Platenie za test na Covid-19 v prípade hospitalizácie so synom

macik34
12. okt 2020

Pride Vám normálne, aby som musela ,zaplatiť, za test na covid? Pri hospitalizacii so synom?

katarinka89
12. okt 2020

@macik34 normálne áno pokiaľ má syn vek NATO, aby tam zostal sám. Pokiaľ je ešte malý, mali by ho urobiť ako doprovodu zdarma

simsalabim
12. okt 2020

@macik34 asi ano, dieta doprovod mat moze, ale nemusi 🤷‍♀️ A kedze ho sprevadzas dobrovolne, tak preto asi ta platba.

mogaa
12. okt 2020

@macik34 pacient je syn nie ty....takže je logické že zdarma ho bude mať len syn....tebe ho nemá poisťovna pre čo preplácať, ved ty nie si ani pacient ani nemáš podozrenie na ochorenie...

macik34
autor
12. okt 2020

@mogaa mal 5 a bol uspavat, vracal krv. Dôvod bol. Platila som oba testy aj môj aj jeho

mogaa
12. okt 2020

@macik34 tak jeho test by som dala preplatiť v jeho poisťovni.....pri hospitalizácii by to mala poisťovňa preplácať aj keď nie je podozrenie na Covid....čo viem, tak pri "dospelých" robili v nemocnici rýchlotesty a sused ked bol tomu robili 2x PCR test keď ležal v nemocnici....

macik34
autor
12. okt 2020

@mogaa poisťovňa žiadosť zamietla, že mi to nemajú ako preplatit

krisbar
12. okt 2020

@macik34 tak ked to zamietla, tak o com je tato diskusia? Maju svoje postupy a pravidla. To, ze je to podla teba "nespravodlive" a nenormalne uz je ina tema...ale co je na svete spravodlive?

macik34
autor
12. okt 2020

@krisbar tak necitaj a nereaguj....

pieksamaki
12. okt 2020

@macik34 a dovod zamietnutia preplatenia covid testu napisali aky?

hastrmistr
12. okt 2020

Nie, nieje to normálne. Všetko je o peniazoch.stat zarába na chorobe.... A my im to žerieme bohuzial

macik34
autor
12. okt 2020

@pieksamaki že keď som to už zaplatila, nemajú možnosť mi to preplatit

hipuska
12. okt 2020

Tak toto je fakt svinstvo

loginexistuje
12. okt 2020

@macik34 urobila si chybu syna si mala objednat cez korona gov spatne to uz nevedia preplatit

macik34
autor
12. okt 2020

@loginexistuje veď ho objednavala cez to pediatricka. Neregistrovali ho.. ak som chcela stihnúť termín musela som hladat súkromne

pieksamaki
12. okt 2020

@macik34
A kde si to platila? V nemocnici? Ja by som isla po tom aj tak.....musi tam byt moznost aj uz po zaplatenom teste moznost preplatenia.........spytala by som sa na procesne ukony......a vyhrazala by som sa mediami.....kludne...preco ta nepoinformovali ze to ma zaplatit poistovna....kde nastal problem?
Tvoja nevedomost ? Alebo stres pri chorobe dietata?
Preco by to mal pacient platit z vlastneho vrecka,zvlast ked je hospitalizovany? To sa platilo vopred?

danielahamar
12. okt 2020

Nabudúce, nech ta pošle det. doktor, aspoň malého. Ty by si asi platila tak ci onak

mogaa
12. okt 2020

@hastrmistr prosím ťa a ako zarába štát na chorobe? lebo mne to nejako uniká.....lebo štát musí nakúpiť testy, musí platiť ľudí čo robia stery, následne ľudí v labákoch ktorí testy vyhodnocujú a v neposednom rade hygienikov.....ľudia s ťažkým stavom končia v nemocniciach kde sa im podávajú drahé ieky napr.Remdevisir,, ľudia s ľahším priebehom a bezpríznakoví sú na karanténnych PN + aj všetci ich rodinní príslušníci zo spoločnej domácnosti....nejako mi teda uniká kde ten štát zarába🙈

hastrmistr
12. okt 2020

@mogaa lutujem ta

weggie
12. okt 2020

Toto mi pripomina mafiansku odtahovku v blave.

weggie
12. okt 2020

@mogaa ty si dobra naivka..ona to len zle napisala. Stat preraba a mafia zaraba.

adula12
12. okt 2020

@loginexistuje kym by sa dostala cez korona.gov, tak to trva aj dva tyzdne. to tam je chore. a vacsinou ti povedia, ze test musis mat max 3 dni stary a to si nevyratas.
@pieksamaki bohuzial v nemocnici nato seru. ked chces operovat, musis platit. tomu dietatu mali automaticky urobit zadarmo, matke za poplatok. moj ujo (leziaci pacient) tiez si mal urobit SAM pred operaciou test na covid za vlastne. a to mal zivotu dolezitu operaciu. tak som ho rychlo do medirexu objednala. kedze mal len 5dni na urobenie testov.

loginexistuje
12. okt 2020

@adula12 my sme mali v rodine testy do dna max dvoch dni od registracie ak mas ho kvoli operacii oni ti ho naplanuju davas tam termin

simca06022011
12. okt 2020

@adula12 cez web som isla na test za 3 alebo 4 dní. Pri objednávke som písala na kedy ho potrebujem a je tam aj kolóna na termín zákroku kedy sa nan ide, a na plánujú to podľa toho... čiže predpokladám ze 2 týždne sa nikde nečaká... Raz som mala výsledok ani nie do 24h. Min týždeň to trvalo dlhšie. Skoro 2 dni.

pieksamaki
12. okt 2020

@adula12
Tak to je fakt smutne.....nevedela som tuto realitu.......

adula12
13. okt 2020

@simca06022011 nam pani na infolinke kovidovej povedala, ze jedna pani tiez tam sa registrovala a ze uz 5 dni caka a nic. ze kvoli kratkosti casu, ktory mal moj stryko (5 dni, z toho 2dni vikend) nam odporuca radsej medirex, lebo nevie zarucit, ze to stihnu dovtedy cez korona.gov.

simca06022011
13. okt 2020

@adula12 hmm zaujímavé... Testujú aj víkendy. Termin som dostala do hodiny od registrácie