Ahojte maminy, moje dieťa je od narodenia neskutočný plačko. Stále som sa snažila zistiť - prečo? Najprv koliky, to trvalo do prvých prikrmov, potom údajne plakal kvôli zubom, to bolo vysvetlenie doktorky. Prvý vyšiel v 7m. Dnes má 11 mesiacov, pomaly rôčik. A plače stále. Proste on sa ráno zobudí a stále mrnčí a mrnčí. Mne to už vlastne pripadá že sa nudí. Pretože keď si nájde nejakú zábavu, kedy môže vymýšľať, napríklad vyhadzovanie veci zo šuflíka tak sa smeje a je úplne kľudny. Keď sa chcem s ním hrať s normálnymi hračkami tak nejaví záujem, alebo po chvíľke začne plakať. Dokonca aj u našich je úplne v pohode, hra sa, zvedavý je, no keď už zunuje hračky , zhruba po hodine, začne plakať už aj tam. Z nudy? Neviem. No čo je horšie, sú tie noci. Nikdy neprespal celú noc, to mi nevadí, ale čo mi vadí, že noc čo noc už niekoľko mesiacov sa budí s hrozným revom, akoby ho práve rezali. Vždy sa s mužom veľmi zlakneme a dosť dlho potom nevieme spať. Ešte stále sme si na takýto brutálny rev nezvykli. Trvá to už od nejakých 8m. Dovtedy s takýmto revom nevstával. Niekedy sa to udeje raz- dva razy za noc, ale stáva sa že to máme aj každú pol hodinu - hodinu. Som z toho veľmi smutná, frustrovaná, unavená.. Ked máme ísť spať už ma bolí brucho od strachu, dlho mi trvá zaspať lebo stále čakám rev. Už neviem čo mám robiť, ako mu pomôcť. Spinká sám, ale problém pretrváva aj keď ho dám k nám, nič sa nezmení, plače veľmi silno aj u nás, len je to o to horšie že nás veľmi kope a rukami bije, takže je to nepohodlné a nakoniec ho aj tak dám do postieľky. Myslela som si, že sú to zuby ale stále mu kontrolujem ďasná a nemá ich navreté aktuálne nikde. Skúšali sme aj dať nurofen na noc, či mu nebude lepšie ale plač pretrvával :( je to hrozné, potom sa hádame aj s partnerom lebo sme obidvaja podráždení a nevyspati. Dokedy ešte? Fakt už nevládzem :( Ďakujem.
Aj moj starsi syn stale place. Zacalo to ked mal 2 tyzdne a trva dodnes. Aktualne ma 2 a pol roka.
Druhe dieta mam uplne ine.
u nás syn prereval (nie neplakal, doslova reval) 3 roky a 3 mesiace. Za všetko, ešte aj za to, že mu niekto na ihrisku pozrel do jeho jamy.... Od narodenia prereval každý deň od 19.00 do 23.00 ako hodinky. Nič nepomohlo. Nespali sme, budieval sa v noci aj 15x, nestíhala som ani zaspať. Cez deň začal spávať viac ako 15 min. intervaly až po roku. Pri uspávaní som ho musela doslova priľahnúť. Potom sa to zlepšilo. Teraz bude mať 11 rokov. Stále je citlivejší, ale už plače len občas.