Ahojte. Mám už všetko možné prečítané ale som zúfalá.. syn začal v máji kašlať, sucho- tak hrdelne. Dlho sme nevedeli, že čo. Dr stále, že to bude vírus lebo často mal predtým laryngitidy.. ale keď som už bola zúfalá vzala odber a bum pľúcne chlamýdie. Vybral liečbu 21 dni klacid. Zlepšilo sa, že pokašliaval len občas čakala som, že prestane úplne. Ale ono to začalo zas intenzívnejšie. Kašle od rana do večera, v noci je kľud. Vyskúšali sme už všetky možné sirupy z lekárne aj mispulnikovy sirup- ten zabral asi ešte najlepšie ale keď ho neberie prichádza zhoršenie. Berie kapucinku. Kontrolný odber na chlamýdie negatívny. Alergia na alergologii nepotvrdena, spirometria v poriadku. Skúšame gastrotuss ale nič. Ten kašeľ je vyslovene z hrdla také odkasliavanie ale každých pár minút. Neviete niekto poradiť, čo ešte? Ďakujem
presne ja by som tiez skusila rtg mozno jej tie chlamydie dost pluca poskodili. ono dost dlhsie trva sa z toho dostat. a ano vyzaduj si to normalne od dr. ked to sam/sama nevie.
@vierus08 máme to isté... časté laryngitídy a potvrdené pľúcne chlamýdie, ale už prekonané. My sme brali fromylid. Alergie tiež vylúčené. Kúpila som inhalátor a inhaloval vincentku. Skúste inhalovať. A reflux vám nevyšetrovali?
@zuzanapjat inhalovali sme, tiež mame kúpený kvôli laryngitidam ale akoby nič nepomáhalo. Kým pri laryngitide pomáha Vincentka teraz vôbec. Dávali sme sliny na pep test ale ešte nemáme výsledok, len nám odporučili skúsiť gastrotuss.
@vierus08 kamoška mala to isté s dieťaťom. Pomohli až kúpele. Boli v Štóse. Odtiaľ deti chodia na speleoterapiu do jaskyne. Sú tam ubytované aj s rodičmi.
Ja by som chcela rtg pľúc
Mala som plucne chlamydie v decembri. Ja som ale nekaslala, ale mala som ine priznaky. Doktorka stale ze mam dychanie ciste, vybrala som dvoje antibiotika a az ked som skolabovala doma - horucky, zvracanie z tazkych atb, na urgente mi robili rtg a zistilo sa ze mam zapal pluc.
Moja 5r dcera mala ťažký začiatok roka - dostala silný zapal pľúc a k tomu chrípku, v nemocnici na plucnom ešte kovid a chlamýdie. 6 týždňov 2jo sikorospektralnych antibiotík + immunor. Pred návratom do skolky sme isli na týždeň do Tatier a potom ešte cez Veľkú noc do Chorvatska k moru. Doma sme cvičili dýchanie podľa pokynov z nemocnice + inhalovali
Potom už bola uplne fit.
Rtg pľúc ?