Plienková dermatitída

sisamichaela
5. nov 2022

Mamičky chcem sa vás opýtať moja pol ročná dcérka uz týždeň je taka vystipana dosť červené to ma plienky som jej nemali od narodenia stále ma tie isté doktorka povedala aby som mastila s rybim olejom mastim ale to ako keby jej moklo to už neviem čo mám používať od narodenia používame imazol krem len stim ju natieram z čoho to ma to neviem ale poraďte co na to zaberá dosť sa bojím aby to nebolo horšie a zapalene mam doma aviril detský zasyp zinkovu mast kalciovu mast ten krem s rybim olejom imazol ktoré z toho použiť aby jej pomohlo pri prebaľovani neplace zeby ju to tak bolelo ona sa smeje ale ked ju dávam do vody tak nechce lebo ju to štípe vtedy plače a kupala som v čistej vode v hypermanganovej vode uz fakt neviem co robit co ste pouzivali vy poraďte nejako

elizabeth170
5. nov 2022

@sisamichaela ja som dávala imazol krém na noc a ráno, môže sa iba 2x do dňa, inak sudocrem, pri prebalovani som utierala čistou vodou a vysušila.

aurorastone2
5. nov 2022

Veľa vetraj hlavne ešte... A môjmu sa vždy pri hnačke vystipe zadok, s týmto nemáte problem?

surama
5. nov 2022

@sisamichaela Natieram vzdy Sudokremom, ten sa nam najviac osvedcil. A nejdu jej zubky? Vtedy zvyknu mat deti redsiu stolicu a vystipane ritky.

sisamichaela
autor
5. nov 2022

@surama áno idu jej zubky aj hnackovala aj zvýšenú teploty stoho mala teraz nehnackuje zubky idu uz 2 mesiace a ešte ani jeden zúbok nevyšiel

sisamichaela
autor
5. nov 2022

@aurorastone2 hnackovala ale už teraz nie no možno ze stoho ale co nato dávať ja uz fakt neviem ako pomôcť jej aj keď neplace ze ju to tak boli

sandra19901990
5. nov 2022

Vyhnúť sa dlhému večernýmu kupaniu, pri každom prebalení umyť dupku a sušiť. Moja dcerka to mala minuly tyzden počas bránia atb. Doslova mala dierky na dupke. Mame rybaciu masticku, ktorá pekne susi pokožku. Treba hlavne casto prebalovat aby nesedela v mokrom alebo horsie v nakakanom.

viestta
5. nov 2022

@sisamichaela imazol stále dookola? Však to sú antimykotika.
Ale k veci: Umývať čistou vodou, zakaždým keď prebalujes. Nechať pokožku vyvetrať, vždy keď sa dá.. A u nás na zaparena ritku najlepšie zaberal baby aviril krém.

beata_k
5. nov 2022

Ta pokozka uz musi byt strasne predrazdena z toho vsetkeho. Umy cistou vodou, vysus a daj plienku. Ak je moznost, nechaj vetrat co najdhsie. A uz jej na to nic nedavaj. Pokozka sa vie regenerovat sama. A uz vobec ju nekup v hypermangane

majki_ki
5. nov 2022

@sisamichaela ešte čo tu nezaznelo, medzi plienocku a riťku natretu krémom daj vrstvu gazy, poradene od kožnej, synovi zabrala až zarába mastičky od nej plus masť s kyselinou mliečnou, kúpali sme tiez v slabuckoruzovom hyperman.

ildiko36
5. nov 2022

@sisamichaela pythiol , ine by som nedala, viessta ma pravdu imazol su antimykotika na pleseň.

mirkasan
5. nov 2022

U nás pomohlo umyť v repiku a natierali som modrou indulonou a kamilkovym krémom z dm

majamat
5. nov 2022

@sisamichaela skusala si zmenit plienky? mojej dcere toto robili niektore Pampers a Huggies.
umyvat v cistej vode, nie dlho, nesmie byt horuca, len jemne tela,a lebo vlazna ( podla toho ci sa kupe cela,a lebo nie. ), umyvat kratko skor vyplachnut pod tecucou vodou - nie vleky prud, voda musi volne stekat spredu-dozadu. oplachnut kratko pri kazdom prebalovani.
poriadne vysusit pritlacanim ( nesuchat ), najepsie niesim savym, hladkym a zakazdym cistym. byvaju take detske uteraciky,a si z bambusu.
trochu prevetrat.
natriet niecim hydratacnym. vsetky pudrove produkty susia. potom je pokozka este nachylnejsia na zapareninu. je dobre ich pouzit len ako barieru, ked je nahorsie. je to zacarovany kruh, lebo ked je zle, pouzije sa poudrovy produkt, ale pokozka potrebuje vlahu, no take produkty zas lahko zidu dole.

este prebalovat castejsie. tiez je dobre, do plenky vkladat bavlnenu latku, kludne stare tricka, najlepsie take, co nei su farbene - biele. rozstrihat na pasiky a vzdy potom s plienkou vyhodit. takot pokozka nepride do styku s plinekou, ale dietatu moze byt trosku neprijemne to, ez sa mu lepi latka na mast, ktoru ma na zadocku.

inak ym sme si presli zapareninami tiez. skusaal som neskor aj latkove plienky, no nepomohlo, niektore deti su velmi nachylne. u as hned novorodenecke Pampers zauradovali. teraz uz robia tiez Premium care,a le kedysi to boli take zlte s Aloe vera. tie biele dcere nevadili. modre som ani neskusala, lebo boli tiez s Aloe. skusili sme Huggies a este horsie, tam mala reakciu este aj na gumicku z plienok. obycajne ( ta vyssia rada ) z Tesca, Kauflandu, ci Lidlu,a lebo DM, tie tak vlemi nevadili, sice aj v nich bola zaparena,
ale nie tak. najskor som ju umyvala syndetom a vodou, neskor iba costou vodou. zaznamenala som male zlepsenie. ide o to, ze vsetky iteto produkty naruaju mastny film na pokozke a ta predstava byt odolna voci mocu,s tolici + "vyparom" z plienky.
pudrove produkty ho sice uplne nenarusaju,a le zas ak pokozka uz tento mastny film nema a straca vlahu, tieto pudrove produkty jej ju nedodaju. barieru snad urobia.
a ozaj, tieto pudrove produkty velmi dobre pomahaju v akutnom stadiu, pokial sa daju nahrubo - napr, ten Sudocrem. no on potom omasti plienku, ktora moze mat nizsiu savost. zle sa dava dole, treba to dat dole olejom, snad nejakym upokojujucim a tzv suchym olejom, vhodnym pre dieta. olej Sudocrem rozpusti, je klzavy, cize pokozka sa nedrazdi suchanim.
a teda dcera mala ATB a vtedy sa to zhorsilo, lebo mala hnacky, tiez sme mali zhorsenie prechodom na prikrmy.

majamat
5. nov 2022

veru, an to som zabudla. Pityol, ale tusim by sa mal max 3x denne ( v letaciku to bude ), noi je tiez pudrovy.
okrem toho na premastenie je lacna verzia - modra Indulona, pripadne drahsia verzia Bepanthen.

sisamichaela
autor
5. nov 2022

@majamat o to nejde koľko stoji ja kúpim hoci co len aby jej bolo lepšie ale ďakujem za radu

sisamichaela
autor
5. nov 2022

@majamat ďakujem vám pekne za radu plienky som neskúšala meniť používam z tesca Happy plienky a od narodenia do teraz všetko bolo dobre vyskúšam to co ste napísali dúfam ze niečo pomôže dúfam ze ju to prejde čím skôr ona hnackovala aj stoho ze zubky idu no teploty stoho nadcha do toho prisla všetko naraz a teraz začalo toto no kúpim aj sudocrem a uvidíme dúfam ze niečo pomôže a kúpať každý deň kúpeme ju

majamat
5. nov 2022

@sisamichaela no je to komplikovane riesit takuto reakciu, ak teda plienky nezmenili zlozenei,t ak yb stnad nemali vadit. skor su to zrejme tie okolnosti, co to sposobili - hnacka zo zubkou. no drzim palce.

sisamichaela
autor
5. nov 2022

@majamat ďakujeme dúfam ze to prejde čím skor

141117mmn
Autor odpoveď zmazal
Zobraz