Pneumokokový zápal pľúc

28. feb 2024

Ahojte co sa týka detičiek ma niekto skúsenosť so zápalom pľúc u deti? U nás priznaky vysoke teploty 3 dní ale reagovali celkom dobre na antipyretika a zábaly (intervaly teploty medzi horuckami sa predlzovali posledný deň tretí už aj ráno bez teploty bez antipyretik len poobede nám vyskočila na 38), na kontrole u Dr vysoke CRP 100 tak nas poslali do nemocnice. Nasli nám strepkokoka pneumoniae. Neide mi to do hlavy. Synček pre očkovaný Prevenarom 13 min rok po liečbe bronchovaxom, imunorom a liečení v Hornom Smokovci min roka kvôli častým respiračným ochoreniam 2 dní škôlka 2 týždne doma. Mame 7 rokov.

veklipo
28. feb 2024

Moja 5r dcera tento rok prekonala, nikdy nebývala chorá, nemala doteraz antibiotiká, u dr sme boli len na preventívke. A bum, januári horúčka 3dni cez 39, myslela som, ze chrípka. Sťažovala sa na bolesť v boku, báli sme sa, ze slepé črevo.
Ma pohotovosti jej dali cipok od zápchy a poslali nás domov. 6tydeň som už sla k pediatricke, CRP 175, ešte stále sme nevedeli, čo jej je. Ona vôbec nekašlala ani nemala sople. Tipovali sme močové cesty. Všetko čisté, až RTG potvrdil rozsiahly obojstranný zapal pľúc a priedušiek, hrozila jej plucna drenáž. Dostala vysoké dávky antibiotík. Tu chytila ešte chrípku, plus dali k nám dievčatko s kovidom, tak sa samozrejme nakazila + chytila pľúcne chlamýdie. Toto všetko mala pri vstupe negatívne. Teraz sme 4 týždeň doma na antibiotikách a ešte 2 týždne budeme.
Budujeme imunitu od 0.

autor
28. feb 2024

@veklipo my sme teraz s tým 6 deň v nemocnici, tiež obojstranný. Len nám to rtg nechce potvrdiť. Naš mal 3 dní horucky. Dr nás poslal do nemocnice kvôli vysokému crp nech nám zdiagnostikuju bakteriu a sme pod dohľadom šli sme so zápalom priedusiek aj nás tak prijímali a do par hodín zapal pluc na lavej strane a za 2 dní obojstranný zapal pluc čiže nášmu sa rozvinul az v nemocnici. Dávajú nám taximed a ešte min 2 dní budú vy ste mali aké atb? Beriete teraz na tie chlamydie? Ako dlho ste boli v nemocnici? My mame hraničné mykoplazmi. Tie neriesia.