Ahojte,dcerka ma hrozny plechovy hlienovy kasel,berie Sinecod ale nejako jej to neprechadza,citala som ,ze je dobra na krk bravcova mast,neviem,ci ma byt zohriata alebo izbovu teplotu,pripadne ine recepty robim jej aj cibulovy sirup,zatial bez uspechu,dakujem
Vincentka tabletky existuju, ak nema rada calcium
Ano ta mast je dobra aj ja som to davala malej a vyborne je na kasel a soplik urobit majorankovy cajik.1CL majoranky nechat chvilku povarit a scedit a troska osladit nam to velmi pomohlo
Ak je to plechový kašeľ, tak to bude laryngitida zašla by som pre istotu k doktorke kuknúť, dá na to fenistil kvapky, calcium sirup a teply olejový zábal na hrdielko trvá to do 10 dní treba doma kľúdový rezim
Ked pocujem prirovnanie plechovy kasel, tak okamzite ma napadne len laryngitida...dcerka na nu trpi od narodenia, prvy krat sme s tazkym stavom skoncili v nemocnici a odvtedy ma uz len miernejsie priebehy. Ale ako prve hned nasadit Fenistil kvapky a kalciovy sirup a velmi sa nam osvedcili sirupy na vlhky kasel, ako Sinecod, Solmucol, atd. Vacsinou vzdy ma dcerka aj zvysenu teplotu, a ak je uz nad 38,5st, tak zrazame. Ak je stav ale horsi, a do 3 dni nenastane zlepsenie, tak davame Prednison cipky, su len na predpis. A samozrejme ako uz bolo spomenute vyssie, casto vetrat a zvlhcovat vzduch, nesmie byt suchy...v noci davame mokry uterak blizko postele, kde spi.
Nam takto zacal zapal priedusiek
Na kuchynku utierku natri mast, nahrej to z olacnej strany nad sporakom kym sa mast nerozpusti, mozes aj pokvapkat s alpou, potom skus sama na svoj krk,aby to nebolo horuce pe malu, daj na krk a obviaz satkou. Tak to robim synom aj ja a aj moja mama to nam robila.