Ploché nohy a problémy s pätami

limenka
9. aug 2017

Ahojte prišla som k Vám po radu. Moja mala 2r má problém s plochými nohami a pety neviem vyjadrenie správne do vnútra. Chodila na refabilitacie ako mala na spevnenie svalstva trosku zaostávala pripisované to bolótomu že bola test gulatucka na svoj vek.
Prešli prvé kroky nosila len topánky s Protetiky doteraz ale aj protišmykové ponožky ale pomenej na radu rehabilitačnej DR.
Potom že sme ok keď sme boli na kontrole.
Ale mne to nedalo lebo som videla že jej tá 1 päta tak zvláštne vytáča. SNOPe mi DR povedal je mala a keď som spomenula problém odpinkal má že je to malé dieťa. V tedy mala cca 17mes. A dneška že čo a ako pokým som sama nezačala ani by sa nepozrel poriadne na ňu. Tak pokukal a hneď ploche nohy a vložky a cvikly a absolútne žiadna snaha má viac informovať. Čítala som si niečo aj na MK aj net ale úplne mi prepína nemala iné topánky ako s Protetiky a teraz na leto Fare lebo mali jedine spevnenú pätu ako platenky sme nosili. A ja nechápem prečo a s čoho sa to stalo . Nekupovali som nikdy nejaké čínske alebo iné. Čo by ste poradili iný DR poradiť sa s iným alebo iné. Ešte má pripomenul zahraničí sa tomtak nerieši akože odpoved za milion😡. PS. Ani ja ani muž nemáme problemi s plochými nohami

katrin21
9. aug 2017

vy nemusite mat, mala moze... to je individualne.. proste mala evidentne oslabene svalstvo chodidielok a slachy, takze nozicky to neudrzali a clenky isli smerom dnu... myslis asi valgozitu ( padnutie clenkov smerom dnu )....
co sa tyka plochosti noziciek, klenba sa tvaruje definitivne az v 3r zivota, takze este sa to da upravit ako tak mozno....ale samozrejme uz skor treba mat topanocky s klenbou, ked je na toto nabeh . to ste mali.. potom uz fakt jedine cviky rozne.. behat po vonkajsich stranach chodidla, zdvihat prstekami predmety zo zeme, uteracik, ceruzku, rozne veci.....
celkovo treba to svalstvo clenkov posilnit....
ako a kedy sa mala zacala stavat na nohy? nebola v choditku? chodila za ruky, alebo len sama popri nabytku a tak?

monikka31
9. aug 2017

@limenka skús s ňou cvičiť doma... 😉
Drž ju za ručičku a nech chodí po spičkách,potom po pätách. A keď budete pri jazere alebo kde budú kamienky tak aj tam nech chodí s posími nožičkami. Keď tak tak sa dajú kúpiť v ortopedyckom obchode také blbosti,počom môže chodiť býva to väčšinou z plastu. A keď to nepomôže tak sa ešte porať s inými doktormi 🙂😉

limenka
autor
9. aug 2017

@katrin21
Áno vnútornú stranu členkou choditku nebola to som odmietala chodila popri nábytku sama aj za ruku chvíľu a potom sa sama pustila
S protetiku mala ortopedické ale s tou pružnejšou podrážkou a spevnenou petou od kedy sa stavala mi bolo s rehabky opradené. Ale robila to odkedy stavala sa a dr Tomáš správy ale veľké iné sa spravilo
A ako prinútiť dieťa 2 r takéto cvikly to bude fuska
@monikka31
Povonku odmieta chodiť bosá kotolni tomu že učila sa chodiť a 2x dobre capla lebo zakopla .
A nepoznáš iného dobrého ortopéda

katrin21
9. aug 2017

@limenka no to musis hravou formou... ty s nou.. dokolecka tak hodit, na hudbu a pod.... inak nie, len formou zabavy to musi byt....

limenka
autor
9. aug 2017

@katrin21
Nos musím aj videla som aj obrázky ako masážna pomôcka pichliacikova loptička možno aj to pomôže ale skúsim postupne

slavuska30
12. aug 2017

@limenka ahoj ja mám so synom ten istý problém..má ploché nohy aj päty mu padajú dosť smerom dňu a kolená do X. Tiež som bola v ŠNOPe..od vlani nosí do topánok špeciálne korýtkové vložky a sandálky má robené na mieru..v nich chodil v MŠ..doma chodí na boso..doporučili nám cviky ako ti písali dievčatá vyššie..ešte mu chcem objednať takú masážnu podlozku po ktorej by chodil..ale napriek všetkému sa mu to zhoršilo

evakalna
12. aug 2017

Ahoj, je správne, že tvoje 2-ročné dieťa navštevuje ortopéda a rehabilitačného lekára. Stačí, keď budeš každý deň cvičiť so svojím dieťaťom cviky, ktoré si dostala od fyzioterapeuta. Väčšinou, chodidielko do 3 rokov ani nepotrebuje ortopedickú pomôcku, lebo klenbička je obalená tukovým vankúšikom, ktorý časom vymizne.
Najdôležitejšie je, aby si s dieťatkom cvičila a ďalej navštevovala kontroly ortopéda a rehabilitačného lekára. Pre viac info pozri http://babetko.rodinka.sk/starame-sa/starostliv...

nikusa008
21. aug 2017

@slavuska30 od kolkych rockov ma uz tento problem??? Dufaam ze sa mu to zlepsi estee 🙂

limenka
autor
21. aug 2017

Baby mala mala špeciálnu polohu privedeni a keď som jej skúšala svicit normálne jej pukať členok a to som robila keď sedela na serbliku a kukala tv úplne uvoľnená a ideme inému dr kde sme aj boli kvôli tomu že nevedela si neveľa ako so sedu na štyri ale tomje ok už. Lebo ten členok sa mi nepáči

Inak vaše detičky nosia stále topánky s vložkou behom dňa lebo ja jej ju nedávam na cely deň ale kúpila som s protetiku nie pevnejšío potrazkou ortopédie sa to vola lebo tam menej ako keby vykrúca lebo ortopéd odmieta dať topánky že vložky stačia tak neviem či je to ok

slavuska30
21. aug 2017

@nikusa008 no od vlani nosí vložky na striedačku s tými nohami napriek tomu tvrdí dr že je to horšie

jaannah
9. okt 2018

@slavuska30
@limenka
Ahojte dievčatá, viem, že je to starší príspevok, ale ako sú vaše detičky na tom teraz? Aj my sme to začali riešiť a zvažujem, aké papuče a topánky kúpiť malej... boli sme u ortopéda a dal nám ortopedické vložky

slavuska30
11. okt 2018

@jaannah ahoj malý stále nosí ortopedické topánky robené na mieru, nie je žiadna zmena, stále rovnaký problém, má aj ortopédicke vložky do topánok. Niekedy keď pozerám ako chodí, mám pocit, že sa mu viac prepadáva noha do vnútra.

jaannah
11. okt 2018

@slavuska30 tak to ma mrzí... neviem čo mám s tým robiť... nám ortoped predpísal len vložky... ale stym že to dobrých topánok ich nemám dávať... tak neviem

slavuska30
13. okt 2018

@jaannah hmm skús ich dať do papučiek alebo tenisiek na von čo dávaš na hranie

haloo21
13. aug 2020

odporucam mat doma taketo podlahy su ortopedicke na prevenciu alebo aj ked uz maju deticky ploche nozicky https://overenedetmi.sk/produkt/ortopedicke-pod... . aj zabavia ale najma zdrava chodza.