Po týždni ešte vlhký kašeľ

15. feb 2024

Caute, davala som synovi uz 5ty den bromhexin, na 3ti den zacal konecne vykasliavat, momentalne este ma vlhky kasel ale uz nekasle tak casto. Co mu mozem este dat? Ale kasel ma teda hodne vlhky....

autor
15. feb 2024

Ma este aj sople, ale vsetko teka von a aj vysmrka

scorpionflower1
15. feb 2024

Ahoj, ja mam 5-rocnu. V novembri dostala nádchu bez teploty a po nej kasel, pokasliavala a mala taký vlhký ako tvoj syn cca 10 dní. Išla som ju dat vyšetriť k Dr. a ta jej zistila zapal prinosovych dutin, dala jej na 10 dní ATB. Ale ani tie jej nepomohli, kaslala skoro 2 mesiace. Potom jej to prešlo, od polky decembra do začiatku februára bola zdravá, potom zas prechladla, zachripla a zas jej to išlo do kašľa, tak som po týždni išla k Dr. a tentokrát to bolo len z obyč. virozy, už jej kasel aj prešiel. Ale keď kašle vlhko, v noci a po námahe išla by som ho dat skontrolovať. Nedávaj mu žiadne prípravky proti kaslu. Aj tak nepomôžu. Nam pomáha jedine Trifed a ten je na predpis.

scorpionflower1
15. feb 2024

Ale ak kašle ešte len 5 dní to je nič. Ešte vyckaj, ja by som mu na to ani nič už nedávala možno 2-3 dní Solmucol, ale nie dlhšie, lebo ten podporuje tvorbu hlienu. Len keby ten veľmi vlhký kasel pretrvávať dlhšie chod k Dr.

anavixy
15. feb 2024

Nic mu nedavaj, ved kasle obcas, dobre vykaslieva, okrem dostatocneho prijmu tekutin nemusi brat uz nic. Mukolytyka ho zbytocne viac zahlienia, pri kasli je klucovy prijem tekutin, ten ma preukazany ucinok na riedenie hlienu, kdezto vacsina sirupov efekt na kasle preukazany nema. Pokracuj vo vitaminoterapii, kasel prejde, je normalne, ze trva tyzden, dva, aj tri, ak ma zlepsujuci sa charakter.