Dobrý deň mali vaše deti ploché nôžky? Ako sa to vyriešilo? Dcérka má 3r. A ani neviem či má ale niečo sa mi nezdá .. samozrejme navštívime ortopéda..len chcem vedieť čo v takom prípade
@dianka997 otestuj jej aky odtlacok nohy ma... napriklad mokrou nohou na zem.
Ten stredny je zdrava noha. Ten horny je plocha noha.
@andreatytler ďakujem idem
@dianka997 To musi ale dieta behat, nie tak ze mu pritlacis nohu o papier... A urob vela stop... ak je noha prilis mokra, aj zdrava noha necha plny odtlacok a vyzera to ze je plocha.
@andreatytler myslíš to tak že nech sa prejde s mokrými nohami po zemi ? 🙂
@dianka997 Ano, presne takto som to myslela. Podla mna to je tak medzi tym vrchnym a prostrednym obrazkom. Ze ta medzera medzi patou a prstami kde je klenba je vyplnena viac ako by mala byt, ale zase nie uplne... stale tam je ten vykroj v strede. Skus otestovat svoje nohy, ci bude velky rozdiel. Ja som akurat otestovala svoje a mala som menej vyplne medzi patou a prstami ako tvoje dieta. Tiez si myslim ze pri tychto malych detoch sa to vsetko velmi meni. Nas 3 rocny syn ma priserne nohy do X. Pytala som sa na to fyzioterapetky a ona vravi ze uplne zdrave nohy.
U nás bol proces taký,ze pediatricka nas poslala vyslovene k detskemu ortopedovi- potvrdená spadnuta klenba. Liecenie nejaké extra nie, naordinovane ortopedické vložky do topánok, ortopedické prezuvky (na doma/do škôlky) a cviky ma nôžky (ortoped nám dal 'leporelo' s pár zobrazenymi cvikmi, ktoré by sme mali precvičovať, ale ked sa dcére nechce,tak nenutim). Kontrola o pol roka,tak uvidíme.