Dievčatá ahojte, súrne potrebujem vašu radu, pripadne pomoc. Pozajtra mame ísť na dovolenku a dcéra si zlomila ruku. Tým ze so sadrou sa nedá plávať, doktorka nám navrhla dve alternatívy - ortézu alebo plastovú sadru. No orteza sa na takúto čerstvú zlomeninu dat nemôže a v nemocniciach plastové sadry už neposkytujú. Keďže chcem aby si dcéra mohla po plávať v mori, tak vás VEĽMI prosím o všetky rady ktoré máte. Prosím ak nerobí niekto tu pozná, pripadne robí plastové sadry dajte mi na nich kontakt. Ďakujem krásne veľmi si vážim každú radu
nam plastovu vyslovene neodporucili. Dava sa vraj az v neskorsich fazach, ked zlomenina odpuchne. Teraz nacerstvo by nemusela presne sediet po par dnoch a tym padom sa neda zarucit uplne znehybnenie potrebne pre hojenie.
S čerstvo zlomenou rukou aj tak nebude veľa plávať. Ja by som to vyriešila igelitkou 🤷
Vybavili sme na kramaroch - stromová 31 , https://neoprot.sk/ortezy_koncatin/ .
Namerali, a za hodinku cca bola hotová
@jurinka52 veru ... Skoré uzdravenie... Nech je všetko v poriadku potom ... Inak , už sme stretli chlapca so sadrou na ruke , tetu so sadrou tiež ruka , a ujo so zlomenou nohou ... Chorvátsko..... Trochu sa aj kúpe v mori , ruku vykladame na koleso a vozime na nafukovacke... Každý večer jej prelepujem ranu , aspoň potroske si užije ... Pondelok máme rentgen a kontrolu
Ahojte, tí, čo máte skúsenosť s plastovou sadrou, dá sa s tým ozaj do vody? Lebo pod tou sadrou je akási bandáž - vata. Ako to vyschne potom?
@dahra moja si ju namacala, zas som jej nedovolila dlho sa macat, ale potroske to mala aj vo vode , zachvilu to uschlo ... Okolo celej má tu penu, aj tá vyschla , akurát som jej dávala dole tu "pančuchu" čo mala pod sadrou ... Kym som ju osprchovala, prezliekla večer z plaviek , tak sadra vyschla , potom sme nasadili tú " pančuchu" , aj sadru ...
@ema_a no možno by bolo fajn napísať mesto. V BA v Karlovke dcére dali plastovú ortézu, ale tiež to nebolo hneď a nie je to vhodné na všetky typy zlomenín.
Keď nezoženieš, tak to sprav tak ako kedysi - ruku so sadrou do igelitky a zatiahnuť gumičkou.