Po chorobe ostal 10 mesačný syn sústavne uplakaný

mishaella
23. sep 2016

Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať alebo možno aj poradiť.
Malý 10m, prekonal pred dvoma týždňami dva nepríjemné črevne vírusy naraz (rotavitus a norovirus) schytala som to od neho aj ja takže to bolo náročné ale zvládli sme to a už je v poriadku.
Vždy bol dosť citlivý a vedel plakať často ale od choroby je extrémne plačkavy a unrncany. Doslova ba všetko. Idem ho pribaliť tak si ho položím na posteľ, mrnci, niekedy plače. Idem ho dať do stoličky že ide papať, taktiež. Ideme kúpať, predtým sa mu clapkat páčilo, teraz plač. Večer pred spaním detto. Nebodaj mu vziať hračku aj keď mu vysvetľujem že napr sa ide obliecť tak by zavádzala, plač. Niekedy aj len tak začne mrncat alebo plakať. Predtým až taký nebol.
Máte niekto podobnú skúsenosť že dieťa po chorobe ostalo take precitlivene? Prešlo to časom? Lebo už je to chvíľami na zblaznenie. :( Neviem co by ho mohlo takto dlhodobo trápiť a je mi ľúto že viac plače a podstatne menej sa usmieva než predtým. Ďakujem za rady a prosím odsudzujuce komentáre si nechajte pre seba.

nuska
23. sep 2016

Možno ma teraz len také obdobie. Akurát sa to tak stretlo, že to vyzerá, že je to tou chorobou. Alebo keď bol chorý, tak ho všetci mojkali a on si na to zvykol. Teraz mu to chýba. Treba len vydržať, nesnažiť sa ho upokojovať. Ak sa bojíte, že mu ešte niečo je, kúpte CRP test v lekárni a urobte mu.

klara333
23. sep 2016

Podla mna kludne moze byt, ze este nie je v poriadku...neciti sa este fit a je preto nervozny. Najma crevne virozy su take, ze sa clovek spamatava dlho. Na druhej strane to s tym aj vobec nemusi suvisiet. Nejdu mu zuby napriklad? Alebo ma skratka len "deficit lasky" 😀 to nasi mavaju. Ze pride cas, ked sa potrebuju vkuse len nosit a tulkat, mojkat, spia s nami v posteli...a to uz maju tri roky. Navyse 10 mesiacov, to je este babatenko. Ja by som ho dala do satky a nosila, kym to obdobie nepominie.

biokozmetika
23. sep 2016

môže byť že je po chorobe precitlivelý, hlavne keď to bolo prvý krát čo bol tak dlhodobejšie chorý. a možno ešte niečo cíti, že nie je OK (skús mu dať probiotika preventívne, ak už náhodou nedávaš nech sa mu vráti aj črevná mikroflóra dokopy). moja dcérka je taká citlivejšia na chorobu (aj svoju, aj moju) takže je to úplne normálne u citlivejšich detí. keď bude dlhšie fit tak bude určite aj menej uplakaný 😉 treba veriť, že to prejde 🙂 držím prsty

mishaella
autor
23. sep 2016

@klara333 nemôžem ho nosiť, mám problémy s chrbticou a veľké bolesti.

mishaella
autor
23. sep 2016

@biokozmetika snáď hej :(

charity
23. sep 2016

@mishaella Poviem Ti nieco o histaminovej intolerancii. Je to porucha tvorby jedneho enzymu v tenkom creve. Ak sa povrch creva nejak narusi alebo zapali alebo tam nie je vhodne zlozenie bakterii, moze dojst k zvyseniu histaminu v tele. A histamin sposobuje okrem ineho podrazdenost, depresie, uzkost, lahke prepuknutie placu. Takze Tvoj syn moze byt mimo vdaka tomuto. Nasad mu antibiotika ktore su vhodne pri HIT, na prechodnu dobu uprav stravu ako pri HIT a do dvoch tyzdnov by mohlo dojst k uprave stavu. Drzim palce.

charity
23. sep 2016

@mishaella Oprava: nie antibiotika ale probiotika.

mishaella
autor
23. sep 2016

@charity nemám s Hit skúsenosti. Aké probio a strava majú vtedy byť?

charity
23. sep 2016

@mishaella Najdes na histaminovakasulka.com Neviem presne nazvy kmenov probio a dieta je velmi zlozita a su rozne zoznamy povolenych a zakazanych potravin, ktore si navzajom odporuju, ale mne vyhovuje okrem kurata a bananov zoznam v tejto prirucke:
http://www.zlatos.sk/userfiles/zlatos/files/Dao...