Mame 5 tyzdnoveho synceka, ktory je velmi dobre bezproblemove babatko, nepozname narocne uspavanie, ani kratke spanky, ani tazkosti s papanim ci bolesti bruska. Jediny problem mame, ak ho chyti plac pre nieco (co sa takmer nestava), tak je narocnejsie ho utisit - uz dvakrat sa nam u lekara stalo, ze ako ho zobudili a natahovali a vysetrovali, tak sa rozplakal presne tym placom, pri ktorom je pre mna narocnejsie ho utisit. Lekarka na mna stale rozpravala, ja som mu nemohla venovat plnu pozornost ani robit to, co doma inak pri utisovani robim, musela som ho obliekat, davala som ho do vajicka, lekarka mi zaroven do ruky tlacila letaciky atd a obe so sestrickou sa prevelmi cudovali, co tak place - a to ma zaskocilo, ved pracuju s detmi, to skutocne len moje dokaze plakat tak, ze sa nad tym treba cudovat a poukazovat v kazdej druhe vete na to, ze skutocne nahlas place? Su vase deticky okamzite utisitelne stylom, ze im date cumlik a ponatriasate? Nie je ozaj normalne, ze babatka placu, ked sa im nieco nepaci? :( lekarka ma takmer vytlacila z dveri s tym, ze ho mam ist nakrmit....bol napapany, prebaleny, problem bol, ze ho zobudili a nemohol dalej spat. Alebo sa na to pozeram stylom citlivej matky a maly by ozaj nemal takto plakat?
To mas fakt takyto problem? Stastny clovek. Alebo hormony?
Ale je to úplne normálne. Moje deti tiež plaču u lekára. Nikde inde. A dokonca už v čakárni sa rozplacu a nevie ich ani vyšetriť. Tiež len rýchlo rýchlo. A rozpráva na mňa a ja ani nepočujem cez ten plač. 🤭 Vyplnam dotazník zakaždým, čiže viem čo vedia, čo majú cca vedieť. Kým nemajú teplotu, nie sú choré, to tých pár minút prežijem u doktorky. 😉
Mojmu Dankovi hovorili v porodnici :" Krikluň" ja som vzdy vedela ze uz idu deti na izby lebo mojho bolo pocut uz z vytahu. Na sone klbikov nas pustili prvych , lebo ta mala kôpka tak jacala ze by polka Kramarov ohluchla. Prve vysetrenie u obvodnej som nic nepocula. Proste sa mu to nepacilo a my sme to nejako prezili. Ten krik a plac je jedine co vedia, tak nech to stoji za to 😃 ako sestricka pri detoch som sa tiez obcas divila ake silne hlasky maju deti ale to nie je utocne. Ani ty to tak neber a tes sa ze ma dobre pluca 😄
...Ano si MAXIMÁLNE precitlivelá...A riesis uplne p.c....y. To bude🙂 ked pojde do skolky...Chudata ucitelky...😀Uz si to viem zivo predstavit....
Myslim, ze sa na celu tu situaciu pozeras trochu precitlivene. To nic v zlom, po porode je to podla mna uplne normalne. Hormony a tak... myslim si, ze lekarka tam ma za den xy deti, co placu. Neries. Vies preco plakal, vies ako ho utisit.
A moje deti tiez vzdy plakali u lekarky. Je to vtedy narocne, snazis sa dieta rychlo obliect, ono place, lekarka ti hovori veci, do toho sa sestricka pyta na dalsi termin poradne, cumel padne na zem, vysypu sa ti letaciky od lekarky a dieta staaaale place.. a mamicka sa moze aj zblaznit..
áno, je to pre Teba všetko nové a sama sa ešte zoznamuješ s rečou bábätka 🙂
samozrejme, že plače, keď ho zobudili 🙂 aj ty by si plakala, keby zaspíš doma a zobudíš sa vyzlečená u doktora 😀 hlavne pokoj, trošku nadhľad, my dospeláci síce neplačeme, ale nemáme väčšinou radi návštevy lekárov -ber to takto 🙂
bude veľa situácií kedy bude tvoje bábätko nespokojné, ale to neznamená nič zlé. chce to čas, aby ste sa na seba naladili a aby si ho dokonale spoznala 🙂
neboj, dieťatko je normálne a ty nie si precitlivená, dr. má toho dosť za celý deň
môj tiež vrešťal ako keby mu za to platili už od pôrodnice, kde prereval kľudne celú noc a potom keď chcel cez deň spať ho budili na vyšetrenia a jedlo 🙂
Precitlivelá? Nepovedala by som. Jasné, že ak máš prvé dieťatko, tak sa zaujímaš čo je ok a čo nie, jasné, že aj hormóny budú hrať istú rolu, ale myslím, že v danej situácii si mala správny názor. Je úplne normálne, že deti, a to nielen takéto maličké, u lekára plačú. Tiež by som očakávala, že lekárka so sestričkou tam nie sú prvý deň a nebudú mať potrebu to takto komentovať. Nabudúce komentáre nerieš, proste tvoj malý tak reaguje a hotovo. Inak mám dojem, že na Slovensku je to nepísané pravidlo, že ak bábo začne plakať, matka si ho má okamžite utíšiť, a ak to nezvládne v limite pod minútu, tak sa na ňu zazerá ako na neschopnú. Neviem, čo niektorí ľudia čakajú, je to bábo, nevie rozprávať tak reve, hádam kvôli nim nebude hymnu spievať...
Ja som prvy 1,5 rok nepocula doktorov cez plac, iba som citala spravy 😅
Je to normálne, že takto plače. Mne pediatrička vždy povedala, keď mi malý plakal, aby som mu ponúkla prsník, ešte tam pri nej, aby sa ukľudnil. Kým on "papal-ukludnoval sa", sme my prebrali čo bolo treba. Vôbec to neriešila..... Tiež bol predtým napájaný, spinkal a jasné, že keď ho zobudíš a niekto cudzí s ním narába, tak je nervný....
Čiže moja rada, kľudne pri nej nabudúce vyber prsník, nech sa ukľudní a ty sa rozprávaj s doktorkou.
má 5 týždňov čiže ty si práve v "najlepšom" s hormónmi 😀 nerieš.... o pol roka na to budeš pozerať úplne inými očami 😉
Neries to tolko. Place lebo sa mu to nepacilo a plakat bude este vela krat. To nevies vyriesit. Poplace a bude ok. Tvoje hormony sa vyplavia a bude ok
@cherry_cherry a ides odtial dopotena ze liter potu v tricku 😂😂
Môj preplakal úplne celú návštevu lekárky od narodenia do 4 rokov bez výnimky...
Príliš veľa rozmýšľaš a zbytočne. Pravdepodobne ani lekárka, ani sestričky, ani ľudia dookola sa nad tým nijak hlbšie nezamyslali.