Dobrý večer 2 rocna dcerka ma alergiu na mlieko, každé 3 mesiace chodíme na krv ci sa to zlepšuje ci zhoršuje naposledy sa jej to o dosť zhoršilo a vtedy jej brali krv aj na celiakiu ani som nevedela iba mi dr povedala ze mala zvýšené hodnoty na celiakiu v septembri jej budú znova nato isté brat ze ci sa to zhoršilo alebo je yo tak isto. Dcerka nemá žiadne príznaky žeby ju bruško bolelo alebo zo stolicou, lenže veľa som o tom na nete čítala a príznak môže byt aj plačlive a citlivé dieťa a to ona veľmi je stále place myslite ze to môže byt s toho ? Ďakujem vám za odpovede
Keď sa jej opýtam ci ju niečo boli povie hocičo sa jej opýtam co jej je na všetko povie nie nič ju neboli tak ja už neviem
@zuzinka888 problemy zo stolicou aj vyrážky mávala veľmi často boli sme preto aj v nemocnici a odvtedy chodíme na Aleegologiu a tam jej zistili na to mlieko ze to mala s toho
Pri celiakii nemusia byť žiadne príznaky, alebo kľudne iba také že človek ich aj prehliadne,v rodine traja celiatici,príznaky skoro žiadne. Ale teraz keď si spomeniem, tak syn zvykol byť tiež dosť plačlivy.Syn mal popri celiakii aj alergiu na mlieko,a dcéra intoleranciu laktózy.
@anna222 ďakujem vám za odpoveď tak aj preto môže byt stále taka placliva musím to spomenúť dr ked pojdeme lebo do tetaz som to neriesila ze place. Ona ma tiež na to mlieko alergiu a boli vám aj na gastre? Ci to s krvi zistia alebo ako ?
Celiakia môže byt aj úplne bez príznakov, tazko povedat 2 ročne dieťa je ozaj maličké a môže plakať pre cokolvek.Nebojte sa budú opakovať odber a ten im už napovie, vysledky vedia byt aj falošne pozitívne z krvi.Mne dr. povedala, že ona sa u deti stretáva najčastejšie s tým, že majú aj nejaké priznaky, že toto je pre deti typické bolesť, nafúknuté brusko, nepriberanie na váhe, môže byt aj kožný prejav.Pre dospelých je skôr typické, že sú bez príznakov a len sa náhodne objaví aj celiakia pri nejakom druhom vyšetrení.
Môže mať nešpecifické príznaky, ako nafuknutie,pocit plnosti,pichanie,dcéra mávala také príznaky, ale dvojročné dieťa nevie ešte opísať tieto pocity, a moze byť aj od toho nepokojné.
Ja som včera volala na gastro a sestrička nám povedala, že výsledky z krvi sú pozitívne aj genetika vyšla pozitívna. čakám ešte na vyjadrenie doktorky nakoľko je PN. Dcérka má 5 rokov, je skôr bucľatá, rastie, priberá aj viac ako by mala., jediné čo sme stále riešili, že sa vyhádzala, občas sa jej spravil malý ekzém na tvári alebo na zadku ani nikdy nebol väčší ako 50cent minca, natreli sme holtovým krémom a indulonov a zmizlo, teraz sa začala vyhadzovať na rukách, resp.má strašne suché zápastia., je stále mrzutá, za všetko sa hned rozčúli, má neskutočné výkyvy nálad až tak, že nám odporúčali odbornú liečbu, veľakrát som uvažovla, či nemá adhd kedže je hyperaktivna, neobsedí....a teraz zrazu pozit. výsledky na celiakliu....ked sa dozviem bližšie výsledky aké sme mali hodnoty a či nebude nutná biospia, potom môžem ozaj povedať, že celiaklia nie su len chudnutie a veľké bruško ale kludne aj iné problémy....mne sa dr. na gastre vyjadrila, ked som jej povedala, že malá nevyzerá ako celiatické dieťa- dr. hned, že telesná hmotnosť nie je ukazovať celi. že je to autoimune ochorenie, že celiaklia spúšta obezitu, cukrovku, rakovinu, probl. zo štít žlazou, kožné prejavy ale aj psych. problémi, že či malá nie je veľký nervák...a ja že hej a ak sa jej to potvrdí, tak máme vysvetlenie.
Moze byt sj unava, problemy so stolicou, vyrazky na rukach- nemusi len bolest brucha to moze nastupit neskor, jed je crevo dlhodobo zatazovane lepkom. Neter ma ale jej to potvrdili na gastre- v nemocke jej brali vzokru a potvrdili.