nemocnici, tak som robila všetky takéto jednoduché úkony - merala teplotu, podávala lieky, ktoré samozrejme nachystala sestrička, vážila plienky, atď... robili sme to všetky maminy, samé a rady. Tlak som teda nemerala. Viem, že sestričky to robili len ehm ...jednoduchším matkám (rómskym), ktoré by to jednoducho nevedeli. Ale teda určite nebolo na oddelení viac sestričiek ako detí. Veď ak sa ti nechce, tak sa ozvi, sestrička nemá ako vedieť, že to nechceš robiť, keď si ticho.

autor
27. sep 2023

moj uz neie je babatko, a sme v nemocnici uz dobrych par tyzdnov a este nas caka par tyzdnov, len menime oddelenia. Takze uz nocne sluzby tak nezvladam ako na zaciatku a potrebujem si aj ja oddychnut a spat aspon par hodin bez prestavky, ked musim aj tak vstavat aj kvoli cikaniu, vracaniu alebo hnackam...
tak tieto ukony by som fakt ocakavala, ze spravi personal....:/

lenja123
27. sep 2023

Opakujem - povedala si to už tomu personálu? Ako reagoval?
Ja keď spätne rozmýšľam, za sestričky som robila všetky úkony, ktoré by dieťa spravilo samé, ale kvôli veku, alebo chorobe nemohlo. Hospitalizovaná som bola aj so školákom, tam som už bola skôr ako psychická podpora a spoločnosť, obsluhovala som ho aj vo veciach, ktoré by zvládol sám.
Ak to už nezvládaš, nedá sa ti prestriedať s manželom, babkou, sestrou? Aspoň na noc, alebo víkend.

autor
27. sep 2023

nepovedala, lebo to priamo nepovedali ani oni mne, ze je to moja uloha
a nie kazda sestricka s tym ma problem, a ako som pisala, menili sme aj oddelenia a ani na poslednom som takyto "problem" nemusela riesit
ale tu sa uz nasla taka, ktora ma zobudila, ci som nemerala teraz teplotu, alebo naschval bucha dverami, zahrkce a pod., aby som sa urcite prebrala
cez den robim tiez vsetko okolo neho - lieky,kremy, jedenie, prezliekanie, umyvanie, ucenie, hranie ...
zastupujem kopec pozicii aktualne, tak ma stve a mam pocit, ze musim robit este mozno aj ich pracovnu napln

bimbambim
27. sep 2023

Síce od veci ale s čím ležíte dlhodobo v nemocniciach?

autor
27. sep 2023

@bimbambim to by som radsej nekonkretizovala

lucia13022023
27. sep 2023

Ja som bola s malým keď bol malinky novorodenec a teplotu merali oni, aj lieky dávali.
Potom nám dali na izbu dievčatko 9 mesačne a jej teplotu merala mamina ale lieky chodili v noci oni podávať.

marcellka32
27. sep 2023

Lieky, tlak merať ma sestrička.. teplotu môžeš merať ty, ak potrebujes oddych, tak vymeniť sa s mužom/rodinou

zuzi0911
27. sep 2023

Bola som v nemocnici s novorodencom a kvázi viac menej tieto veci robili sestričky ...tým bezzdotykovym...ale cez deň som musela ja merať niekoľko krát rektalne atď ...

anavixy
27. sep 2023

Ja si myslim, ze nie vzdy to musi byt o tom, ze sa personal chce vyvliect z povinnosti, hoci to tak vyzera, mozno je to myslene praveze dobre, totiz dietatu je urcite prijemnejsie ked mu taketo banalne ukony (na ktore netreba zdravotnicke vzdelanie) robi rodic, nez cudzi clovek. Ak je to ale vacsinou ta ista setricka a ine nie, a teda okrem toho robi aj to co pises (ze cielene bucha, hoci aj to nemusi byt cielene a mozno je proste len netaktna alebo ako to nazvat, ze jej je jedno ci buchne), tak to skor bude vec jednej sestry a na zaklade toho sa zasa neda hodnotit fungovanie oddelenia. Vzdy sa najde nejaka osoba alebo osoby co si radi zlahcia pracu. Ale zasa dovolim si tvrdit, ze ty to beries uz trosku precitlivene (co zasa chapem kedze je to dlhodoba hospitalizacia), nemyslim si, ze robis napln prace personalu, robis to co kazdy rodic rad urobi, ked moze. Ta teplota sa meria bezkontaktne ci ako? Este mi napadlo ze teda ako sestra radsej zobudim rodica nez dieta, ked nemusim, to mi napadlo na zaklade toho, ze sa spytala ci ci nemerala teraz teplotu.. pokial sa meria bezkontaktne (co zas je uplne zbytocne podla mna ale to uz je druha vec), tak rychlejsie nez zobudit a spytat sa by fakt bolo rovno teplotu odmerat, ale pokial ide o normalny teplomer, tak samozrejme nebudem zbytocne budit dieta ak ho napr rodic meral pred chvilou a radsej zobudim rodica (hoci nvm preco by si ho sama od seba merala ale to uz su veci co sa nedaju takto hodnotit a posudzovat preco si co kto mysli atd).

ankare
27. sep 2023

Prečo nepovieš diagnózu? Veď píšeš anonymne.

ankare
27. sep 2023

Ak by malo moje dieťa stres z personálu alebo úkonov, radšej by som to robila ja, ak to odo mňa lepšie prijme.
Ak si vyčerpaná, nech Ťa niekto vymení. Aspoň na noc.
Skoré uzdravenie!