Piata choroba

pal1112
6. jún 2024

Ahojte prosim vas mali vase deti 5tu chorobu?Kolko ta choroba cca trva?Kedy môže ist dieta von nemyslim do kolektivu?Citala som ze ked je dieťa uz vysypane uz infekčne neni je to tak ci ako to vlastne je?Ďakujem za kazdu odpoveď

mikitilik29
6. jún 2024

@pal1112 áno, je to pravda že keď už sa dieťa vyhadze tak už nie je infekčné. Každé dieťa to ma idividualne. Naša dcéra ležala v teplotách týždeň plus k tomu hnačky a zvracanie. A až po týždni sa vyhadzala keď všetko ustúpilo 🤷

anavixy
6. jún 2024

Von moze, ale nie behat a nahanat sa a nie na slnko, celkovo teplo zhorsuje kozne prejavy ochorenia, takze pokozku kryt alebo natriet spf 50 a ist von az vecer alebo rano, resp. byt naozaj v tieni.

andreakg
6. jún 2024

@pal1112 môj syn mal len líca červené, uši bordové , vyrážky na rukách,žiadne iné príznaky,a mne lekárka povedala,že pokiaľ neustúpi výsyp,nesmie ísť do kolektívu.on to mal našťastie len 5 dní.

michaela329
6. jún 2024

@pal1112 aj keď je vysypaný, nesmie do kolektívu, lebo je oslabená imunita ešte a chytí Ti niečo iné. Nám šikovné mamičky vracali deti do školy, že však už nie sú infekčné a za dva dni ich mali doma v horúčke. Tri mesiace sa to u nás v škole točilo a boli aj deti, ktoré si to odlezali v horúčkach, s vracaním a bolesťami tela.

maatuulka
6. jún 2024

Aj moja mala to ma teraz (6 rokov) .. od stredy minuleho tyzdna, vtedy mala lička cervene a teraz uz to ma na rukách a nohach.. predtym ale nic ani kasel, sopel horucka.. len zrazu mala cervene licka.

pal1112
autor
6. jún 2024

Von s nim nejak neplanujem ist radsej nech mu to cim skor prejde len som sa pytala ci kvoli tomu lebo pracujem mam novu pracu nemozem hned ist na ocr ci ho mozem dat mamine byva od nas 10 min cesty a vo vela prispevkov som sa docitala ze ked sa vysype infekcny uz nie je tak som si to nejak chcela uistit.