Ahojte mamičky, trápi nás plienková dermatitída. Používame Pityol a Imazol, ktorý nám predpísal lekár.
Môžete mi prosím poradiť? Malý ma 10. mesiacov a používame jednorázové plienky Active Baby veľkosť 5. Potrebujem poradiť, či by pomohla zmena značky plienok resp. čo ešte pomáha?
Moje dcerka na to taky trpí, jakmile dám jednorázovku, dřív nebo později je opruzená. Pomáhá namazat sudocremem, vyvětrat a jednorázovky nedávat. Jenže ne vždycky to jde, například, když jsme u babičky, to látkovky nebrávám.
Zkus změnit značku, hodně větrat. Dcerka je okmažitě opruzená třebas po oranžových pampers, po jedné plínce, zelené pampers snaší lépe, ale když je musí mít víc dní, tak je taky červená. Vynechala bych vhlčené ubrousky, otřela bych od nejhoršího třebas papírovým kapesníčkem a šla umýt vodou.
Ještě mě napadlo, že když jsme zavedli příkrmy, tak byla opruzená hodně, nemohla jsem se toho zbavit, dostala jsem i od dr. mastičku na předpis. Dr. říkala, že jak se změnila stolice, tak ji to dráždí. Ale po pár namazáních to přešlo a už se to nevrátilo.
ja nedám dopustiť na sudocrem, často ritku umývať, pokiaľ možno pri každom prebaľovaní. plienky meniť čo najčastejšie a veľa "luftovať" 🙂
Zdravím, určitě umýt pod tekoucí vodou a mýdlem, řádně osušit. Namazat bepathenem. Pokud jsou boláčky do krve, tak udělat vývar z řepíku lékařského a otírat tamponkem...nepoužívat nic parfemovaného, jako vlhčené ubrousky, mýdla...vše na přírodní bázi. U nás vedlo mýdlo sebamed.
Třeba sudokrem nepomáhal, jen hodně vysušoval.. 😒 každému zabere něco jiného, ale určitě pomůže řepík.
Držím pěsti 😉 .
@lenka0906 https://www.modrykonik.sk/shopy/detska-kozmetik... som sem pisala spravu neviem preco sa mi nezobrazila pisala som ze mi mame problemy od narodenia imazol nepomahal len ked mi jedna kozna poradila tuto masticku pouzivam ju bezne ked sa jej zapal spravi natrem a za par hodin je zahojene , zmena plienky nepomoze
@kvetinka211 Ahoj, ďakujem. No...nosíme číslo 5, lebo menšie sú mu už malé. Teraz má 10 kg. No malý nemôže byť moc holý bez plienky, má zápal obličiek.
@lenka0906
huggies su dost zle nepriedusne plienky ak ma plienkovu dermatitidu tak budu zadocek zaparovat a naheho ho nechat ? kym ste doma to by bolo najlepsie neviem kolko ma malinky my ked sme mali 4 m. tiez sme len tak bez plienok mne nevadilo ked pocikala plienky sme mali len na spinkanie .. a tiez neviem ten abces poriadne co je 😖
my sme mali problemy pri vsetkych plienkach okrem pampers 🙂
Ahoj, náš malý keď mal neviem možno 9 mesiacov (určite to bolo do roka) som zistila, že je alergický na plienky. Konkrétne to boli Huggies aj plienky aj utierky. Mal dupku veľmi škaredú, červenú ako paradajka a niekde aj pľuzgieriky. Dostali sme ich od rodiny lebo ich už ich nepotrebovali. Inak som tieto nekupovala. Lekárka mi odporučila (a to sa mi aj veľmi osvedčilo) genciánovú violeť. Je to voľnopredajná fialová vodička, ale nemajú ju v každej lekárni (teda mi bývame na dedine tak preto). Zakaždým keď som ho šla prebaliť - či už po stolici alebo iba po počúraní - som ho osprchovala s čistou vodou a celú dupku opatrne potrela (s vatovou tyčinkou namočenou do violete). Po týždni to bolo omnoho lepšie, prešli sme na značku GAGA a keď som videla, že už má pľuzgieriky zahojené, prestala som natierať a použila som masť na zapareniny teda sudokrém. Ten požívam stále. Iné (a to som skúšala všelijaké masti vrátane tých, čo si napísala) nezabralo. Tak skús ak iné nezaberie.
urcite vyskusaj ine plienky. nam pomohlo aj caste vetranie ritky, umyvanie cistou vodou a nie vlhcenymi utierkami a natieranie bepanthenom
Mojmu syncekovi sa vyhodili vyrazky v oblasti okolo pupceka, moze to byt tiez z plienok?
Aj my mozeme iba Pampersky,od ostanych sme boli hned vyhadzani,vyskusaj...
U nás na to rozhodně pomohly látkové plínky!!! Existují i moderní. Rozhodně to už není jako za dob našich maminek. Jen se to dá do pračky a vypere, pověsí a sklidí. Nežehlí se!!!
Já během studia na medicíně stážovala na kožním a ukazovali nám tam plenkové dermatitidy. Bohužel spousta maminek to řeší jen tím, že maže a maže a maže, místo toho některým dětem opravdu pomůžou látkové plenky a třeba vlněné svrchní kalhotky přes to, protože to je krásně prodyšné...
Takže za mě - zkus látkovky, třeba to pomůže, uvidíš...
treba castejsie prebalovat,nenechat v mokrom.a predtym nez das plienku umy aspon navlhcenym uteracikom..to zaberie urcite..a jasne,ze nejaky liecivy krem 🙂
odporucam kremik bepanthen. mam tri deti a tento krem sa nam osvedcil najlepsie. teraz dokonca este vylepsena verzia na pokozku novorodenca, ktora obsahuje olivovy krem a vitamin b3. je skvely. samozrejme pomoze, ale treba dodrziavat aj to, ze pokozku babatka je potrebne do sucha sucha utriet. az potom natriet. drzim palce.
u nas sa osvedcilo umyvanie cistou vodou a dosucha utriet, tiez odporucam Bepanthen kremik, nikdy ma nesklamal, treba natriet preventivne pri kazdom prebalovani, specialne pre babatka a deticky do 1. roka je Bepanthen Extra, lebo este viac chrani ich jemnu pokozku v plienke, stoji to za to - radsej prevencia pred zapareninami ako potom uplakane babatko...
ako ochranny kremik specialne pre deticky do jedneho roka je od Bepanthenu Extra mast. Obsahuje olivovy olej na hydrataciu , vitamin B3 a dexpanthenol na regeneraciu pokozky, vytvara vodeodolnu vrstvu a tak je pokozka lepsie chranena
podla mna nie je dobre experimentovat s plienkami - rovanko ako s UM, ked jeden druh babatku sadne, tak ostat pri nich - tiez som tak bola pri oboch detoch babylove plienky a bepanthen care mast proti zapareninam. vela deti kamosiek malo rozne kozne problemy prave vdaka castemu striedaniu znacky plienok a myslim si, ze je lepsie zapareninam predchadzat ako ich nasledne riesit.
Zmena znacky plienok urcite ano tiez mam zlu skusenost ked sme vymenili zauzivane plienky. Babylove a bepanthen pouzivam dlhodobo a sme max spookojni obaja.
@lilu7 darmo sa budes drzat jedneho druhu, ked vyrobcovia zacnu experimentovat. V case ked moje deti plienkovali sme tiez mali osvedcenu znacku a zrazu po nacati noveho balika dieta vysypane.... a polovica deti na MK tiez.... vyrobca zaviedol nejaku novinku....ked sme nasli dalsie co nam vyhovovali, tak tiez zrazu zamenili pruzny pasik na chrbatiku za nepruzny a namiesto toho sa natahovali vpredu tie suché zipsy.... na a zrazu dieta po kazdom kakani spinave az na lopatkach....
Pomôže obyčajná rybakcia masť dostať v lekárni za max 2eura a na predpis 0.90cena a zmena znacky plienok
A to malý keď prišiel z pôrodnice mal ritku až do krvi výpletu a taka stará pani lekárnička mi poradila tu masť dokonale pomohla aj mne pri mok vajcom exeme
Dobrý den. Chcem vás poprosit o radu. Ak si ešte pamatáte aka mastička vám pomáhala při zapareninách? Moja dvojmesačná dcérka frcká stolicu podchvílkou. Len čo ju opláchnem čistou vodou už mi vyfrcne vodnatú stolicu. Medzi polkami sa jej z toho urobila mokvajúca Rana. Pomozte prosím. Nezabrala ani rybacia masť, ani sudokrem, ani Imazol, ani zmena plienok. Detská dermatologička mi predpísala masť na báze kortikosteroidu ktorú nechcem dávať dvojmesačnému dieťaťu. Ďakujem za každú řadu.
@mima1416 nam nezaberalo nic ine len bepanthen.vyskusali sme svetko mozne.rada od mojej svokry ktora ma zachranila.Fialova vodicka(gencianova vyolet) dat na ritku tamponom a na to dat bepanthen.uz po 24 hodinach to bude lepsie.neverila som ale toto pomahalo jedine ked bolo najhorsie.a potom len bepanthen.sice fialova ritka bude aj tyzden,ale pomoze.nam robili zapareniny plienky pampers,lidl.ked som presla na ine boli to ovela lepsie.Neboj prejde, to ma z toho casteho kakania taku ritku.
@mima1416 Môjmu synovi nepomáhali nijaké mastičky, len úplné vynechanie vlhčených utierok, umývanie repíkovým odvarom a dôkladné vysušenie/utretie kože po umytí. Tú sme potom natierali Sudocremom, z iných mastičiek sa buď vyhádzal ešte viac, alebo ho veľmi vysušovali. Neskôr sa však ukázalo, že zapareniny možno súviseli s potravinovými intoleranciami, ktorými syn trpí. Teraz keď sa mu v okolí genitálií spravia vyrážky, zaberá mu jedine Bepanthen sensiderm, ktorý je určený na ekzémy, ale neviem, či ho môže dostať aj také malé bábätko. A na rany na zadku, ktoré máva syn pri tvrdej stolici, sa nám osvedčil Infadolan (na rozdiel od Bepanthenu lacná mastička). Skoré uzdravenie prajem!
Určite vyskúšajte dady sú lepšie ako Lidl a Pampers čo sa týka dermatitidy môjmu sedia len tie a s tých čo píšeš mal do hodiny vysipany zadok
@lenka0906 urcite vyskusaj zmenit plienky .. my sme s active baby nemali ziadne problemy, ale kazde babo je ine ... + skus co najcastejsie umyvat vodickou zadocek a nechat co najviac volne na vzduchu bez plienky, aj ked to teraz v zime ide tazsie. A strasne velke mate tie plienky - moj ma skoro dva roky a nosi 4ky ....