Plastová sadra

ema_a
16. máj 2022

Dievčatá ahojte, súrne potrebujem vašu radu, pripadne pomoc. Pozajtra mame ísť na dovolenku a dcéra si zlomila ruku. Tým ze so sadrou sa nedá plávať, doktorka nám navrhla dve alternatívy - ortézu alebo plastovú sadru. No orteza sa na takúto čerstvú zlomeninu dat nemôže a v nemocniciach plastové sadry už neposkytujú. Keďže chcem aby si dcéra mohla po plávať v mori, tak vás VEĽMI prosím o všetky rady ktoré máte. Prosím ak nerobí niekto tu pozná, pripadne robí plastové sadry dajte mi na nich kontakt. Ďakujem krásne veľmi si vážim každú radu

sissy27
16. máj 2022

@ema_a no možno by bolo fajn napísať mesto. V BA v Karlovke dcére dali plastovú ortézu, ale tiež to nebolo hneď a nie je to vhodné na všetky typy zlomenín.
Keď nezoženieš, tak to sprav tak ako kedysi - ruku so sadrou do igelitky a zatiahnuť gumičkou.

zuzahajdulka
16. máj 2022

nam plastovu vyslovene neodporucili. Dava sa vraj az v neskorsich fazach, ked zlomenina odpuchne. Teraz nacerstvo by nemusela presne sediet po par dnoch a tym padom sa neda zarucit uplne znehybnenie potrebne pre hojenie.

januska12323
16. máj 2022

S čerstvo zlomenou rukou aj tak nebude veľa plávať. Ja by som to vyriešila igelitkou 🤷

abbey1
16. máj 2022

@ema_a My sme za plastovou sadrou cestovali do Bratislave. U nás to tiež nikde nerobia. :(
Ale treba sa poradiť s lekárom, či môže na to ísť plastová sadra. My sme do Ba posielali snímky.

jurinka52
26. júl 2024

@abbey1 dobry deň, mohli by ste mi povedat, kde Vam davali plastovu sadru? Dakujem

jankalac
3. aug 2024

@abbey1
@jurinka52
Tiež teraz riešime sadru, kde ste to vybavili nakoniec ?
Nám doktor navrhol termoplastovu ortézu na lakeť aby sme mohli ísť na dovolenku

abbey1
3. aug 2024

@jurinka52 Dcére detský chirurg v BA. Meno si už nespomeniem. Skúsim pozrieť.

abbey1
3. aug 2024

@jankalac Dcére detský chirurg v BA, ja som ortezu dostala v UK, ale viem, že aj u nás sa u niektorých dr dá spomínaná termoplastova orteza vybaviť. Odkiaľ ste?

jurinka52
4. aug 2024

@abbey1 dakujem za info. No nakoniec som sa pytala lekarky a ona by na synovu zlomeninu neodporucala plastovu. Tak vydrzime so sadrou este dva tyzdne.

abbey1
4. aug 2024

@jurinka52 Aj ti povedala dôvod? Lebo niekde už normálnu sadru nedávajú už zopár rokov.

jurinka52
4. aug 2024

@jankalac termoplastovu ortezu som mala ja na vyklbeny laket. Spravili mi ju na antolskej v Bratislave.

jurinka52
4. aug 2024

@jurinka52 no vazna zlomenina, nastastie bez posunu ale este ho caka dalsi RTG ci to drzi ako ma. Praveze ta plastova sa neodporuca pri niektorych zlomeninach, vzdy to musi chirurg schvalit.

jankalac
5. aug 2024

@abbey1
@jurinka52

Vybavili sme na kramaroch - stromová 31 , https://neoprot.sk/ortezy_koncatin/ .
Namerali, a za hodinku cca bola hotová

abbey1
5. aug 2024

@jurinka52 Neodporúča sa, ak sa musela naprávať končatína. Jasne, že je to na posúdení doktora. Ale ako píšem, sú krajiny, kde klsdicku sadru už roky vôbec nepoužívajú.

jankalac
5. aug 2024

@jurinka52 my sme mali chirurgom schválenu a s lístkom normálne.... Cez poisťovňu... Snáď bude ok všetko

jurinka52
7. aug 2024

@jankalac to je super, no nam neodporucili, chirurgicka mi rovno povedala ze v jeho pripade by to nedavala. Tak dva tyzdne to este vydrzi 😉. Hlavne nech sa to dobre zhoji. Aj Vam 😉.

jankalac
7. aug 2024

@jurinka52 veru ... Skoré uzdravenie... Nech je všetko v poriadku potom ... Inak , už sme stretli chlapca so sadrou na ruke , tetu so sadrou tiež ruka , a ujo so zlomenou nohou ... Chorvátsko..... Trochu sa aj kúpe v mori , ruku vykladame na koleso a vozime na nafukovacke... Každý večer jej prelepujem ranu , aspoň potroske si užije ... Pondelok máme rentgen a kontrolu

dahra
25. aug 2024

Ahojte, tí, čo máte skúsenosť s plastovou sadrou, dá sa s tým ozaj do vody? Lebo pod tou sadrou je akási bandáž - vata. Ako to vyschne potom?

jankalac
26. aug 2024

@dahra moja si ju namacala, zas som jej nedovolila dlho sa macat, ale potroske to mala aj vo vode , zachvilu to uschlo ... Okolo celej má tu penu, aj tá vyschla , akurát som jej dávala dole tu "pančuchu" čo mala pod sadrou ... Kym som ju osprchovala, prezliekla večer z plaviek , tak sadra vyschla , potom sme nasadili tú " pančuchu" , aj sadru ...