Ahojte baby, po kolkych dnoch dostali vase deti jeden od druheho kiahne? stalo sa vam, ze by ich ani nedostali? ja to momentalne riesim, pretoze starsie dieta sa vysypalo pred 12 dnami a mladsi surodenec po kiahnach ani chyru ani slychu... ide o velmi male deti do 5r, ktore su v castom kontakte. pytam sa preto, lebo ani nie o 3t ideme na dovolenku tak zacinam byt z toho kus nervooozna 🙂
u nas chytil mladsi od starsieho tak o cca tri tyzdne od prveho vysypu...
U nas to bolo na 14ty den, takze este to môže prist
moje obe presne 21 dní.... najprv strašia 21 dní od nákazy v škole a potom mladšia presne 21 dní od výsypu staršej.... to je tuším maximálna doba 😎
@salome123 U nás to bolo tiež okolo 20 dní, lebo už som sa skoro začala tešiť, že mladší ich nechytí a zrazu hups a bolo. My sme tiež mali ísť na dovolenku, ale našťastie malý už nebol infekčný vtedy, dala som ho skontrolovať v lekárky a ked už má zaschnuté tie vyrážky, vtedy už vraj nie je dieťa infekčné, tak sme išli a nikoho nenakazil, boli sme tam uzavretá partia a sme v kontakte, takže viem.
Syncek ich dostal presne na 14.ty den odkedy bol v detskom kutiku kde bolo dievcatko ktore sa v ten den osypalo kiahnami.
Dcerka presne na 13.ty den ked syncek mal kiahne uz zahojene. Takze sme boli vyse mesiaca doma.
@salome123 U nás to mladší nedostal, napriek tomu že uchmatol a žužlal vatovú tyčinku, ktorou som práve dcére ponatierala pľuzgieriky... A inak bol stále na sestre nalepený, všetko hneď v puse, s čím sa hrala. :O Ale mal necelý rok a bol dojčený, tak vraj dostával z mlieka protilátky...
S infikovaným chlapčekom sa stretli obe dcéry v jeden deň, mladšia to dostala o 14 dní, staršia nedostala. Staršia to potom dostala na 21 deň od mladšej.
mladsi od starsieho nedostal vobec. Starsi ich mal dvakrat no v malom rozsahu,par bodiek mal do 30ks🙂
U nas najskor dcera a na 14 den syn aj v kolektive sa to striedali vzdy na 14 den ale inkubacna doba 14-21 dni takze este ma cas no to mate ltt ked o 3 tyzdbe idete
@salome123 nemusi dostat kiahne, su ludia ktori su imunni
syn to dostal az po nejakych 16-17 dnoch, odkedy mala dcerka prvu kiahnu, aj moje deti boli male - dcerka mala 3,5 a syn 1,5 roka, stale boli spolu, ale on to dostal od nej sice hned v ten prvy den, ale inkubacna doba pri kiahnach je az 3 tyzdne, dovtedy sa mozu objavit, takze on to dostal po 2,5 tyzdni - este bol v lehote 🙂 takze aj ty este pockaj, akurat teraz moze byt uz infekcny - pozor...
@salome123 sestra moja ich mala a ja som ich od nej nedostala. Dostala som ich o dva roky neskor ako 5 rocna a mama toteraz spomina na to ako som mala 2 tyzdne 40 teploty 😖 dcerku som dala radsej zaockovat. Ale inkubacna doba je 9-23 dni 🙂