Pobyt 2-ročného dieťaťa vonku pri užívaní antibiotík

katarina1645
28. máj 2024

Ahojte, 2 ročná dcérka má od dnes antibiotiká na 5 dní, má soplík a hlienovitý kašeľ, horúčky nemá. Chodili ste aj tak s detičkami von na slnko? Či mám ešte počkať?
Ďakujem za odpovede

anile12
28. máj 2024

@katarina1645 vonku sú aj miesta kde je chládok

lubina
28. máj 2024

s antibiotikami sa na slnko neodporuca, ale ved su miesta kde je tien, ak s nou uz chces ist niekam vonku.

zuzubb007
28. máj 2024

Nechodila som s dieťaťom na antibiotikách vôbec von, pre niečo ich berie má sa doma liecit, na slnko vobec

katarina1645
autor
28. máj 2024

Ďakujem za odpovede

adiranka
28. máj 2024

jasne, s pobytom na slnku by si este mala pockat. ved este bude vela tych slnecnych dni, netreba sa nikam ponahlat 🙂

simca06022011
28. máj 2024

chore dieta patri do postele a ma mat kludovy rezim. ked prechadzala choroba, tak som ju vzala sa prejst pomaly, alebo ideme s kocikom atd.. a na slnko s atb nie _(aj ked tam skor zalezi aj od toho ake, niektore nereaguju na slnko, ci? )
Radsje riadne sa vyliecit ako lietat a o chvilu zase byt doma chora...

jana_eyre_2
28. máj 2024

Na miernu prechádzku, ak sa dieťa cítilo dobre som von chodila vždy, ale nie na slnko to sa pri ATB nemá.. len tak mimochodom, na odporúčanie doktorky ak by chcel niekto hejtovat.. keď dieťa nemá teplotu, cíti sa dobre nie je dôvod nechodiť na čerstvý vzduch ak berie ATB.. nepíšem o kolektíve, ale o pobyte vonku mimo deti..

anavixy
28. máj 2024

Zálezi AKE atb ma. Nie vsetky atb sposobuju fotosenzitivitu, treba si precitat pribalovy letak - tam je to vzdy jasne uvedene, ak je potrebne nieco vynechat/vyvarovat sa, alebo pouzit google a zadat nazov lieku alebo ucinnej latky v spojeni so slovom slnko alebo pobyt na slnku a najde ti odpoved, kedze toto sa pyta vela ludi. Nie s kazdym atb je zakazane chodit na slnko a zaroven je mnoho lieciv, pri ktorych je to tiez zakazane, ale to uz ludia neriesia- napr fenistil. Vseobecne ale kazdy liek moze citlivemu jedincovi sposobit reakciu pri pobyte na slnku. Pokial konkretne atb, ktore tvoje dieta uziva, nema popisany vznik fotosenzitivity, tak pokojne mozete ist von, samozrejme v kludovom rezime, s pokryvkou hlavy (idealne aj ostatnych casti tela), natriet poriadne spf 50 a snazit sa zdrziavat v tieni a ist von vecer alebo skoro rano. Takze na slnko urcite nie, von na pokojnu prechadzku ano.

nevenka
28. máj 2024

Ja som raz len presla po zahrade po slnku a brutalne som sa vyhadzala, ako popalene som mala na kozi, pluzgiere, neprajem nikomu. Radsej neist von. Tiez som bola dieta a nasi to vtedy nevedeli. Odtrpela som si to dost. Deti neudrzis v chladku, na slnko vobec nechod.

cookie29
28. máj 2024

S antibiotikami von ano, cerstvy vzduch nezaskodi, samozrejme pokial dieta nema horucku atd a nie do kolektivu. Ale nie na slnko.

lenka_vi1
28. máj 2024

@jana_eyre_2 aj my tak robíme, ak sa cíti dobre je aktivny a nemá teplotu tak preco nie.