ahojte maminky mam problem s dcerkou ktora ma 15 mesiacov a je velmi fyzicky pozadu.Nechodi a ani nechce.Viem o Dunajskej lužnej a rada by som vedela viac ake su vase skusenosti ci uz pozitivne alebo negativne a aky je presny postup aby som tam s malou bola. dakujem.
@bekusinka uz tu taka tema je zalozena, spytaj sa tam https://www.modrykonik.sk/forum/alternativna-liecba/rehabilitacne-stredisko-v-dunajskej-luznej-2/
dakujem pekne.tak ona mala 6 mesiacov a nevedela sa otacat na bok a nic take ako jej rovesnici s tym ze je predcasne narodena:( tak sa snazim aby to dobehla lenze v Harmony k nam maju neadekvatny postup.tak som sa to rozhodla vziat do svojich ruk a riesit to sama.
@bekusinka Moja malá sa ani nenarodila predčasne a otáčať sa začala až keď mala 8 mesiacov. Po narodení jej diagnostikovali znížený svalový tonus - ochabnuté svalstvo. Nenavštevuješ neurológa? Takéto "problémy" sa najskôr riešia ambulantne napríklad cvičením Vojtovky alebo Bobatha. Ja som malú prihlásila na plávanie (keď mala 5 mesiacov) a cvičenie na loptách 😉 stále trochu zaostáva za rovesníkmi ale je to lepšie 🙂 moje vnímanie celkovej situácie sa o dosť zlepšilo keď som prestala porovnávať s inými deťmi.
no ja robim tu istu chybu,lenze my sme mali super fyzioterapeutku ktora ju dala do kopy za 2 mesiace a dieta bolo uzstane lenze sme prestali cvicit resp.cvicenie na lopte lazo plazo a zasa sa dostala na tu uroven na akej by byt nemala.porovnavam aj ja lenze uz ma aj zle nozicky a zasa stat vie len musi mat istotu a ked sme niekde pri detoch ktore chodia a ju chytia za ruku a ona neie ist a pozrie sa na mna to jak keby mi srdce islo odstrelit a slzi sa mi tlacia do oci.lebo viem ze by chcela behat lenze neni na to svalovo dispozicne stavana :(
@bekusinka treba posilovať a posilovať. My chodíme cvičiť na lopty, plávať a 3x denne cvičíme vojtovku + niekoľko krát denne posilujeme doma hravou formou s pomôckami. Je to asi beh na dlhé trate, lebo ja som tiež nad tou Lužnou premýšľala ale týždňový pobyt asi zázraky neurobí aj tak je to o denno dennom prístupe a snahe. 😒
cvicim s nou ja si nemozem dovolit chodit s nou plavata ale pracujem s tym co mam a ake moznosti mam .aj napriek tomu je pozadu.boji sa pustita ist sama.
@bekusinka možno je pozadu oproti ostatným detičkám, ale stále je v norme 😉
to len ja vidim tak tragicky🙂 ale tak snazim sa to brat s rezervou.dost porovnavam jej rovesnikov a ju cize to je moja chyba.
@bekusinka Ak chces ísť na pobyt do Lužnej potrebuješ doporučenie od neurologičky . Pobyt je dvojtýždňový. Cvičí sa tam vojtovka, na fitlopte, leaser, masáž, vírivka, motoped, elektrostymulácia, magnet, ....., podľa diagnoz lekárka určí procedúry. Lekárka Ti môže predpísať aj topánky alebo nejakú inú pomôcku, ktorú by si potrebovala. Dobre je aj to, že sa tam dozvieš aj informáciee od mamičiek ktoré majú staršie deti s rovnakou diagnozou. A uvidíš tam aj detičky s takými diagnozami, že si povieš veď moja je na tom celkom dobre.
@bekusinka ja som na Lužnú počula chvály. Ale neviem čo treba aby si tam mohla ísť, nemal by ťa tam poslať neurológ? Čo znamená že dcérka je veľmi pozadu? S chodením má čas do 18 mesiacov 🙂 sama riešim problém s psychomotorickým vývojom svojho dieťaťa tak viem asi ako sa cítiš 😒