Dobrý deň chcela by som sa spýtať
Syn bol chorý cca týždeň sople,kašeľ teplotu mal zvysenu len na 37,4 viac nie aj to len deň
Nakoniec som to dostala od neho aj ja začala som mať sople kašeľ ale ja som jeden deň mala 38 teploty a vracala som raz
Na ďalší deň sa mi urobil taký suchý červený fľak na tvári na jednej strane a na druhej taký úplne maličký jak keby v tvare mesiačika raz to zmizne raz to naspäť začervenana svrbelo to len trošičku raz inak nič
Bola som sa spýtať na pohovotosti že či to nemôže byt alergia na lieky nakoľko som v 30tt tehotenstva a oni povedali že to vyzerá na 5 detskú chorobu
Že aj malý to ma ( malý mal na líci stipanec od komara 🤦🏻♀️) malý je už úplne zdravý nikde nemal žiadne fľaky nič červené
Dnes som bola u lekárky a podala ze to 5 choroba nebude
Máte niekto skúsenosti ze čo by to mohlo byt? Alebo teda z coho?
Poprípade ako prebieha tá 5 choroba? Keďže mne to raz zmizne raz sa to objavi je to skôr také suché zväčšovať sa to nezväčšuje
@simona92101 moje vyzerá takto raz to zbledne úplne že zmizne hlavne cez noc potom to zas scervena a zas zmizne
@lulu2807 mala som 5.chorobu pred 2 týždňami - dostala som ju od mojich detí v škole (učím prvákov). Typické príznaky u detí boli červené motýlie líca, mierna teplota, u niekoho vyhádzané aj ruky, nohy, brucho.
U mňa - z noci na ráno vysoká horúčka - 38,5, ktorá trvala cca 20 hodín aj napriek tomu, že som si dávala lieky (najvyššia 39,2). Extrémne ma boleli svaly a kĺby - najmä nohy, nikdy som nič také nezažila. Teplota ustúpila po 2 dňoch, 3 dni som ešte ležala, bola som ešte malátna. Po 3 dňoch sa mi vyhádzali obe ruky, predlaktia, svrbelo ma to. Prešlo to cca po ďalších 3 dňoch.
@dher vôbec to neviem špecifikovať, lebo u mňa v triede sa to drží už 3 týždne a postupne sa striedajú všetky deti.
Najhoršie na tom je, že niektorí mali ako 1.príznak až to vyhádzanie a vtedy vraj už nie sú infekční. Takze dovtedy kludne funguju medzi ludmi (keďže im navonok nič nie je) a šíria infekciu ďalej...
@lulu2807 5 choroba sa vyznacuje velkym zacervenanim na licach v tvare motyla,a aj vysypom na tele a teplotami,trva to aj 2 tyzdne.
Cize toto bude skor ekzem