Pleseň na nohách

angel22
19. máj 2014

Baby, idem vas poziadat o nazor. Nasla som obom detom toto na nozkach, kontaktovala som koznu, ktora nam ale dala termin pomaly o mesiac. Co myslite, je to plesen? Stretli ste s niecim takym? Ako to liecit? Nemam potuchy ako to moze vyzerat o mesiac. 😒

luy
20. máj 2014

môže to byt príznak atopického ekzému,ale ak ju maju obe deti,skôr ide o nejakú streptokokovú infekciu,treba hladať iného kožného čo ma termín skôr,ak nie zaplatit prednostné vyš.Mne sa zdá že je to kožná mykoza,alebo nemali ,neprekonali šarlach?

csenibaba
20. máj 2014

Ahoj nie je to mykoza ide skor o alergiu alebo precitlivost ,

zuzica219
20. máj 2014

ahoj, možno hlúpa otázka, ale nieje to len sparená koža ak sa im velmi potia nožičky?synovi tiež takto išla dole kožtička a naša doktorka povedala, že mu ide dole sparená koža, tak neviem, mal to v tomto období ked už bolo dosť teplo a nenosil ešte vzdušné topánky 🙂 🙂 🙂 ak na niečo prídeš sama som zvedavá, čo to môže byť

luy
20. máj 2014

@zuzica219 inak ak odmyslím diag. tak najpravdepodobnejšie su nevhodná obuv a v nej syntet. pančušky

eeffka
20. máj 2014

@angel22 myslim si ze mas cudnu koznu... ked mam problem pridem a aj ked budem sediet 3hod tak to vysedim, chod k druhej, dnes nemusis chodit k 1lekarovi 100r lebo si tam zacala
u dospelého by som si povedala e pocekame/uvidíme a dietata nie
podla mna je to mykoza , takto mi vyzerali nohy onehdy po plavarni, odvtedy chodim v slapkach, lecila som si to niecim co som volne kupila v lekarni ( magistry poradia) aale s dietatom by som neriskovala len tak mazat

denisafono
20. máj 2014

@angel22 podla mna je to zo spotenych noch, koza sa rozmocila a odumreta ide dole, tak ako vsetkym, len niekedy ide viac a je to viditelne inokedy po menej, moja mava medzi prstami na nohe, a to ma taku mokru nohu ked ju vyzujem po 2-3hodinach vonka ze ako keby sa v mlake kupala, a to mame bavlnene cvernove ponozky a znackovu obuv na P. Mava to cervene a lupe sa jej koza, umyjem poriadne vysusim-niekedy aj fenom a velmi cervene natriem imazolom dam cistu ponozku a 2dni je to fuc, ale ked sa zase spoti noha pride to spat-nehovorim ze hned tak 2x do mesiaca. Ja by som to co vidim na fotke vobec neriesila zatial, ziadna kozna. Ak sa to zhorsi do stvrtka vecera tak piatok by som riesila lekara.

zuzica219
20. máj 2014

@luy to som mala na mysli, presne nejaké umelé ponožky v ktorých noha nemá šancu dýchať

luy
20. máj 2014

@zuzica219 prepokoj duše by som aj tak šla za kožiarom.

monique02
20. máj 2014

@angel22 hej je to plesen, aj moji krpci to mali, presne taketo, priniesli si z plavarne, este by to mohli mat cervene medzi 3 a 4 prstom,- kuk take az prasknute, behni do lekarne nech ti poradia asi canesten alebo canespor alebo take nieco, a treba natierat este potom ako to zmizne aspon par dni 😉 po natreti tak do 3 dni to zmizne, drzim palce

a dobre by bolo nasadit aj dake probiotika

angel22
autor
20. máj 2014

maju to obe deti, syn pritom nosi na 100% len bavlnene ponozky, takmer cely den ma riadne prezuvnky v ktorych noha dycha a mala je zas doma, tiez slapky, ale tak ponozky nie vzdy len cista bavlna. Dcerka mala teraz streptokoka, no syn nie. V podstate som na to prisla tak, ze syn po kupani sedel a supal si kozu, tak sa ho pytam, ze co robi a co ma, najprv ze nic, ale ked som pozrela, tak toto. Tak som pre istotu skontrolovala aj dcere a to iste . 😒

konecnefree
20. máj 2014

Nechodite niekde plavat? Mohli chytit mykozu. ak nepochodis s tym terminom u koznej pytaj si v lekarni krem na mykozu ale co mozu natierat deti. Ja si myslim ze je to mykoza, niekto je viac nachylny. Vlhko a teplo strasne podporuju rast mykozy. Taktiez ked brali atb , tak aj ph celeho tela sa meni a ma predpoklad na rast mykozy.

8adam
21. máj 2014

Ahoj,presne také to mal aj môj syn po celých spodkách chodidiel - a po kúpani to celé kusy lúpal. Aj sa mu potili nohy aj bol v tých časoch so školou na plaveckom. Takže ? Manželka nasadila 7-ročnému synovi Candiacaps-oreganove capsule na pliesne http://www.lekarendoma.sk/finclub-fin-candicaps... a každý večer si nôžky močil vo vode s malou dávkou soli. Potom mu manželka natrela nohy riadne mastným krémom - kokosový olej - a potom do čistej bavlnenej ponožky. Do týždňa bola koža vyliečená.

tenty
21. máj 2014

@angel22 na taketo veci je super masticka Myfungar 😉

angel22
autor
21. máj 2014

nuz, zrejme to bude z plavania, boli s muzom. A dalsie dve kozne lekarky mi neboli schopne dat skorsi termin ako 17.juna :o( Takze to budem asi musiet riesit po vlastnej linii, lebo cakat dovtedy, ako sa to bude vyvijat ozaj nemienim. Dnes vecer neordinuje vodny kupel s morskou solou a natriem aspon kokosovym olejom. Zajtra poslem muza do lekarne.

milota164
29. máj 2014

vyskusaj Canespor krem ten je dobry na plesne

lencika
31. máj 2014

moja mala male taketo nozicky od narodenia az hadam do jedneho roka a kremovala som jej ich canespor kremom asi ho teraz aj reklamuju v telke takze je vsade dostupny

angel22
autor
31. máj 2014

no u nas sa to objavilo po navsteve aquaparku u oboch deti, tak preto som usudzovala, ze je to plesen.

werka_t
31. máj 2014

http://www.mudrahuba.sk/ ak je to plesen-pomoze, ak nie-neuskodi

luly13
17. júl 2014

@angel22 ahoj, zistila si,prosim, co to mate? Nas Dvojrocak ma presne to iste. No na ziadnom kupku a pod sme neboli. Tak sa mi nechc verit, ze plesen.doma beha zasadne bosi, vonku kozene sandalky a bavlnene ponozky. Tak neviem...ja som skor rpzmyslala, ci to nie je deficit niecoho v tele...

ellasofia
19. nov 2015

ahojte, mala by to byť mykóza, určite u dieťaťa je potrebné navštíviť kožnú lekárku a neexperimentovať s prípravkami.
www.pedikurasupova.sk

jeemima
19. nov 2015

@angel22 ahoj ako ste dopadli moji maju presne take osupane nozky a nechtiky maju take uplne lamave praskajuce....nevyzera to ako klasicka mykoza ze hrubsie zltnute nechty len su uplne tenke....natierame canestenom uz hadam mesiac ale raz je to lepsie raz horsie....mne sa nechcelo verit ze to je mykoza kedze im v tom istom case (zacali brat nove kortikoidne lieky) popraskali aj enchty na rukach ...tie na rukach odrastli a uz su ok ale tie na nohach stale tak.....dr mi kazala skusit ten canesten ze vraj plesen deti chytia aj ekd sa im potia nozky co nasim sa potia a este k tomu sme boli aj vela v nemocnici takze kludne aj odtial sme mohli doniest ale v kazdom pripade aj dr pvedala ze to na klasicku mykozu nevyzera.....tak neviem

jeemima
19. nov 2015

@luly13 akurat pisem prispevok ze mne nasa dr hovorila ze to sa stava aj detom ktorym sa poti nozka velmi , ze sa spoti v topanke a to vlhko caste sa im prejavi tak....my uz doma nenosime ani papucky kvoli tomu aj ked tiez neviem ci to je plesen ci nie

luly13
20. nov 2015

@jeemima ja som si uz ani nepamatala,ze som nieco taketo riesila :D. Ale krpcovi to teda zmizlo same. Nic sme nedavali ;)

akombakom
22. dec 2015

ahojte baby, poradte mi, ako ochranim clenov rodiny, respektíve ludi v spolocnej domácnosti, s ktorými si zdielam vanu a tak? staci vydezinfikovat? ci nachylní to dostani a nenachylným to je jedno? nosim ponozky zo 100% bavlny, no pancuchy som take este nenasla... volne obuvi nosim, inak by som neprezila az nenajeke vynimky, v praci mam prezuvky tiez, umyvam sa pravidelne aspon 1x za den... fakt dlhe roky sa s tym trapim, nepomohli ani pripravky z lekarne canesten, lamisil a podobne.. na chvilku sa zlepsil stav, hlavne nebolo to tak vidiet, ale nezmizlo to. Teraz mi ide hlavne o to aby som nenakazila dalsich, dakujem

petrak20
22. dec 2015
Používateľ petrak20 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od petrak20.

a doktori ti nepomohli??

akombakom
23. dec 2015

petrak kolkych mam vyskusat? asi nie, ked s tym mam stale problem logicky... inak by som sa tu neradila ako ochranim spolubyvajucich

ak mas kontakt na dobrého kozného daj vediet, ale viac ako predpisat ATB a masticky nebude asi vediet ani on...

terz mi ide o to aby som nenakazila inych i ked si myslim, ten kto chodi na verejne kupaliska ci do termalu je vystavený takémuto riziku.. ja tam nechodim uz len preto aby som dalsie nieco nechytila....

wurka
23. dec 2015

@akombakom Ahoj, z mojej skusenosti staci umyvat po sebe vanu a nepoziciavat uterak, nikdy som nikoho nenakazila a to sa mi mykoza vracia uz roky. Inak mne najviac pomohol tea tree olej, idealne je natriet ho aspon 2x denne v tych najhorsich fazach, potom uz staci len sem-tam ako prevencia. A na kupaliska chodim, ale nikdy nevyzuvam zabky a vecer nohy vzdy radsej osetrim 🙂

akombakom
24. dec 2015

@wurka uterak samostatny je samozrejmost, cim umyvas vanu? niecim specialnym? dezinfikacia staci? vies mi poradit konkretny vyrobok? dakujem ze si mi napisala

wurka
24. dec 2015

@akombakom Raz za cas pouzijem Sanytol, inac uplne bezne pripravky do kupelni, nic speci. Drzim palce, nech sa to zlepsi..ja mam obcas pokoj aj par mesiacov, vracia sa to az v zime s uzavretou obuvou :-\

akombakom
25. dec 2015

u mne je to paradox... plesen na nechtoch az tak nevadi, pokial je v udzratelnej forme, totizto kym ho mam hrubsiu mi nevie zarast a to je velka vyhoda :D keby bol zdravy by mi zarastol a to je bolest a problem.. kym plesen neboli len je neprijemny ked ho vidia.. v lete nosim balerinky a tym som vybavena :D