Ploché nohy u ročného?

mareka49
10. máj 2019

Ahojte, nas maly ma podla fyzioterapeutky jednu nozku plochsiu. Pri otazke ci nosit teda klembove topanky bola na vazkach..Nemate niektora podobny nabeh s dietatkom? Mam mu teda len a len klembove topanky aj papucky, alebo sa to moze upravit aj samo? Chodime uz dlhsie..Dakujem za skusenosti a nazory🙂

liligreg
10. máj 2019

Hovoriť pri ročnom dieťati o plochých nohách je tak trochu scestné. Detská noha sa ešte vyvíja a dlho bude. Žiadne “umelé” podporovanie klenby nie je dobre

lula313
10. máj 2019

Veď ročne dieťa ešte nemôže mat ploche klenby(skôr ich má ploche, lebo tam má tuk). To čo je za fyzioterapeutku?🤦🏽‍♀️ Nikde vo svete sa nepredávajú ortopedicke topánky pre deti, len u nás, tak asi na tom niečo bude

kika831
10. máj 2019

@mareka49 rocne dieta nemoze mat plochu nohu. Take male dietatko ma este tukove tkanivo na spodku nozky. Ak mate pochybnosti treba zajst za ortopedom a ak nieco nebude v poriadku tak vam predpise konkretnu pomocku urcenu len na nozku vasho dietatka.

lucyluv
10. máj 2019

Išla by som inej fyzio

lindusss2016
10. máj 2019

Tiez sa priklanam k nazoru, ze blbost. Rocne deti s klenbou nepoznam

ludmilka2407
10. máj 2019

Rocne a ploche nohy??? Ved klenba sa vytvara do 3.roku.

martikaus
10. máj 2019

@mareka49 isto nie v roku. Nozka sa vyvíja. Čo môžeš urobit, je: nechat chodiť naboso a potom capačky. S malým sme používali tvrdú podrážku a v 4rokoch sme museli prejsť na barefoot, lebo sa sťažoval na bolesť nôh. Lezenie na horelezeckej stene a topánky s mäkkou podrážkou a o 2 mesiace neskôr sa plochá nôžka začala krásne formovať.

saja1
11. máj 2019

@mareka49 my sme boli s malou na ortopedii okolo jedneho roka, ked zacala chodit. Doktorka zhodnotila ze klenba sa zatial vyvija spravne. Z toho usudzujem ze uz v jednom roku sa da zistit nejaka odchylka 🙂 inak nam odporucila pevnu clenkovu obuv a co najviac naboso po nerovnom terene. Ked som sa pytala na barefooty, povedala ze po prirode kludne. Tak som malej kupila aj barefooty a snazim sa ich co najviac davat, ked chodime po lese, trave, strku a tak 🙂

karolinka1991
11. máj 2019

Nam zase ortoped povedal, ze barefoot nie, vraj je lepsie klasicke obuvanie s klenbou...tazko si vybrat, so vsetkym mas aj u odbornikov dva tabory a musis sa rozhodnut, k comu sa priklonis