Pľúcne chlamýdie u dieťaťa

vierus08
8. júl 2024

Ahojte. Mám už všetko možné prečítané ale som zúfalá.. syn začal v máji kašlať, sucho- tak hrdelne. Dlho sme nevedeli, že čo. Dr stále, že to bude vírus lebo často mal predtým laryngitidy.. ale keď som už bola zúfalá vzala odber a bum pľúcne chlamýdie. Vybral liečbu 21 dni klacid. Zlepšilo sa, že pokašliaval len občas čakala som, že prestane úplne. Ale ono to začalo zas intenzívnejšie. Kašle od rana do večera, v noci je kľud. Vyskúšali sme už všetky možné sirupy z lekárne aj mispulnikovy sirup- ten zabral asi ešte najlepšie ale keď ho neberie prichádza zhoršenie. Berie kapucinku. Kontrolný odber na chlamýdie negatívny. Alergia na alergologii nepotvrdena, spirometria v poriadku. Skúšame gastrotuss ale nič. Ten kašeľ je vyslovene z hrdla také odkasliavanie ale každých pár minút. Neviete niekto poradiť, čo ešte? Ďakujem

pribinak
8. júl 2024

Rtg pľúc ?

vierus08
autor
8. júl 2024

@pribinak nikto nas neposlal. Mám sa dožadovať? Crp negatívne. Pediatrička ho počúvala, rovnako aj alergologicka- obe ze v poriadku.

pribinak
8. júl 2024

@vierus08 a čo tvrdia že je príčina kašľa?

nicol_ka55
8. júl 2024

presne ja by som tiez skusila rtg mozno jej tie chlamydie dost pluca poskodili. ono dost dlhsie trva sa z toho dostat. a ano vyzaduj si to normalne od dr. ked to sam/sama nevie.

vierus08
autor
8. júl 2024

@pribinak že je to akoby kašeľ po tej chlamydiovej infekcii. Ale keď tam bolo ozaj viditeľne-počuteľné zlepšenie a zas horšie. Toto mi na tom nepasuje. Chápala by som keby párkrát do dňa odkaslal ale to je že každé 3 minúty niekedy.

zuzanapjat
8. júl 2024

@vierus08 máme to isté... časté laryngitídy a potvrdené pľúcne chlamýdie, ale už prekonané. My sme brali fromylid. Alergie tiež vylúčené. Kúpila som inhalátor a inhaloval vincentku. Skúste inhalovať. A reflux vám nevyšetrovali?

vierus08
autor
8. júl 2024

@zuzanapjat inhalovali sme, tiež mame kúpený kvôli laryngitidam ale akoby nič nepomáhalo. Kým pri laryngitide pomáha Vincentka teraz vôbec. Dávali sme sliny na pep test ale ešte nemáme výsledok, len nám odporučili skúsiť gastrotuss.

zuzanapjat
8. júl 2024

@vierus08 kamoška mala to isté s dieťaťom. Pomohli až kúpele. Boli v Štóse. Odtiaľ deti chodia na speleoterapiu do jaskyne. Sú tam ubytované aj s rodičmi.

pribinak
8. júl 2024

Ja by som chcela rtg pľúc

vierus08
autor
8. júl 2024

@pribinak budem zajtra žiadať. To som už ozaj zúfalá, hlavne keď to vyzeralo, že sme z toho pomaly von.

nikola81
8. júl 2024

Mala som plucne chlamydie v decembri. Ja som ale nekaslala, ale mala som ine priznaky. Doktorka stale ze mam dychanie ciste, vybrala som dvoje antibiotika a az ked som skolabovala doma - horucky, zvracanie z tazkych atb, na urgente mi robili rtg a zistilo sa ze mam zapal pluc.

vierus08
autor
8. júl 2024

@nikola81 och, to ma mrzí. Verim, že už si v poriadku.

vierus08
autor
8. júl 2024

@pribinak inak vie dať rovno pediater žiadanku na rtg či budeme musieť ísť na pľúcnu ambulanciu s výmenným lístkom?

pribinak
8. júl 2024

@vierus08 pediater vie dať

nikola81
8. júl 2024

@vierus08 Trvalo 3 mesiace kym som sa dala dokopy. Prajem aj vam vela zdravia a aspon pre svoj klud by som si vyziadala rtg pluc. A urcite este skusit plucnu ambulanciu. Syn mal toto iste, a pomohol az inhalator ktory mu predpisala plucna lekarka + alergologicka ambulancia.

veklipo
8. júl 2024

Moja 5r dcera mala ťažký začiatok roka - dostala silný zapal pľúc a k tomu chrípku, v nemocnici na plucnom ešte kovid a chlamýdie. 6 týždňov 2jo sikorospektralnych antibiotík + immunor. Pred návratom do skolky sme isli na týždeň do Tatier a potom ešte cez Veľkú noc do Chorvatska k moru. Doma sme cvičili dýchanie podľa pokynov z nemocnice + inhalovali
Potom už bola uplne fit.

nikiniki25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vierus08
autor
8. júl 2024

@veklipo aj ja zvažujem more, ale mame aj babo…lenže popravde kým takto vkuse kašle sa trošku bojím ísť do zahraničia.

lulu2014
9. júl 2024

@vierus08 ahoj.skuste este to RTG. Popripade aj vytery. ORL?! A mozno by som skusila dicasne nasadit napr.Aerius.
Ak by sa nic neukazalo tak mozno to more by aj pomohlo. Drzim silno palce 🙂 aj mne mala pokasliava uz mesiac tiez cez den … snad more pomoze.

vierus08
autor
9. júl 2024

@lulu2014 aerius berie cely čas vlastne. A vytery mu vzali na alergoimunologii ale celkom dlho musíme čakať lebo teraz sú dovolenky. Tak áno to rtg je taky posledný záchytný bod. Och leto je a kaslajuce deti. Tak mi je ho ľúto

lulu2014
9. júl 2024

@vierus08 tie vytery uz budu bez vypovednej hodnoty viac menej. Mohla sa aj vasa detska informovst v labaku ake su. Povedali by jej. Ved uvidite ten RTG. Tak ako pisete leto/prazdniny a choroby ficia. 😒🙃