Ahojte, mam 9 mesačne dieťa a vždy keď jej dám vit d, plače, zvija sa, nechce potom papať, v noci nespi..od 5m som skúšala rôzne na odporúčanie doktorky, niečo poradili v lekárni.
Chcem sa spýtať, či musím dávať vit d, ci bude veľmi chýbať, ak nedám vôbec. Vynechala som na mesiac a dieťa ako vymenené
davas mu ho rano co najskor? nas na to upozornovala pediatricka, aby sme ho davali rano, lebo potom moze boliet brucho a davam mu ho aj s probiotikami a klop klop nikdy nemal problem ma skoro 6M - teraz je dokonca BioGaia novinka aj s Dckom
jamieson ma prirodny vitamin z neho nemoze byt babatku naozaj nic toboz nie z jednej kvapky vyskusajte , vigantol je hnus to nedavajte ale Jamieson je super alebo VIT D 🙂
Ja som mala podobný problém, vitamín D som viac dávala ako nedávala, myslím že 90% dní, čo je na svete, som nedala a dieťa žije, ma 4 roky 😁
aj moj mal problem s vigantolom, presli sme na jamieson. drahsi, ale dieta v pohode.
@nykkushka takmer ročne dieťa ak sa normálne hybalo vonku počas jari leta jesene ma v zime dostatočne zásoby d vit. Nehovoriac o tom ak využije aj slnečné dni v zime a doplní ho normálne stravou. Ryby, mlieko, syry, vajcia......
Preto odporúčam hladinu najskôr skontrolovať. Ono aj hypervitaminoza vie pri d cku narobiť riadnu neplechu.
@jankapepe ak teda musím odpovedať tak faktor používam nízky, stravu mame pestrú ovocie zelenina mäso ryby syry jogurty kravské aj rastlinné výrobky a nejedná sa o prácu ale oddych na slnku, väčšinou od 10 do 14 a aj tak som mala nedostatok, jednoducho, naše slnko nie je dostatočne na to aby sme mali dostatok Dčka
Tiez mam dobru skusenost s vit D od Jamieson
Niektorym detom staci kvapka kazde dva dni, inym treba aj tri kvapky, aby mali v krvi urcity level. Normalne chodte na krv, daj zobrat na hladinu vitaminu D v krvi... ak ma taketo stavy, mal by byt predavkovany a treba ubrat. Vitamin D je bohuzial dost dolezity na rast a aj imunitu, uplne bez v lete - kludne, v zime je to take blbe.