Platba 20 eur u kožného

8. dec 2021

Dobrý,som objednaná na kožné so synčekom,sestrička že budem za vyšetrovanie platiť 20€....akože čakala som 7 mesiacov na termín a ešte platiť? Načo platm zdravotnú poisťovňu? Veď mu len pozrie či to je exem.....skúsenosti ? Lebo ja som nikdy neplatila u koznej dikke y to bolo pred ostane objednanie v pohode ale takto???

janinka007
8. dec 2021

Tých 7 mesiacov ti neverím. A bohužiaľ, za objednanie na termín sa u niektorých doktorov plati🤷‍♀️ Véd si mohla ísť nejakej kožnej na časenku a čakať, mala by si to zadarmo.

autor
8. dec 2021

@janinka007 prečo by som klamala????? Áno 7 mesiacov v Je u Kozuchovej....mohla ale chodí tam aj dcéra...tu ide o pointu

janinka007
8. dec 2021

Tak ja som bola v pondelok na urologii a tiež ma skasirovali 20€, prakticky za nič, len ze mi dali termin🤷‍♀️

autor
8. dec 2021

@janinka007 to je celé chore

nelca84
8. dec 2021

Lekar si moze uctovat poplatky podla zverejneneho cennika. Ale mohli ta na to upozornit uz pri objednavani, ze sa za vysetrenie doplaca.

autor
8. dec 2021

@nelca84 to viem že môžem ale prečo? A za čo? Veď nerobí ani žiadne testy,odbery ,vytery atď že pozrie fliacik?

janinka007
8. dec 2021

@nelca84 to nie za vyšetrenie, to mu preplatí poisťovňa, ale za potentovany termín, aj to bez potvrdenia

nelca84
8. dec 2021

Tak asi si svoju pracu ceni na viac, nez jej preplati poistovna, ma na to pravo. Ak nechces platit, tak asi budes musiet ist inde. To je ako u zubara, niekto si za plombu pyta 10e, niekto 30 a niekto aj 90.

nelca84
8. dec 2021

@janinka007 a kde citas, ze za termin? Pise, ze za vysetrenie. Termin o 7 mesiacov bude tazko prednostny 🙈

lukina20
8. dec 2021

ja vsade takto platim... ci je to gynekolog, zubar, kozny, muz u urologa pred 3 tyzdnami nechal tiez slusne peniaze... ani sa nadtym nepozastavujem, mala som raz zdravotny problem a zanedbavala som to, skoncila som na pohotovosti v statnej nemocnici a teda nikdy viac... radsej si priplatim...
btw aj v tej statnej som si za pohotovost zaplatila... 10 euro...

janinka007
8. dec 2021

@lukina20 za urgent, nie za pohotovosť. Na pohotovosti sa platia 2€.

allie458
8. dec 2021

@janinka007 plati sa 10e ak nie si zivot ohrozujuci stav platila som tak v BA toto leto ked si mysleli ze mam zapaleny slepak a nemala som. Ak by som musela ist 2x kvoli tomu istému problemu uz by som neplatila.

marsmykkok
8. dec 2021

To je také slovenské ryžovanie. Ešte zdravý mladý človek alebo dieťa zaplatí raz za rok keď potrebuje, ale napríklad chudáci dôchodcovia čo tých lekárov majú niekoľko mesačne. A keby aspoň dodržali ten termín ale reálne objednajú na jednu hodinu aj piatich, nestíhajú odbaviť tých čo boli na hodiny predtým a aj tak tam sedíš celé doobedie. 👎

marsmykkok
8. dec 2021

@nelca84 nie prednostny termín ale volá sa to manažment pacienta, teda že si ťa poznačí do kalendára a objedná na konkrétny čas, aj keď ťa presne nezoberie v tom čase nakoniec. Tak je to za termín, hoci nie prednostny.

nelca84
8. dec 2021

@marsmykkok stale plati to, ze lekar si moze pytat ci za termin, ci za vysetrenie, alebo za cokolvek co uzna za vhodne, ak je to v sulade so zverejnenym cennikom. Ak pacient s platbou nesuhlasi, moze ist tam, kde si nepytaju. Ja sa objednavam vsade a este som nikde za to neplatila.

autor
8. dec 2021

@nelca84 áno za materiál tu žiadny nedáva!!! Neporovnatelne

autor
8. dec 2021

@nelca84 jasné každého voľba to je pravda...ale je to celé zle!!!!

nelca84
8. dec 2021

Neviem posudit, nie som lekar. Ale chapem, ze najma taki, co su vychytenejsi a maju vela pacientov si to takymto sposobom reguluju. Tiez by som to tak robila.

masinka
8. dec 2021

ja som minule chcela dceru objednat k detskej koznej co som nalsa na nete, lebo si chce dat odstranit znamienko, sestricka povedala ze budeme platit 50 E. A ked som sa spytala ci jej teda to znamienko aj odstrania, tak ze nie, oni nas poslu na Kramare. Tak som termin hned aj zrusila a pojdeme rovno na tie Kramare :-s

katka2602
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katka2602
9. dec 2021

To si sa objednala s dieťaťom k tejto pani doktorke? MUDr. Kožuchová je medicínskou riaditeľkou kliniky ENVY? A ešte sa čuduješ, že pýtajú 20€ 🙈🙄 U každého lekára čo nemá zmluvy s poisťovňami sa platí. Mimochodom, má to aj v cenníku. Môže byť vo svojom obore topka, takže si za to aj patrične nechá zaplatiť. Toto nemá nič s tým, že si platíš zdravotku alebo nie. Toto je súkromná klinika, tak sa zbytočne rozčuľuješ. Skôr ako si sa objednala, si si mala o nej a klinike niečo zistiť 🙂.

autor
9. dec 2021

@katka2602 ja to mám zistené veľmi dobre,chodí tam aj dcéra a nikdy sme neplatili!!!!!

katka2602
9. dec 2021

Ty máš kolko rokov? Čo tu vyskakuješ? Tu budeš vrieskať a im do očí nepovieš ani "mäkké f". Je to súkromná klinika a toto je poplatok za konzultáciu, za úkon možno už platiť nebudete. Ma to v cenníku? Ma! tak sa zbytočne rozčuľuješ. Nikto ti nekáže tam chodiť. Máš ďalších "100" kožných na výber. Pozor nech sa to nedostane k pani doktorke ako ju tu ohováraš a vykašle sa na vás. Nie je odkázaná na tvojich 20€, ktoré ma v cenníku a nič nezatajuje. Nikdy nevieš kto to číta. Pekný deň 🙂

allie458
9. dec 2021

Podla mna su na SR doktori velmi podhodnoteny, maju na zodpovednosti ludsky zivot a nehovorim o celozivotnom studiu. Neplatite za to ze sa na vas 5 minut pozrie ale za to ze ten clovek za vas berie zodpovednost a studoval na tazkej skole roky, plus prax a vie nieco co vy nie. Ak by ich poistovne platili dobre nemuseli by si otvarat sukromne kliniky a pozadovat poplatky. 20e mi nepride ako vela, je mi skor luto ze je system nastaveny takto lebo niektori ludia si to veru dovolit nemozu.

mamina0078
9. dec 2021

Skúsenosti mám také, že u súkromného lekára sa platí. A treba si vopred zistiť cenník alebo pri objednaní sa opýtať, či sa niečo aj za konzultáciu platí alebo nie. Máš aspoň ponaučenie do budúcna.