Ploché nohy - skúsenosti

ellca123
22. apr 2014

Máte skusenost s plochymi nohami u deti? čo robite?
Dcerka ma 10r., a problem s plochymi nohami

belllinka
22. apr 2014

@ellca123 Koriguje sa to s na mieru urobenymi topankami. Cim skor sa s tym zacne, tym vacsia sanca, ze sa to napravi. V 10-tich rokoch je uz neskoro. Nas ortoped povedal, ze na zapade sa to uz ani neriesi, ze vraj je vela vrcholovych sportovcov s plochymi nohami. A bolesti chrbta z toho mozu byt, aj nemusia.

kristinkecka113
22. apr 2014

Ahoj 🙂 Mojej kamarátke malá ma jednu nohu plochú. Kúpila jej za 25 eur vložky do topánok, a je to lepšie. Jej syn tiež, ale on má obidve. Používa tiež tie isté vložky do topánok a je to oveľa lepšie. Často ho boleli nohy pri chôdzi, ale teraz nič. Keď tak, požiadam ju o papierik, ktorý bol k tomu a odpíšem všetko.

ellca123
autor
22. apr 2014

@kristinkecka113
Dcerke som v zdrav.potrebach kupila vlozky do topanok,dokonca tvrdi ze sa jej lesie chodi,ale stale jej ta klenba padá dolu, asi to bude mat take
vraj su potom bolesti chrbtice v dospelosti , ked su ploche nohy

kristinkecka113
22. apr 2014

S tým tu už nepomôžem...žiaľ..

somjankad
22. apr 2014

@ellca123 vlozky a cviky-mozu trocha pomoct aj v tom veku - http://www.shamsclinic.sk/magazin/cvicenia-na-p...

sunshineka
22. apr 2014

Preco nejdes s nou k ortopedovi,ale spoliehas sa na to,co povedia tu?boze moj a nazor typu na zapade to uz ani neriesia...nemam slov.vdaka bohu,ze na slovensku este mame lekarov,ktori to riesia.10 rocnej sa nozka este napravi.ortoped ju predpise na specialne meranie,kde jej vyhotovia vlozku presne na jej nohu.zrejme nosi nevhodnu a nekvalitnu obuv.mne sa teraz v dospelosti zacala posuvat klenba.pokazila som si nohu sprostym modelom topanok.dala som si vyrobit vlozky a budem ich nosit.netreba lutovat peniaze,zdravie je prednejsie

milota164
22. apr 2014

zalezi na tom aky stupen , ale treba urcite namieru ortopedicke vlozky a konzultovat to s ortopedom

pribinak
22. apr 2014

Ortopéd môže predpísať vložky na mieru a aj sandále a topánky, môže vas tiez poslať do rehabilitacneho centra, kde Vám úkazu ako doma cvičiť, je to všetko zadarmo, len na topánky a sandále si niečo pripkacas

ivetoy
22. apr 2014

ja mam neskuticne ploche nohy ale ,zalezi ako ploche ich ma,,ak je to len take mierne treba cvicit a nosit ortopedicke papuce doma,a do vsetkych topanok ortopedicke vlozky vlozit...mozno sa to napravi...no mne uz nepomoze ani svatena voda...a nosim vsetko ortopedicke 😀

ellca123
autor
23. apr 2014

@sunshineka
samozrejme ze sme boli za ortopedom a mame od neho tie vlozky na recpt zo zdravot.potrieb,
potrebujem vediet dalsie skusenosti, ci ludi boli potom chrbtica ked sa to zanedba.......
alebo ake to vlastne ma nasledky

sunshineka
23. apr 2014

@ellca123 mna najskor strasne bolela noha.spodok chodidla v oblasti klenby.aj chrbtica a nohy v oblasti bedier.chrbtica boli celu populaciu.kamaratka ma odmalicka ploche nohy a stazuje sa na problemy s chrbticou

ellca123
autor
24. apr 2014

@sunshineka
dakujem za odpoved

syslica
24. apr 2014

@ellca123 Ahoj, ja mám od malička ploché nohy a ešte aj skoliózu - a chrbtica ma bolí len pri ozaj veľkej záťaži, keď vláčim ťažké bremená celý deň a pod., ani v tehotenstvách som nemala nejaké obrovské problémy kvôli tomu, takže tie bolesti sú asi individuálne.
Obaja starší syslíci sú hypermobilní s plochými nohami a sklonom ku skolióze. Pomáha rehabilitačné cvičenie, vložky, topánky na mieru, veľa plávania kvôli spevneniu svalového korzetu a rovnomernému vývoju (plávanie je super a ešte tanec a ázijské bojové umenia, tvrdí ortopedička). Navyše by som ti poradila, aby dcérka chodila čo najviac bosá po "štruktúrovaných" povrchoch: piesok, tráva, kamienky, kožušina... no nie dlažba a parkety, to škodí...

lilianka1313
12. júl 2015

Dcéra má ploché nohy napriek tomu že od dvoch rokov nosí ortopedické sandále i cvičí cviky predpísané lekárkou. Pri chôdzi - dlhšej ju bolia chodidlá okrem prstov. Stáva sa to aj iným deťom,ktoré majú ploché nohy? Ďakujem.

janula2511
20. jan 2020

Prosím vás mali aj bolesti nôh? Viete mi povedať kde ich bolia nohy?