Petéchie u trojmesačnej dcéry

leuska15leuska15
4. dec 2020

Ahojte. Asi pred 2 mesiacmi som si všimla na dcerkinom chrbatiku malú fialovú bodku- asi 1mm,vyzera ako vpich po ihle. Dcérka má teraz 3 mesiace a stále to tam ma. Manžel mi hovorí, že takú malú bodku nemám riešiť, ale mne to nedá, keď to stále vidím. Tak som googlila a nasla som, že to môže byť petechie, že je to príznak leukémie a už ma napádajú tie najhoesie scenáre, až mi je do plaču. Ale: petechie vraj nemení farbu po stlačení, jej to ale po stlačení zbledne. Nemáte niekto s niečím podobným skúsenosť prosím?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
leuska15leuska15
autor
4. dec 2020

@viestta ďakujem za ukludnenie. Ale myslíš, že aj keď to trvá už tak strašne dlho? :/ už vyše 2 mesiace to ma

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nevenka
4. dec 2020

@viestta hej, mne to pride ako take to cervene "znamienko"...Petechie nasa mavala a mava, ked sa zlosti, zuri, reve az tak, ze jej popraskaju zilky na licach, popod oci, to je take drobne a huste a niekedy sa jej to zlialo dokopy, ako taka modrinka to casom vyzeralo. No otrasne to mavala. Uz to obdobie nastastie prechadza.

poraditsa
5. dec 2020

A nie je to znamienko ktore ma bledsiu farbu ako hnedu?

andrea78
5. dec 2020

petechie to urcite nie su, tie vyzeraju a hlavne spravaju sa uplne inak. A ak by to boli petechie, nebola by jedna, pribudali by. Ukaz to na najblizsej poradni, alebo konzultuj s lekarom, ake toto nic nebude, hlavne klud, neboj sa😉
@leuska15leuska15

lucia147852
5. dec 2020

Určite to neni petechia. Mne sa občas spraví petechia a vyzerá to úplne inak. Toto ke povrchové.