Prosím vás dnes sa mi stalo že som vyzliekla. maleho lebo som ho išla prezliecť do pyžama...jemu sa to nepáčilo a tak začal zúriť až sa hodil na zem a buchol sa tak začal plakať a zúriť ešte viac chytila som ho na ruky a on reval a reval...až zrazu prestal plakať a začal lapať po dychu a oči mu vytočilo dohora..ja som s ním začala triasť až sa potom nadýchol a plakal ďalej...som v šoku má niekto s takým niečim skúsenosti!??syn má 1,5 roka nikdy predtým sa to nestalo.
@jonka23 áno volá sa to zachádza nie. Deti to robia, keď su nahnevane. Moja dcéra 4 roky od pôrodnice doteraz. Keď sa jej niečo nepáči, keď sa nahneva, nastane toto. Dá sa tomu predísť - ak prídeš na to, čo ju stopne. Moju varecha, pohrozenie že ju oblejem vodou. Je to nejaký neurologicky stav kedy dieťa sa "nezvládne" nadýchnuť lebo "jej mozog zamestnáva iná činnosť" v našom prípade hnev. Ono sa však nadýchne ale čo sa deje okolo je sem tam zvlášť zo začiatku návod ako prísť o rozum. Často sa to stáva keď sa deti začínajú uvedomovať -ze niečo dokazu_ plačom predísť tomu aby bolo "po tvojom" aby si mu pyžamo obliekla- čo je predzvesť toho, že nasleduje spánok. Neboj sa, príď na to, čo ho stopne, aby toto nenastalo.
Myslím že sa to volá apnoe. Aj ja som to mala. Prestane to s vekom
Volá sa to zachadzanie. Pomáha fúkanie do tváre, alebo keď ho prebratia dolu nohami, zľakne sa a nadýchne sa. Moje ani jedno toto nerobili, ale kamoškina pravidelne, stále sme to riešili na ihrisku.
Moje obidve deti to mali tiez presne v 1,5 roku, je to nedovivinuta nervova sustava. Niekto to vola zadusanie, ked sa silno udreli tak odpadli. Trvalo to mozno 3 mesiace a potom uz z toho vyrastli.
Ďakujem všetkým čo reagovali....som sa trochu ukludnila.....je to hrozne....no šok som mala riadny....je to hrozne vidieť svoje dieťa v takom stave!!!!baby držte sa ....ďakujem
ešte sa to zopár krát stane a potom prestane...stalo sa nám pri jednom dieťati...tiež asi v tomto veku...boli sme na neurolog. ten nič nezistil...takže možno by bolo dobré vyšetrenie u neurol.