Pobyt rodiča na detskom oddelení

20. dec 2022

Neviete, prosim vas, niekto, do kolko rokov moze byt s dietatom v nemocnici na hospitalizácii rodič? Skusala som googlit, niekde píšu sest niekde tri. Dakujem

simsalabim
20. dec 2022

Nemyslim,ze to je ohranicne vekom. Ja som bola 3x s 15rocnou dcerou (vzdy niekolko dni, max. 10). Protestovali iba raz, ale trvala som na tom, ze mam pravo tam s nou byt. Sestricka sa mna hnevala, no lekar povedal, ze mam pravdu a bolo. Paradoxne, toyo bola najkratsia z tych troch hospitalizacii. Ja vazne v nasich nemocniciach nenecham ubolene vydesene dieta same.

e1i
20. dec 2022

Na kazdej stranke nemocnice to mas vypisane

jaskolka
20. dec 2022

Ako ja viem, do 3 rokov je nárok na bezplatný pobyt pre doprovod. Potom už môže byť doprovodu účtovaný poplatok za pobyt na lôžku a stravu. A zároveň uprednostňuju sa samozrejme doprovody deti do troch rokov (podľa kapacity oddelenia).
Teda nárok ako doprovod dieťaťa máš prakticky dovtefy, kým dieťa vekom patrí na detské oddelenie, ale závisí to od viac faktorov (hlavne kapacita oddelenia a voľne lôžka pre doprovod)

pribinak
20. dec 2022

Do 18 rokov. Charta práv detského pacienta

severkats
20. dec 2022

ja som bola pred 2 týždňami so synom 9 ročným. Boli sme na detskom oddelení 3-18. Bola som s ním na izbe, stravu som nemala, doplácala som 3€/noc za mňa.

jaskolka
20. dec 2022

Príklad zo skúseností - sestrina dcéra bola hospitalizovana na oddeleni ako 10 ročná, no mali celkom plne oddelenie, dojčiace matky tam boli, aj malé deti.
Sestra mala dovolené byť tam od rána do večera, no spat nemohla, keďže skrátka nebolo kde. Alebo mohla sedieť celú noc kresle,čo by pravdaže vyše týždňa nezvládla, keď chcela fungovať cez deň.
takže okolo 21.00, keď neter zaspala, chodila domov a zase ráno o 7.00 už bola nazad.

evica17
20. dec 2022

U nás do troch rokov zadarmo,stravu si však ty ako rodič platíš, potom tuším do šiestich rokov si platíš aj pobyt aj stravu a nad 6 rokov uz nepamätám,možno mi nebrali už,len v prípade voľnej kapacity.

autor
20. dec 2022

Dakujem za ucitocne odpovede, odlahlo mi

Na stránke nemocnice to nepíšu, bolo to prve co som pozerala

akvi
20. dec 2022

Nemocnice na SK su v tomto 100rokov za opicami. Porušujú práva dieťaťa jedna radosť. Dieťa (čiže do 18rokov), má právo na nepretržitú prítomnosť rodiča. Nemocnice sa zvyknu oháňať nejakými vnútornými predpismi, ale tie nemôžu byť nad zákonom, takže ak nechcú rodičovi umožniť prítomnosť, netreba sa nechať odbiť. Mám túto nemilu skúsenosť z nemocnice, škaredo sa na mňa pozerali, ale nakoniec mi dovolili byť so synom, aj keď spravili vsetko preto, aby som mala čo najväčšie nepohodlie ( sedela som na zemi, potom po celom dni sa jedna zlutovala a aspoň stoličku mi doniesla. )