Maminky, dcerka ma opakovane plienkovu dermatidu s kvasinkami. Potvrdila nam to kozna. Nasadila nam imazol krempastu, chvilku to zabralo ale znovu sa vratilo.
Nastudovala som si kvasinkovu infekciu u deti a metodu Very Zikovej. Tato metoda neodporuca Imazol ako antimykotikum, nsboli nam robene ziadne testy a dermatida sa rychlo zopakovala dokonca sa zhorsila. Odporuca sa sudokrem ale aj Ichtyo care mast. Len sa tam nepise ci sa moze pouzit na zadocek.
Mate s tym niektora maminka skusenost?
A mohli by ste poradit nejake recepty pre 14mes.dietatko?
Dakujem
Da
Ja by som skúsila opláchnuť hypermangánovým roztokom (slabý - svetlo ružový). To by malo zasušiť aj dezinfikovať. Osušiť.Potom natrieť spomínanú zinkovú masť (Sudocrem alebo Pytiol)
Nám pomohlo zmenit plienky a častejšie jej meniť ich a nechávať ju behať aj s holou pipinkou .... Nie je teplo ale tak nech si pobeha viackrát za deň aj keď by mala pocikat vsetko... A imazol a imacort je už potom také silnejšie ... U nás ale vždy zabralo častejšie meniť a umývať vždy dobre usušiť nechať ju pobehat ... Striedali sme sudocrem weledu a imacort (raz za deň)
My sme kupali par dni v slabom hypermangane a 2-3x denne natierali imazolom a do par dni jej to zmizlo
@mirkaknm hej mali sme, zmeňte plienky, na zadok odvar z repíku na nejakú gázu iba potrieť to vysuší a ma protizápalové účinky a sudokrém vymeniť za bephanten care a máte po probléme, nám takto radila doktorka. Malá to z plienok hlavne, prešli sme na pampers senzitive tie biele alebo zelené. Inak mojej ten sudokrém vôbec nevyhovoval, doteraz nechápem prečo za ním všetci tak bláznia, po bephantene už do rána mala viditeľné menšie až žiadne začervenanie.
Odporucam odplienkovat. Natierat zinkovou mastou.