Pigmentové škvrnky cafe au lait

malcica
28. júl 2021

Ahojte maminky. Prosím vás, máte osobnú skúsenosť s týmito škvrnami u detí? Keď mala dcera 2 roky, urobila sa jej jedna takáto skvrnka na ruke. Má asi 4cm. Teraz máme 3 a pol roka a toto leto jej vybehli ďalšie 4. Ak nie viac lebo ja už ich od strachu vidím všade. Sú oveľa menšie ako ťa prvá, ale sú. Kozna lekárka nás poslala na geneticke testy na vylúčenie neurofibromatozy, ale na vysledky sa čaká aj rok ak nie viac. Ja dovtedy zostanem sediva, lebo celý deň iné nerobím, len ju kontrolujem a stresujem a maximálne.
Prosím vás, nemáte skúsenosť s tym, či nejaké detičky majú také skvrnky a sú zdravé? Ďakujem za kazdu reakciu.

lenkakravcova
28. júl 2021

@malcica Ó, to som nevedela že to má taký špeciálny názov. Mám to na celej ruke od kedy si pamätám (zvrchu tmavšia a od telovej strany svetlejšia). Nezmizlo mi to nikdy.
Nesmiem sa na tom mieste opaľovať (nosím dlhé rukávy takže mi je to jedno), lebo vtedy to strašne vidno - ako flekata krava Milka v hnedo tehlovom prevedení. 😂

lily14
28. júl 2021

@malcica my máme a to isté sme riešili a je to ok vraj to má z celiakie

11moni11
29. júl 2021

Dobrý deň, ja to tiež teraz riešim. Malému to vybehne keď je na slniečku a tiež mi povedali ze su to tie skrvy café-au-lait. Pochodili sme lekárov ale nič nám k tomu nepovedali. Len ze chodiť na kontroly.

malcica
autor
31. júl 2021

@11moni11 ahojky a kolko ich mate?

11moni11
31. júl 2021

@malcica 1 väčšiu 2 menšie.. Ma ešte jednu ale to vyzerá presne ako moje. Tak to beriem ako za znamienko.

kalianka
31. mar 2022

@malcica Ahoj, nieco ste zistili?

malcica
autor
1. apr 2022

@kalianka ahoj mame uz vysledky z genetiky a NF sa u dcerky nepotvrdila...ale stale odporucaju sledovat u kardiologo, ocne a neurologia. Ide leto, tak uz mam strach, co nove jej zase na telicku vybehne