prosim vas, ma niekto skusenost s vecne nespokojnym babatkom? nas 10tyzdnovy syn bud spi alebo place. je na umelom mlieku, hlad nema, ked ho boli brusko to uz pozname. vyzaduje si neustalu pozornost, stale musime robit opicky, inak hned place. a tak stale saskujeme a cakame kedy bude zas jest, vtedy je klud. ma niekto podobnu skusenost?? 🙂 DAKUJEM
moja ked mala 1-2 mesiace, tak bud bola na prse alebo spala🙂)) takze cas na plakanie viac-menej nebol. potom ako 3 - 4 mesacna, ked zacala riesit hracky - tak uz sa v pohode aj pol hodinu zabavi sama🙂 uz ma 10 tyzdnov - este chvilu vydrzte a ked zacne riesit hracky, prevalovat sa na brusko, tak bude skumat a zlepsi sa to🙂 /teda samozrejme, kazde babo je ine, a slubit ti to nemozem🙂/
tiež si myslím, že máš bábätko v norme 😉 u nás to bolo presne takisto, malý nechcel byť sám a ešte k tomu vôbec nespával, kľud bol iba pri jedle a po jedle 🙂 3 mesiace som nespala a nepustila syna z ruky a potom sa to takmer z jedného dňa na druhý upravilo. Stále uprednostňuje spoločnosť, v čom sa mu snažím vyhovieť ako sa len dá, ale už vydrží aj sám s hračkami. Treba len vydržať a dieťatku sa venovať, veď taký malý človiečik musí mať všelijaké trápenia keď vyjde z bruška von, musí si zvykať na nové vnemy, zvuky, pachy..., rýchlo rastie, môžu mu vadiť veci, ktoré by nás ani nenapadli, keďže nevie rozprávať tak plače keď mu niečo vadí, možno mu vadí plienka, alebo čokoľvek čo nám sa zdá že je to normálne. Ak nemá nejakú chorobu, tak určite najlepšie je mu dať pocit bezpečia a mať ho stále pri sebe. Ja som malého mala pri sebe aj v noci, cez deň som ho mala v baby šatke. Postieľku sme doviezli až keď mal 2 mesiace a to v nej bol minimálne, teraz má 3,5 mesiaca a je v nej rád, má tam hračky, a už sa vydrží hrať chvíľku aj sám.
my sme tento problem mali tiež a vlastne stale mame 🙂 ale teraz je to hlavne preto, že mu je teplo... mame ho len v plienočke lebo všetko hned prepoti a niekedy ho neham aj pol hodinku bez plienky... občas okupem a je to lepšie. a tie som prvy mesiac ho mala stale na prse iba vtedy bol kludny aj ked nebol prave hladny tak sa ukludnoval dudlovanim mojho prsnika, aj teraz ho to ukludnuje 🙂 a tiež mame to iste že potrebuje spoločnosť, ked sme s nim tak sa usmievkava vydava smiešne zvuky a smeje sa s nim ale ked sa vzdialime tak zacne plakať... je spoločensky a tym že sa ešte nevie sam presuvať za nami tak plače... už vidim ale naznak že si pomalicky chyta hračku aj sam takže ked si bude vedieť chytiť hračky myslim, že sa to trošku zlepší 🙂 inak su tie babatka strasne rozkošne ja sa neviem vynadivať na svoje 🙂
podľa mňa máš úplne normálne bábätko, len Ty si na to všetko musíš zvyknúť, presne to čo robí Tvoje bábo v danom veku, robí asi 90% všetkých detí