musim napisat lebo uz som na nervy z toho vsetkeho . dcera brala od pondelka antibiotika lebo bola chora . a vcera zobrala poslednykrat rano a na obed jej vyskocila mala teplota 37,5 vecer mala tak isto a rano mala 37,3 ale teraz na obed jej vysla na 38,2 som hotova normalne lebo v utorok letime na dovolenku . A zabudla som ze v stredu sa jej prerezala stolicka tak ze mala jazyk cerveny od krvi tak ja uz neviem z coho to decko musi mat teploty. Nurofen sirup jej davam az ked ma 38 a hned do polhodiny jej klesne tak ja uz neviem . V pondelok ideme na kontrolu ☹ ☹ ☹ ☹
kym nema 38,5 tri dni za sebou tak sa nestresuj. Zvysenu teplotu moze mat aj zo vzruchov. Davaj jej pravidelne pit a bude dobre
@tenerifka ma dva a brala antibiotika lebo mala silne hlieny a mala aj vyter z hrdla a je negativny tak ja neviem uz
@ajana1 no momentalne je ok nema teplotu tak jak som vravela ze do polhodiny klesne som zvedava co vecer bude ☹
@tenerifka brala klacid antibiotika
@karkulka111
Ale tie hlieny boli potvrdene na bakterialnu infekciu?
Uz jej presli? Nic ine ju neboli?
Ono atb vyrazne znizuju imunitu, pomahaju na bakterialnu infekciu, ale umoznuju lahsi vstup do tela virusom.
Preto mozno chytila teraz nejaky virus, 38,2 nie je z prehriatia. Davaj jej vela tekutin a nechod s ñou v tych horucavach cez den von, ale vecer jej cerstvy vzduch prospeje.
hlieny uz nema vobec ani nekasle ani sopel a nic ju neboli len ta teplota a vidno na ociach ze nie je ok ... no ak neprestanu do pondelka tak ja neviem kedze letime ☹
aj probiotika jej davam vyssiu davku pre tie antibiotika
@karkulka111 toto je naozaj neprijemne, lebo dovolenka nestoji male peniaze, clovek si potrebuje aj oddychnut, ale dieta, ktore bude na liekoch, ktore znizuju teplotu... budete prechadzat z klimatizovaneho lietadla do horuceho pocasia + ina klima, no to je na uplny kolaps.
Ja neviem, este by som nestresovala, dala do vychladenej miestnosti, nech podla moznosti odpociva, vela pije, jednoduchu stravu na pare, vela vitaminu C. Lieky davat najskor po 6 hodinach - ak treba, nech trochu ta teplota znici mozny virus - ak by tam teda bol. Ine sa asi poradit privelmi neda. Skore uzdravenie, nech to dobre dopadne.
@karkulka111
Ak jej vidis na ockach, ze nie je ok, mozno fakt chytila virus, ktory by sa vsak mal do par dni vyliecit sam, tak ako ti radi @dionyzka , neznizuj hned teplotu, nech si telo s virusom poradi, aj ked smola je tam to oslabenie po atb....a vela pit.
Letite daleko?
moja 9 roč. dcéra veľmi kašľala, teploty nemala, bolelo ju hrdlo. Lekár nám dal antb. v stredu ich dobrala a v piatok zas to isté, čo pred antb. Kašel, hrdlo..... Niekedy antb. úplne nezaberú. dopor. ísť na pohot. a povedať čo sa robí a že idete na dov. Sú aj 3 dňové antb. tie by vám možno pomohli....
@karkulka111 a tie atb jej dala na zaklade toho vyteru? Alebo na zaklade coho?
@maciatkolulu antibiotika jej dala ze mala zapalene hrdlo a ten kasel nic viac
@bonaqa2013 s pohotovostou nemame dobre skusenosti lebo tam sme boli uz raz a dali jej tam lieky z ktorych sa vysypala strasne a skoncili sme v nemocnici aj napriek tomu ze som vravela ze je alergicka na urcity druh liekov
@tenerifka letime na cyprus a pit ju nutim aspon po troske aj sa sama napije ked jej davam. uz aj riadne sa najedla chutilo jej a momentalne od obeda nema teplotu tak to snad zvladneme ale som je pocitala zubky dnes a do stredy som si myslela ze jej treba este dva aby mala vsetky a tam uz bola von predposledna stolicka tak mozno aj z toho neviem ona nikdy nemala teploty nic ked isli zuby asi az teraz pri tych stolickach... neviem este uvidim zajtra zatial je dobra a nechce sa jej spat a pozri kolko je hodin 😠
Drzim palce, aby sa vystrabila, do buducna radsej nedovol dr nadadit atb, ked nie je preukazana infekcia-to hrdlo a kasel mohli byt uplne v pohode viroveho povodu. Atb rozhadzu imunitu a ak ich nebolo treba narobia castokrat viac skody ako osohu. Probiotika po dobrati zlepsuju imunitu
@ruthike uplny suhlas, a vam zelam peknu dovolenku. Aj maly mal.pred dvoma tyzdnami teplotu a bol taky nijaky, umrncany,aj by spal, aj nespal a vyhupli mu dca ocaky ;-D v auguste bude mat dva. .@karkulka111
@karkulka111 ATB na virus vobec neposobia, takze preto je stale virusovo chora. Virus nie je organizmus ako bakteria je to len castica DNA/RNA v bielkovinovom obale a antibiotika ho neovplyvnuju...
@karkulka111
Kolko ma dcera rokov?
Aku mala infekciu, ked teraz brala atb?