Po akej dobe ste boli s dieťaťom po prekonaní ovčích kiahní pri mori?

shia
28. jún 2016

Zaujímali by ma vaše osobné skúsenosti, po akej dobe ste boli s dieťaťom po prekonaní ovčích kiahní pri mori - nemyslím tým "vystrčiť ho na slnko nech sa opaľuje" samozrejme, ale čo najviac v tieni, pod slnečníkom, s klobúkom a v tričku - keď už samozrejme nemá žiadne pupáčky, ale len "fliačky" a jazvičky čo zostali (kiahne začali pred mesiacom, dieťa má skoro 4 r) - či tomu nevadí morská voda, teplo atď, keď už sú len tie "jazvičky". Infekčné by to už nemalo byť myslím po mesiaci....Ďakujem.

hettinka
29. jún 2016

voda a teplo určite nevadí, len skor slniečko
my sme boli po polroku (kiahne mala v januári a boli sme cez prázdniny) a lekárka ma upozornila, nech kúpim kvaliný opalovací krém (Biodermu alebo Euzerin), lebo ak by si tie fliačiky opálila, môžu zostať pigmentové škvrny. Našťastie nám nezostalo nič.

jaja1979
29. jún 2016

@shia Mam tri deti a kiahne mali v postupne od maja do konca juna a v polke jula sme sli na dovolenku k moru. Treba len dobry silny opalovaci krem, a podstana je siltovka stale na hlave, dieta je po kiahnach velmi nachylne, doktorka mi povedala, ze minimalne pol roka bez pokryvky hlavy ani na krok. Takze u nas bola dovolenka v pohode, akurat mali dlho bodky na tele, pretoze maju velmi bledu pokozku, takze dlhsie trvalo zahojenie.