Pľúcna hypertenzia u novorodenca

nifadita
2. nov 2013

Dcerke po dvoch dnoch od narodenia diagnostikovali plucnu hypertenziu a je napojena na pristroj, ktory za na dycha + jej podavali kyslik. Plucnu hypertenziu jej diagnostikovali hoci bola narodena v 38 tyzd. Nevieme preco sa to stalo, ake su priciny ani mozne nasledky. Snad niekto poradi, vie viac......

aristka
2. nov 2013

@nifadita komunikuj s lekármi ,tu nehľadaj odpoveď ,všetko ti vysvetlia ,čo je zo srdiečkom a aké to má následky na plúcka ....prajem vám nech sa z toho dostane a bude všetko dobré ..držím vám všetky prsty ...

nifadita
autor
2. nov 2013

@aristka s lekarmi komunikujeme maximalne ako sa len da, ale hladam aj podobne skusenosti....a dakujem, snad sa z toho coskoro dcerka dostane bez nasledkov, hoci toho casu je stale vysoko rizikova....

aristka
2. nov 2013

@nifadita to je dobré ,vieš lekár ti povie najlepšie čo je za tým ,podrobnejšie a preto ti to tu neodporúčam lebo ťa tu môžu zbytočne vystrašiť a pritom tvoje dieťatko ,môže mať problém inde ....no držkajte sa ...

iwesska
3. nov 2013

Neuzivala si v tehotenstve nejake lieky? Citala som o tomto probleme v suvislosti s uzivanim napr. antidepresiv, liekov na upokojenie a pod.

melodik
4. nov 2013

@nifadita ahoj, moja dcérka je predčasne narodená, nemala vyvinuté pľúcka. Má diagnózu bronchopulmonálna dysplázia, pľúcna hypertenzia s ľavo-pravým skratom. Skoro rok bola na domácej kyslíkovej liečbe, chodili sme pravidelne na kardiologické kontroly, lekár nebol ani veľmi optimistický, ale ani pesimistický, jednoducho len sledoval ako sa to vyvíja. A ono sa to do roka nejako napravilo. Maličká narástla, dovyvíjala sa a tento stav sa celkom upravil. Teraz máme kontrolu na kardiológii iba raz ročne, práve zajtra nás čaká tá kontrola. No ale tebe som chcela povedať, že treba veriť, že sa to upraví, tvoje dievčatko je ešte len na začiatku cesty a bude veľa rásť a vyvíjať sa. Určite je každé dieťatko iné, tak som ti napísala našu skúsenosť 🙂 držím vám palce!!! a maličkej veľa veľa zdravíčka!!!!

nifadita
autor
16. nov 2013

Dakujem za povzbudenie. Dcerka bola donosena ale z nejakeho dovodu mala nedokonceny vyvoj pluc. Na pristroj ju napajal vynikajuci odbornik, ktory ani nie po tyzdni povedal, ze ona to prekona, lebo nema ziadnu patologiu. Teraz sme doma, vsetko sa zda byt v normale, ale caka nas este mnozstvo kontrol a vysetreni. Drzim palceky aj vam, nech ste zdravucke.
@melodik

melodik
17. nov 2013

@nifadita Ďakujem 🙂
a som rada, že máte takéto dobré vyhliadky. Bábätká sú takí malí kúzelníci, oni toho veľmi veľa zvládnu a určite bude aj tvoja maličká úplne v poriadku.
My sme boli vtedy na kardio-kontrole, a lekár bol spokojný, výsledok bol fajn, všetko je tak, ako má byť.
Aj my vám prajeme veľa zdravíčka, nech všetky kontroly a vyšetrenia zvládnete na 1!!!
ak budeš chcieť, hocikedy napíš 🙂

ivuliak22
8. máj 2016

Pre 2 dnami som porodila krasne dievcatko, porod bez problemov a nasledne mi ju brali na Kramare: plucna hypertenzia(stale nevedia, ci tapal pluc, aleňbo iny infekt). Zomieram od zialu, je napojena na kyslik, stale mi hovoria cakat...mate niekto podobnu skusenost? Nikto nevie z coho sa to stalo...som zufala, nikomu to neprajem ☹