Pískajúci monitor dychu u ročného dieťaťa

drsmolinka
29. máj 2020

Ahojte mam 1r a 2m dceru. Spava s na monitore dychu stale. Posledne 2 tyzdne nam casto rano piska /kazde 3-4 dni/ vzdy rano. Je nastaveny na 20sek a potom sa zapne ak dieta nedycha. Doposial provlem nebol ale ako pisem poslednw 2 tyzdne casto rano sa budime ze mala nedycha. Pocas dna ked spinka cez obed a pooobede nic, ani v noci. Vzdy to pride rano. Je to normalne ? Nemoze mat apnoe alebo ? Hned ako zacne monitor piskatt sa preberie a zaspi dalej dakujek za info

tulipanicek
29. máj 2020

Cestuje malá po postieľke? Máte jednu alebo dve platne?

h2
29. máj 2020

@drsmolinka Ahoj, dcérka je zdravá, alebo má nejaký problém? Je nejaký dôvod na to, aby ste monitor dychu stále používali?
Môj syn sa narodil hypotrofický, podvyživený, 11 dní bol v inkubátore. Takže nám monitor dychu odporučila lekárka. Syn bol sledovaný v špeciálnej poradni. Tam nám povedali, keď mal syn pol roka, že ak sa zatiaľ nestalo, že by sa spustil alarm (že by syn prestal dýchať), tak už to môžeme prestať používať. Ja som ho síce ešte asi 2-3 mesiace nechala. Ak už dcérka mala rok a doteraz nemala problém, tak by som to prestala používať, je viac než pravdepodobné, že monitor píska z iných dôvodov, napríklad, že dcérka zmení polohu. Takto ju to len zbytočne budí a vás stresuje.

evinka3007
29. máj 2020

Ja mam zdrave dietatko a monitor dychu pouzivam uz od porodnice pre svoj klud a pokoj ze je v poriadku...bude mat 11 mesiacov a pred tyzdnom sa mi stalo v noci prvykrat ze zapipal, skoro som osedivela jak som sa zlakla ci je v poriadku, ked som k nemu dobehla bol rozospaty a stale lezal na mieste pod ktorym je podlozka...netusim co sa mohlo stat, ci to bol falosny poplach alebo ho to pipanie prebralo z hlbokeho spanku, no ja monitor planujem pouzivat dokial sa bude dat...

nini1010
29. máj 2020

Ak ti monitor casto pipa treba ist jednoznacne k dr.Nie je to sranda.Pocula som ze taketo pripady boli pri roznych problemoch so srdcom.Proste treba to dokladne skontrolovat.

kacena4
29. máj 2020

ahojko nenapisala si zakladne informacie len ze piska ☹ tak ako pisu dievacata hore... mozu to byt napr. aj baterky. ja som pouzivala monitor pri predcasniatku a piskal len ked malo zastavu alebo znizenu saturaciu pod urcitu hodnotu. ak piska treba zistit preco chyba platna, dieta tvrdo spi (hlboky spanok so snom) a ma znizeny dych ktory nezaznamena monitor, co je prave nad ranom, je rizikove alebo zdrave dieta?! predpokladam ze zdrave kedze to neriesis s lekarom, ale ked sa prebudi a funguje dalej tak je vsetko ok vyzera to na ten hlboky spanok so znizenou frekvenciou dychu (ak to nebude chybou monitoru - slabe baterky, ak mate obe platne dajte ich do kriza nech zaberu celu plochu postielky, kedze rocne dieta uz cestuje lepsie ako na obdlznik a kraje nie su podchytene potom sa to moze spustit ked sa prevrati na kraj. viac ma nenapada poradit drzim palceky

martinka13
29. máj 2020

My sme používali cca do roka. Potom začal pipat takmer každu noc. Deti cestovali a monitor ich neregistroval. Potom sme ho už prestali používať. Bolo to kontraproduktívne🙂

drsmolinka
autor
29. máj 2020

@tulipanicek mame jednu platnu ale aj ked spi na platni piska, a zase ked spi na druhej strane postele tak nepiska, cize jedna platna obsiahne postielku celu

drsmolinka
autor
29. máj 2020

@h2 je zdrava akurat mala na srdiecku nejaku "dierku"ktora sa poatupne zrasta vraj je to normalne nic hrozne,

tulipanicek
29. máj 2020

@drsmolinka Aj tak by bolo vhodné dokúpiť druhu platnu. Na to sa zrejme bude pýtať aj lekárka. Ale treba to riešiť. Mám s tým dosť bohaté skúsenosti. Nám piskala viac krát v priebehu dvoch mesiacov ale naša pôvodná lekárka sa tvárila že sa nič nedeje 🤦‍♀️ Ak chces tak mi napíš správu. Nechcem to tu verejne rozpisovať

nikpa
29. máj 2020

@drsmolinka povedz na poradni dr. Skontroluje jej dýchanie, ci nie je pomalé alebo nie je iny problém. My sme mali problém, ze malý nam dýchal rychlo, co tiež nie je zdravé a paradoxne som to zistila vďaka monitoru dychu. S dýchaním nie je sranda, nechcem ta strašiť, môže aj monitor blbnut ale ja by som to neriskovala a preverila to u lekárky.

whatever1
30. máj 2020

@drsmolinka Vymen baterky a ked začne monitor pipat, nepanikar, vypni ho, dieťa nebuď ale pozorne sleduj ci dýcha, aku ma farbu atd, toto ti povedia aj na vyšetrení. Posiela sa na kardio a na neurologiu. Ak sa ti toto opakuje často, aj keď je podložka pod dieťaťom a ešte k tomu aj v približne rovnaký čas tak myslím ze by bolo na mieste dat dieťa vyšetriť.