Pilorostenóza. Máte s ňou niekto skúsenosti?

katkos
9. dec 2009

Ahojte prosím vás môžete my niektorá pomôcť moj malý ma 5 tyždnov a stále zvracia a ide dole na váhe dr.mu pravdepodobne diagnostikovala pilorostenozu vysledky budu až zajtra. nemate niektora s tým skusenosti vraj sa to operuje iba v BA . ine neviem nič ani ako dlho to trvá ake je tam riziko ako sa mám na to pripraviť.dakujem

sipcek
9. dec 2009

ahoj,prvy raz pocujem o tomto vyraze.ale mojej znamej syncek mal tiez problemy s vracanim,len jemu zistili prirastene crievko,tak ho operovali a potom bol uz pokoj.Operovali ho v Martine.hod si do googlu pilorostenoza a dozvies sa viac.drzim palce 😉

marecek4
10. dec 2009

katkos,něco k tomu je na http://www.medicina.cz/verejne/-už by ti ti mělo naskočit,velmi zjednodušeně operace proběhne takto-naříznou svalovinu uzávěry žaludku,protože je moc pevná a nezavře se,píšou že už za šest hodin je možné mimi krmit a je jen dobře když se na to příjde co nejdřív,jinak nemoc se projevuje od většinou druhý,třetí týden,někdy i druhý měsíc,ale to se tam dočteš,i ten postup,já to jen pro uklidnění trošku popsala jak jsem si to přebrala,hodně štěstí

sorscha
10. dec 2009

Ahoj katkos. Moj syn bol operovany na zúženie vratnika, tzv. pylorosterózu v 5t. Nemusíš sa báť ak sa to potvrdí, operovali ho v BA hned v ten deň ako nas previezli z Nr. Cca o 2 dni nas pustili domov a potom este 3mesiace sme chodili na prevez na chirurgiu. Teraz ma na brusku asi 2cm jazvu. Od operacie pekne papal, priberal a vobec uz nevracal. Takže držím vam palce. 😉

nana77
10. dec 2009

ahojky!
aj mojho syna operovali na pylorostenozu. diagnostikovali mu ju ako dvojtyzdnovemu, tyzden sme boli v nemocnici na kramaroch, kde najskor skusali konzervativnu liecbu, ktora vsak nezabrala a tak ho ako trojtyzdnoveho novorodenca nakoniec operovali. presne tak, ako pise sorcha to bolo aj u nas - na treti den po operacii nas prepustili domov, maly pekne papal a priberal a uz nikdy nemal ziadny problem (teda az na to, ze mal navyse aj mierny reflux, ale s pylorostenozou to nesuvisi). tiez ma malu jazvicku na brusku, inak je vsetko ok. neboj sa, je to rutinna operacia, urcite budete v poriadku! moc drzim palce!!