Pobyt batoľata v nemocnici. Ako tam s ním ostať?

alias313
1. jan 2011

Ahojte. Malý má ísť do nemocnice na operáciu (má zúženú predkožku), operácia je plánovaná na 22.2., avšak doktorka mi nechce povoliť, aby som mohla byť v nemocnici s malým. Môžem byť len cez deň a na noc domov, že majú plno, že sa v nemocnici prerába, že nekojím atď... Nedávno sme boli v nemocnici na 3 dni-vrátili sme sa z nej len pred 4 dňami, Adrián mal pokazený žalúdok tak musel zostať na ifúziách 3 dni, tiež som si "nevydupkala" aby som tam mohla zostať na noc. Odvtedy sa malý večer bojí keď zhasnem svetlo, keď mňa, alebo ocka vidí ísť čo i len na wc, tak začne panikáriť. Myslím, že bolo pre neho dosť ťažké. že musel byť v nemocnici v noci sám, ako mi to trhalo srdce keď ma odtiaľ večer sestrička poslala preč a malý jej na rukách plakal a strašne na mňa kričal...Aké to musí byť pre dieťa, ktoré má rok a 9 mesiacov zobudiť sa v noci v nemocnici a nemať pri sebe rodiča???Neviem teda, ako mám postupovať, 15.2. má predoperačné vyšetrenia a toho 22 máme prísť na príjem. Teda zrejme poviem, že pokiaľ ma nenechajú s malým v nemocnici ruším operáciu, dá sa to vôbec?ďakujem pekne za rady

murinka
1. jan 2011

@alias313 a nedalo by sa vybavit ten pobyt a zakrok v inej najblizsej nemocnici? 😕 niekde kde maju volne lozka aj pre rodicov...ja osobne by som si tiez nevedela predstavit aby mi dcera ostala sama v nemocnici ☹

alias313
autor
1. jan 2011

murinka ja som z BB, preto sme si aj nemocnicu vybrali v BB. On tu už bol raz operovaný, keď mal 7 mesiacov, tak mu tu operovali rázštep. Vtedy som mohla zostať s ním, našťastie mali voľné...Uvažovali sme aj o iných nemocniciach, len neviem ako to v ktorej chodí.

basika
1. jan 2011

@alias313 konala by som rovnako....stoj si za tým... viem, že v BB je možnosť byť v nemocnici..ale niekde o poschodie nižšie a sestričky volajú, keď sa dieťa zobudí...alebo nájsť inú nemocnicku, kde budeš môcť byť s ním.

aduskatt
1. jan 2011

@alias313 myslim, ze zo zákona más právo na pobyt v nemocnici s dietatom do jeho 6 rokov.......teda ak sa nic nezmenilo.trvaj na tom

babulina
1. jan 2011

ja by som ho sameho nenechala, pokial to neni zivotudolezita operacia tak urcite nie, nedalo by sa to presunut na inokedy s tym ze ked ti budu davat termin tak nech dopredu zarezervuju miesto aj pre teba?drzim palce nech to poriesite k vasej spokojnosti

gabika7706
1. jan 2011

@alias313 urcite by som maleho ani nie 2 rocneho sameho v nemocnici nenechala, keby som mala hned spat na zemi v spacaku 😠 Ak to nie je take zavazne s tou predkozkou, odlozila by som termin operacie, alebo hladala inu nemocnicu, kde by ma prijali spolu s malym.

aduskatt
1. jan 2011

Charta práv hospitalizovaných detí hovorí: Deti v nemocnici majú vždy právo mať pri sebe svojich rodičov alebo ich zástupcu a túto možnosť zakotvuje aj Charta práv pacienta v Slovenskej republike (prijatá Vládou SR 11. 4. 2001

aduskatt
1. jan 2011

tak toto je citovane z charty práv pacienta.trvaj na prijati, cela ich malovka ta moze prd zaujimat, dieta je prednejsie
8.Ak je do ústavnej starostlivosti prijaté dieťa mladšie ako šesť rokov, možno s ním prijať na základe odporúčania ošetrujúceho lekára aj sprievodcu. Pri prijatí dieťaťa staršieho ako šesť rokov a dieťaťa do skončenia povinnej školskej dochádzky, možno po posúdení jeho psychického a fyzického stavu s ním prijať na základe odporúčania ošetrujúceho lekára a so súhlasom revízneho lekára aj sprievodcu. Pobyt sprievodcu sa považuje za ústavnú starostlivosť.

mmonika
1. jan 2011

@alias313 ja som konala tak ,ze ked mi priamo primar na detskom odeleni povedal ,ze ma tam nepusti ,tak som zbalila malu ( mala vtedy cca 5 rokov ) a sli sme do inej nemocnice ,do uplne ineho mesta...
v nemocnici by som nenechala dieta tak male same ,bo som videla ako sa chovali sestricky ,nechali deti plakavat,chodili sporadicky ..ja uznam ze maju aj inu pracu ale aspon obcas pohladit to dieta mohli .. 😒

aduskatt
1. jan 2011

charta prav hospitalizovaneho dietata..aj toto mozes predlozit

Deti majú byť prijímané do nemocnice iba vtedy, ak starostlivosť, ktorá sa vyžaduje im nemôže byť rovnako dobre poskytnutá doma alebo pri dennej hospitalizácii.
Deti v nemocnici majú vždy právo mať pri sebe svojich rodičov alebo ich zástupcu.
Ubytovanie by malo byť poskytované všetkým rodičom a tí by mali byť podporovaní v tom, aby ho prijali.
Pre rodičov by to nemalo znamenať finančnú záťaž a nemali by trpieť stratou zárobku.
Aby sa rodičia mohli podieľať na opatere svojho dieťaťa, mala by byť podporovaná ich aktívna účasť.
Deti i rodičia majú právo byť informovaní spôsobom zodpovedajúcim ich veku a úrovni chápania.
Mali by byť prijaté opatrenia na zmiernenie fyzického a emočného šoku. Rodičia majú právo na informačnú účasť pri všetkých rozhodnutiach týkajúcich sa starostlivosti o ich deti.
Každé dieťa má byť chránené pred zbytočnou liečbou a výskumom. Deti majú byť ošetrované spolu s deťmi, s ktorými majú rovnaké vývojové záujmy a nemajú byť prijímané na oddelenia dospelých.
Deti majú mať všetky podmienky na hry a oddych, na vyučovanie vhodné ich veku a stavu a majú byť v prostredí nábytkom účelne zariadenom a stimulujúcom, ktoré má byť zostavené v súlade s ich potrebami.
O deti sa má starať personál, ktorého vzdelanie a skúsenosti ho predurčujú reagovať na fyzické, emočné a vývojové požiadavky detí a ich rodín.
Kontinuita opatery by mala byť zabezpečené tímom starajúcim sa o deti.
S deťmi sa má zaobchádzať s taktom a porozumením a ich súkromie má byť rešpektované.

pink_lady
1. jan 2011

@alias313 urcite mas pravo byt tam s nim, viem ze sa to riesi aj tak, ze ked nie je postel pre maminu tak ked chce ostat sedi na stolicke...je to o nicom iste ale pre to male by som to urobila....a ked nie, inu nemocnicu, este mate dost casu... 😉

xlucia
1. jan 2011

chod za primarom, ak nepomoze, tak za riaditelom
ak nepomoze, tak ina nemocnica
neexistuje, aby sa nenasla nejaka moznost
a inak nemaju nadstandard? ten sa da obycajne zaplatit dopredu a natedy naplanovat aj operaciu
tak sme sravili aj my na kramaroch a nelutujem
rozhodne sa nedaj odblbnut, to co si dovoluju je vrchol
pre tak male dieta je stres vobec ist do nemocnice, nie este same
a inak bezne sa detom dodvoch rokov predkozka neoperuje, pokial tam nie je vazny stav
nasho maleho operovali na toto ked mal tri roky a primar mi osobne povedal a chlapcom sa do dvoch rokov predkozky nema nikto chytat, lebo sa to este vyvija
ako vies ze je zuzena, ma problemy cikat, deformuje mu to pindura, alebo co ma

alias313
autor
1. jan 2011

xlucia zial nadstandard nemaju, keby mali tak davno nevaham...u nas na urologii ho prezrela doktorka, pri cikani sa mu robi balonik -cize mu pomaly odteka moč a to je problem. Rozmýšľala som, že napíšem mail primárovi, že ako by sa to dalo riešiť.

maggie59
2. jan 2011

Ja by som nikdy nenechala malého samého v nemocnici. My sme objednaní na operáciu na urologiu na Kramáre 27.1. a mne automaticky doktor povedal ze budem prijatá spolu s malým.Maly ma teraz 18 mes. Tam je to do 3r bezplatne a potom sa nieco doplaca.

alias313
autor
2. jan 2011

maggie59 tak to je super, ze Ti takto doktor povedal,hm no keby to bolo aj u nas...Ja som uz rozmyslala aj nad nemocnicou v Ba, ale to by sme dosť vela precestovali. No uvidim ako to dopadne, mozno nakoniec budeme musiet ist tam, ak mi nedovolia zostat s malym.

zuzkabeno
2. jan 2011

Už tu jedna pani písala, že prečo idete tak skoro na operáciu predkožky. Mne tiež doktorka hovorila, že pokiaľ môže cikať, tak sa s tým nič nerobí. Aký máte problém? Nestačilo by len umývať - v čistej vode vlažnej bez mydla každý deň alebo 2x týždenne a postupne skúšať sťahovať? Ja som s tým synovi nerobila do 2 rokov nič a je to v pohode, ani som ho nekúpala každý deň a mydlom málo len 1x za dva týždne, mydlo dokáže niekedy veľmi uškodiť na pokožku celkovo ju vysuší a zničí jej ochrannú vrstvu najmä u detí a potom majú baktérie raj. Od 2 rokov sme sťahovali predkožku a umývali tak 1x za dva týždne ale iba v čistej vode,mydlom raz za mesiac alebo vôbec. Skúste aj iného lekára, či je operácia vôbec potrebná, je to drobná operácia, ale predsalen zásah a hojenie tiež nemusí byť bez problémov. Pokiaľ môže cikať, táto operácia sa môže robiť aj oveľa neskôr, kamarátka to synovi sťahovala postupne od 2 rokov každý druhý deň vo vode až 2 roky a upravilo sa to, chce to len čas a trpezlivosť. Určite bude mať z toho veľkú traumu, keď by ste ho nechali v takejto chvíli samého v nemocnici. Prosím zvážte to či je treba operáciu. Ten istý lekár vám na druhý deň nepovie že operáciu netreba, oni nemenia svoje rozhodnutia a je to aj ich práca, napíšte mi aký máte problém, určite Vám aj tu niekto poradí aj keď bez lekárskeho vzdelania, ale z praktických skúseností.

alias313
autor
2. jan 2011

zuzkabeno my sme boli u urologičky. Malý ma taký problém, že pri cikaní sa mu vytvára balónik-má veľmi malú dierku, skoro mu ju ani nevidno, preto sa mu robí, lebo mu pomaly odteka moč. Mali sme aj taký problem, ze maly sa casto chytal za pipika a aukal, preto sme tam isli. Stahovať sa predkožka nemôže a už vôbec nie na silu, pretože by tam mohli vzniknúť ranky a následné jazvy. A viem, že sú aj také prípady, keď sa predkožka stahovala nasilu a potom sa nedala vrátit späť, proste zostala pred žaluďom. Potom sa musia pichať dosť bolestive inekcie na to, aby sa predkožka naspäť stiahla. Diagnózu má Hyperplastiká predkožka, fimóza. Preberala som to s doktorkou, operácia je nutná,nakoľko sa mu predkožka už sama neupraví a neuvoľní a preto čím skôr tým lepšie.

sarkulka
2. jan 2011

Ahoj, ja som bola s dcérkou v nemocnici pred dvomi rokmi, vyberali jej nosné mandle. Keďže bola pod úplnou narkózou, musela byť hospitalizovaná tri dni. Ja som tam bola po celý čas s ňou, vo dne , v noci a nebol v tom žiadny problém. Zaplatila som myslím, že asi 10 e za celý pobyt, stravu som nechcela, ale bola aj možnosť sa tam stravovať, ale nie som samovrah 😉 Jednalo sa o nemocnicu v Trnave, síce to tam bolo hrôzostrašné 😠 , ale hlavne, že všetko dobre dopadlo 🙂 Podotýkam, že dcéra mala vtedy 4 a pol roka a nebola v tom čase kojená 😀

danya222
4. jan 2011

Ahojte maminky chcem sa opytat ci mate skusenost s mononukleozou niekto? aky ste mali priebeh...aka liecba sa stanovi?