Ahojte mamičky uz vyše mesiaca bojujeme s plienkovou dermatitídou, na kožnom nám stále iba obmieňajú mastičky a nic nezaberá, jeden deň to ma dcérka iba začervenané, na další uz take popraskané akoby malé pľuzgieriky, co sa bojim aby ju to nezačalo bolieť. Neviete mi poradiť niečo co na to naozaj zaberá? Najskôr sme dostali masť Fucidin, potom Neophytiol, Elocom no stále nic nezaberá uz vyše mesiaca. Najskôr sme používali Pampers premium, keď sa nám to začalo, tak som zmenila na plienky z DM a skusila som aj tie zelené tescové, no stále sa nám to nehojí. Pripojím aj fotku, ďakuje za rady
A kde sa dajú kupit Naty? Rozmýšľam aj nad tým ze začnem látkové dávať a vyvarat ako sa kedysi robilo. Momentálne dávam klasicky aviril puder ale to moc nezaberá. Len zajtra ideme na kožné zas tak počkám co nám tam povedia
ja ich kupujem na alza.sk momentalne cez net, niekedy maju akciu aj na feedo.sk, inak su tam o dost drahsie... kupujem aj vlhcene servitky naty...
https://www.alza.sk/maxi/naty-nature-babycare-s...
https://www.alza.sk/maxi/naty-nature-babycare-m...
a krem ti neviem poradit.. ja davam na obycajne zapareniny bepanthen, ten nam najlepsie zabera... nech vam to rychlo prejde ;)
ako je staré dieťa? príkrmy ešte asi neje? na UM alebo dojčíš? použiva sa zinkova mast-vysušuje.. potierať odvarom z dubovej kôry, z čierneho čaju..vela vetrať..ak to popraská, mokvá- používajú genicianku..
Fuu to je celkom dosť. Aj ju to musí asi aj bolieť. No ja by som veru asi skúsila tie látkové plienky. Podľa mňa by si s nimi mala začať a poriadne malinkú umývať čo to dá a mastiť. Ono to prejde len tiež to nezmizne zo dňa na deň. Ešte by si mohla skúsiť zbehnúť aj niekam inam k lekárovi
vyber si nieco z tohoto, alebo aj vsetko🙂
vela vetrat- nechat vzdy pri prebalovani chvilku s holou ritkou, nech preschne, zatial sa nejak zahrat, zabavit... pozor aby neocurala, ale aj to sa stava... nejaka podlozka ak vam este nebeha
latkove plienky
po kakani prdelku umyt cistou vodou a vie vlhcenymi utierkami. pekne utret uteracikom/suchou plienkou
dobry je kamilkovy vyluh
ak su tam kvasinky, da sa kupit masticka v lekarni, je taka bielozelena ale nespomeniem si na nazov, mozno ti tu niekto napise alebo v lekarni poradia
Ja odporucam okrem vetrania aj umyvani nielen v cistej vode, ale nam pomohlo aj umyvat v repiku, pripadne som malej robila repikove obklady
Ja odporucam okrem vetrania aj umyvani nielen v cistej vode, ale nam pomohlo aj umyvat v repiku
Ahoj, tu tiež nájdeš info
https://www.modrykonik.sk/plienkova-dermatitida/
v zásade však tak, ako ti odporúčali maminy - vetrať, vetrať, vetrať, umývať vodou, repíkom a radšej bavlnené plienky, často meniť
Držím palce, nech je malá čo najskôr v poriadku
Nám pomohol krém imazol je na predpis a umývanie s čistou vodou žiadne vlhcene. A plienky len DM a tesco zelené.
Nam pomohla cista voda, vetranie, pytiol a potom, ked uz bolo lepsie tak som ziadne maste nepouzivala a bolo vsetko v poriadku
Ahoj..vyskusajte este kombinaciu pytiol a modra indulona..hrubu vrstvu..naprv indulonu a na to ten pytiol..mne to u maleho pomohlo,este moja svokra tak kuryrovala svoje deti..inak to co vyssie..umyvat cistou vodou,ziadne utierky,len poprikladat uteracik zlahka,nechat chvilku pod dekou malu kopkat,nech rituska uschne,potom repikom ponatierat a nechat znova zaschnut..a na to tie masticky..nam toto jedine pomahalo,ked bolo velmi zle..nastastie to bolo len par krat..inak teraz som citala vela negtivnych skusenosti a, staznosti na pampersky..mozno ste tiez chytilo tu"dobru"sarzu..skuste tie z dm,maminky ich chvalia..drzte sa,nech sa malej co najskor ulavi
My sme tiež vyskúšali veľa masticiek a nič nepomáhalo až Pythiol (kúpiš v lekárni bez predpisu)...a kazali nám prejsť na látkové plienky ale keďže dcérka už bola väčšia my sme to rovno spojili s odplienkovanim 😉
Ahoj, nam nepomahali žiadne masticky. Kvôli malej sme išli k moru (na radu lekarky), naozaj morská voda pomohla a aj skoro stale bola bez plienky, vetrali sme ritku. No to tiez nie je vždy možné. Skús kúpať v morskej soli a pripadne dodnes pouzivam len mydlo (kupel) Linola na predpis od kožnej lekarky. Dobra rada je aj plienky zmeniť. No najlepšie je vetranie kože. Držím palce nech sa Vam darí a tuto nezbednicu chorobu co najskôr zdolate.
Keď bola moja malička a tiež sme sa nevedeli tohto zbaviť tak nám nakoniec predpísala detská doktorka tiez Imazol a pomohol za pár dní.
U nas nezabral ani sudocrem,ani pytiol,ani fucidin,ani puder nic....
Potom mi v lekarni poradila mast IMAZOL, je bez predpisu. Odvtedy s tym mame pokoj. Takze u nas IMAZOL najlepsiii
Urcite odporucam imazol,nam zabral po par dnoch a istu dobu nepouzivajte vlhcene obrusky.
Takisto imazol. Ale len po dobu kym mala zapareniny plus jeden den na doliecenie.
Ale ja som uplne vyradila vlhcene obrusky. Po kazdom prebaleni som jej dupu umyla cistou vodou pripadne ak bola okakana tak mydlom. Utrela a zabalila. To som robila aj na navstevach. Vedsinou ides k rodine a priatelom a ty to toleruju bez problemou. Raz za cas ak sme boli u lekara abo vonku som pouzila vlhcene utierky ale to fakt mozno raz za dva-tri tyzdne.
Zabralo to dokonale
Holý zadok čim dlhšie tým lepse na nohy legsy a ponožky a viem že treba potom veľa prať ale stoji to za to a ak by sa to opakovalo látkové plienky
nam krasne zabrala rybacia mast.
Ahoj. Ja mám 10mesacnu a cca keď mala 8 mesiacov tak mala toto isté, vyzeralo to úplne rovnako. Myslela som že alergia na plienky (používali sme Lidl, prešli sme na pamper ale to už bolo jedno). Nezaberalo nič ani sudocrem, ani imazol (byvaly pytiol) ani rybia masť ani bepanthen... Nakoniec pomohlo umývanie v repiku, úplne sme prestali používať vlhčené servítky, po kazdom prevalení umyť vodou a poriadne vysusit uterákom. A na noc som natierala ichtyolom. Cez deň na striedačku masticka z dubovej kôry a aviril zasyp keď to bolo také mokvave pľuzgierove. Už to má krásne, zahojene. Ale úplne jej akoby zišla koža a spravila sa nová. Bolo to hrozné. Držím palce.
Ahoj vidím ,že sa malička trápi skús použiť dermalny krém Pimafucort on veľmi rýchlo zaberá je na lekársky predpis 😊 no uvidíte či zaberá a trebalo by aj moc vyšetriť.
My sme toto mali u prvej dcerky. Nam jedine co pomohlo je Imazol krem pasta. Ziadne kremy od dr. nam nepomohli skor to bolo este horsie.
No my sme tiež s týmto bojovali, ale my sme to nemali z plienok,ale z toho že veľa kakala. Nám pomohli repikove odvary aj 3 razy za deň som ju dala sediet do vane. Vetrat zadok čo najviac a krém dávať len tenkú vrstvu nám pomohol pytiol. Dávala som aj imazol ale ten nám to nieako nehojil. A umývať zadok, nepouzivat vlhcene. Skoré uzdravenie
NEPOUŽÍVAJTE VLHČENÉ OBRÚSKY!!!!! A to žiadne! Pri každom prebaľovaní očistite zadoček iba čistou vodou a natrite Sudocrem-om. Nám sa stalo presne toto isté, keď sa synček narodil. Teraz máme skoro 6 mesiacov a stále pri prebaľovaní oplachujeme zadoček v umývadle a používame Sudocrem. Už 5 mesiacov sa nám to nevrátilo.
Už tu odznelo veľa dobrých rád - vetranie,replík atď.
Ja pridám za seba,od narodenia sme používali látkové plienky (jednorazové v krajnom prípade).Dnešné novodobé látkové plienky netreba vyvarat. Po čase som prešla aj na bezplienkovou komunikačnú metódu. Skúste si o tom co to prečítať,poprípade môžem napísať svoje skúsenosti.Drzim a palce a nech ste skoro fit 🙂
@adrianka91 fuha :( co tak latkove plienky? alebo aspon nejake eko... napriklad Naty 🙂 ked sa nam zacal robit len taky jemny vysyp zmenila som na Naty a hned to zmizlo.. potom som dala raz zase pampersku na tri hodky a hned sme to mali naspat.. odvtedy uz len Naty 🙂