Ahojte žienky-mamičky.. moja dcérka má rok aj 4 mesiace z pampers plienok ostala vypreta zaparena nič nepomáhalo skúšali sme bepnten sudokrem ryby olej potom hypermngan kupel a framikoyn samozrejme sme vymenili plienky a snažíme sa odplienkovat pomaly nakoniec nam predpisala pani doktorka imazol krempastu ktorá pomohla mala už nieje tak zaparena pomaly to schádza ale stále si skrabe cikulku svrbi ju neviem co robyt už aby sa neskrabala
Ďakujem za názory 🤗
z masti ten Imazol, Pytiol. no to by sa nemalo davat pri kadom prebalovani, ale podla navodu - neviem ci 2-3x denne. predsa su to lekarenske maste s ucinnou latkou.
a teda tie maste - ako Sudokrem a pod, iba kratke obdobie. potom prave osetrovat neicim, co pokozku nesusi - Bepanthen. myslim, ze aj ten Borax-glycerin by nemusel byt zly na dlhodobe pouzitie. priapdne niekto pouziva aj Indulonu, ci oleje.
Zmenit plienky. Opakovane sa tu zeny stazovali na Pampers. Framykoin su Atb, tie si neordinuj bez lekara. Rybilka mast je celkom fajn, casto umyvat cistou vodou a detskym mydlom. Ziadne chemiou napustane vlhcene utierky. Cez leto nechat co najviac holu ritku-nech sa vetra.
ten Framykoin soms i ani nevsimla. ten urobi viac skody,a ko osohu.,
su to ATB. je zname, ze ATB nicia beznu mikrofloru, ktoru nemame len v creve, ale aj na kozi a kade tade. vdaka tomu su tieto tkaniva malo odolne voci mykozam ( plesne a kvasinky ). po zapareni vznika prave casto mykoza, cize ATB by priebeh mykozy mohli zhorsovat a takuto infekciu tak akurat podporovat.
terza by som inak nepouzivala ni detske mydlo. ziadne mydlo, radsej chvilu nechat pod tecucou vodou. zotriet jemnou handrickou. mali sme flanelove plienky a boli uzasne.
pri pouzivani detskeho syndetu ( podobne mydlu ) sa dcera stale zaparovala, aj ked jemne. ked sme s nim prestali, zapareniny sa velmi zmiernili. na citlivu kozu ziadna chemia
Ďakujem pekne žienky vyskúšam ešte ten broax glycerín 🤗
No ja neviem ci tento borax glycerin s obsahom lanolinu je dobra volba. Ked pises, ze nepomohlo nic az Imazol, ktory je urceny na kvasinkovu infekciu a tento borax obsahuje lanolin, ktory sa naopak pri kvasinkovej infekcii silne neodporuca. Hoci teda Imazol sa predpisuje bezne na kazdu zapareninu bez ohladu na to co ju sposobuje, cudujem sa, ze u vas to bola posledna volba. Nepises ako dlho je to od toho co ste zacali pouzivat imazol, resp. od zlepsenia. Mozno to chce este cas.. ja by som pokracovala v Imazole (s tym ze ho treba vzdy aj dobre umyt), hypermangane a Bepanthene napr ked uz nebude treba pouzivat pastu. Umyvat v cistej vode, zadok syndetom podla potreby, vela vetrat bez plienky, nepouzivat vlhcene utierky samozrejme. Ono niekedy cim menej toho kombinujeme a davame, tym lepsie.. Nie je mozny suvis aj s nejakou potravinou? Nepapala v tom case nic nove?
@nati11 a hlavne vlhcenymi utierkami utoeraj doma akurat tak prach na policke
Kup perlan nastrihaj a len to a cista voda
@nati11 m sme sa trapili so zapareninami, niekedy velmi skaredymi.
od anrodenia sme skusili Pampers, tie modre/zelene a tie sme nemohli. Hugies este horsie.
lepsie boli DM, Lidl, ci Tesco plienky, lebo neboli napustene nejakymi akoze "ucinnymi" latkami.
ked bolo najhorsie, vkladala som do jednorazovky rozstrihnutu plienku, ci nastrihane biele tricko,a by koza nebola v kotakte s plienkou.
velky podiel viny ma aj teple obdobie, aj ked uz teplo nie je,a le este sme od leta taky viac prekrveny, mne je stale teplo.
a teda klasika - umyt, najlepsie jemnym prudom vlaznej vody ( nesmie byt horuca ), bez umyvacieho rpostriedku ( vacsina viac ci emnej susi ), vyvetrat ritku, natriet ) hocico pudrove nahrubo, len Imazol nie nahrubo ) a dat tu nejaku textiliu a zabalit, prebalovat castejsie.
este celkom fajn je aj Borax-glycerin, ale ten je trochu taky lepkavejsie a na ten tiez radsej nejaku textiliu.