Dcéra min týždeň prekonala nejakú virózu- 3 dni ju bolelo hrdlo, bola zahlienena a mala zvýšenú teplotu. No odvtedy, od uzdravenia - prešlo už 8 dni a stále v noci chrape. Cez deň normálne funguje dávala som jej aj lieky ( (sinupret, inhalovala, čistili sme nos morskou vodou potom aj mucosolvan ) - a nic. Nekasle, nesopli, citi sa dobre, cez deň dýcha normálne nosom, nie ústami. No v noci len strašne chrápe, ale tak že sa bojim či sa nezadusi. Zdá sa mi, že aj viac rozpráva “cez nos” .
Je pravda,ze odkedy chodí do škôlky (za ten mesiac a pol ) bola 3x chorá (sople, hrdlo…) no nikdy nechrapala. Bojim sa či za tým niesu mandle a netreba nám ísť na ORL. Myslite si, ze to je takto po chorobe ok? Alebo to riešiť s Dr?
po chorobe je to u mojich deti bezne. Ak to trva dlhsie, tak ideme na orl a daju lieky na odpuchnutie, zmensenie mandli. Netreba hned mysliet na vyber mandli.
@hradnapani ja keď som vzala malého na orl, na odporúčanie alergologičky, tak mi hneď dali termín na výber mandle.....vôbec neriešili, že by jej mohli pomôcť sa zmenšiť, dnes sme mali mať termín......stále viac som presvedčená, že som spravila dobre, keď som ho zrušila
Aj dcérka raz tak mala a prešlo to.
Aj moja dcéra po chorobe strašne chápala ale preslo to
@janka_266 no praveze pre alergikov je dolezite mandlu zachovat. Mne ju chcela orl tiez hned vyberat, ale alergo sa razne postavila proti. Bolo to sice pred 20 rokmi, mozno sa zmenili postupy, ale toto som si zapamatala. Pokial nema caste hnisave anginy a nejako trvalo nechrape, ze len vyslovene po chorobe, tak urcite ist k inemu orl a ziskas dalsi nazor.
@fiafia ano, presne kortikoidovy sprej aj moj uzival asi mesiac. A pomohlo.
@hradnapani no práve naša alergologick bude mat blbe reči, že má tam poslala a ja som mu ju nedala vybrať 🤦♀️ale keď má mladá doktorka presviedčala, že pri takto zväčšenej mandli musí chrapat a ja vlastne neviem, čo moje dieťa robí v noci, tak som si vyber mandle rozmyslela
No boli sme u alergo - ona mandľu nevidí keďže to vedia len na ORL ale podľa príznakov + tým že dcéra je alergička nasadila nám sprej Nasonex ktorý ma užívať a zvýšila dávku liekov na alergiu. Uvidíme či to pomôže dcéra sa už aj cez deň začala sťažovať, že sa jej zle dýcha. Ja úplná panika - ako zle dýcha? Ale žije dýcha - len sem tam dýcha cez usta,sem tam nosom, tak dúfam, že to je len tá mandla a nič iné. Nasonex berie len od včera večer a Dr nás upozornila, ze účinok sa začne prejavovať po 2 dňoch.
mozu byt zvacsene nosne mandle. mj syn tak strasne chrapal pri hnisavej angine. skuste ist na ORL