Pekný večer prajem mám podozrenie že moje dieťa má 5 chorobu keďže je víkend mám ísť na pohotovosť alebo počkať do pondelka
@andrejka1212 môžem vám tu dať fotku aby ste mi poradili
Nepotrebujes ist na pohotovost aj keby naozaj ma tu piatu, pokial ma normalny priebeh, liec symptomy (antipyretika, antihistaminika a kupel v hypermangane ak vyrazka svrbi, kludovy rezim a nechodit so kolektivu aspon tyzden), pripadne chod v pondelok k vasmu pediatrovi. Ak si nie si ista ci je to naozaj ono alebo nieco ine/vaznejsie, tak chod, ale k vasmu pediatrovi v pondelok.
Ked budes s infekcnym dietatom, ktore nepotrebuje lekara behat po lekaroch, tak to akurat budes dalej rozsirovat. S kazdym vysevom netreba behat k lekarovi.
@nikol60 Ak nebude mat nebezpecne horuckove stavy (nezrazitelne velmi vysoke teploty, apatia, dehydratacia atd.), tak urcite nie na pohotovost. Jednak tam zbytocne zaberies miesto a jednak sa nic extra nedozvies. Nehovoriac o tom, ze tam mozete chytit nieco dalsie ako bonus, bude tam kopa velmi chorych deti.
@nikol60 a ako vieš že ide o piatu chorobu? Príznaky sú ako pri bežnej chrípke. Až keď dieťa po pár dňoch pôsobí ako zdravé objaví sa výsev. Liečba je symptomatická - tlmenie horúčky, na svrbenie antihistaminiká. Neviem čo čakáš, že ti povedia na pohotovosti. Nemajú na ti čo predpísať, jedine tak fenistil (ak už má vyražky).