Pozdravujem! Vie mi prosím niekto poradiť ako je to s platením u zubného lekára pri 4,5 ročnom dieťati? Viem, že má nárok na 2 bezplatné preventívne prehliadky, ale ako je to v prípade, že má kazy a ide na ošetrenie? Ďakujem!
@pillipilli ďakujem. To sa platí za detské blomby cca koľko? Viem, že je to individuálne od lekára, ale cca od akej sumy hore? Ďakujem
@atulik43 naposledy som platila 30€ a za ani nie tyzden mu ju museli vyvrtat,takze tak... ale je to individualne.
My sme u sukromnej platili cez 20 eur. S injekciou viac. Zub to po roku nevydrzal, spuchol, chudak odumrel, tak za osetrenie a potom aj dentalnu hygienu 40 eur.
myslím, že zubár má pri cenotvorbe až moc voľnú ruku- u našej detskej sme platili len pečatenie zubov a preventivny rtg, ináč deti kaz na mliečnych nikdy nemali tak neviem
ale u dospeláckej sme vždy okolo 40- 50€, dlhé čakanie, všetko rýchlo rýchlo, odfláknutá robota
tak sme prešli k sukromnej a tá urobí v rámci preventívky perfektnú dental. hygienu ( ináč to stojí okolo 60€) opraví zub, super objednávanie, prístup, nechá si na mna hodinu( to ešte nevie či bude kaz) a platím 50- 70€ - ide uplne bez poistovne, takže nechápem, za čo som platila pri tej cez poisťovňu
@pillipilli to je hrozné, necháš tam kopec peňazí a po týždni idú "do koša" . Ďakujem
Ako moze 4,5 rocne dieta mat kaz a ist na blombu.??
@kviettky No úplne normálne. Starší syn 7ročný má zuby bez kazov a môj mladší s rovnakým čistením a povedala by som so zdravšou stravou mal teraz v 4 rokoch 2 kazy. Zubárka vyvŕtala a dala len nejakú dočasnú plombu lebo je to mliečny zúbok. Povedala že jednoducho sa to niekedy stane aj keď čistíme pravidelne a strava je zdravá. Nepije ani sladené nápoje. Povedala že je vidno že sú zúbky pekné a čisté, môže to byť aj dedičnosť.........
A platila som za zub takmer 30eur.
Aj mojej sa zacal robit kaz na mliecnom zube , len taky malinky. zubarka jej ho nevrtala len zapecatila aby sa to nesirilo dalej, platila som 12e
@kviettky Tu chcela mamicka radu pokial dobre citam. To ze tvoje dieta kaz nema tu nikoho nezaujima. Neuveris ale je naozaj kopec deti co kazy maju. Dnes to neni nic nenormalne. Horsie je ked maju kazy a rodicom je to jedno ,aj take poznam takze tak.
@atulik43 ahoj,ja som bola s dcerou 4,5 rocnou na preventivke a mala kaz,tak jej vrtala a plombovala a platila som 6 €.Ale po nejakom case jej vypadla,isli sme znova a zablombovala jej ten isty zubcek zadarmo 😉
Ja som u zubára za syna nikdy neplatila. Vždy povedali, že ešte nemá 18, tak to je v pohode. Neplatila som ani za plombu, ani za trhanie, či injekciu....
Moja 3,5 ročná dcérka mala už dva kazy, najprv jej dala len vložky ale jedna jej vypadla twk dala potom plombu aby sme furt nebehali s vypadnutou vložkou. Keďže tam nemala kartu , platila som za obe okolo 10€, myslím že keby tsm má kartu twk nedoplqcame nič . Aj u Môjho zubara to tsk bolo že do 18 sa platilo len za biele plomby.
@gabriela93 ďakujem!
Ďakujem všetkým za príspevky a rady !
Ja odporucam vykaslat sa na poistovne a ist za zubarom, co robi na priamu platbu - neni limitovany rozpoctom a zastaralym a nevyhovujucim 'standardom' poistovne, robi normalnu preventivku (teda aj s rontgenom, nie len minutu bleskovo popozera ledabolo zuby) a moze si dovolit si na vas urobit normalny cas. Najma u trvalych zubov by som uz neriskovala... keby tak rozmyslala moja mama, tak sa teraz netrapim v 30tke pozostatkami sfusovanej roboty zubara na 'poistovnu' z detstva 😔 Za opravy som uz vysolila tisice a stale nie som na konci 😢
@atulik43 ja som platila za blombu,potom mu robili aj v narkoze a tam som platila nakomplet vsetko.