Ahojte prosim Vas mamicky malemu sa robia petechie hlavne na hrudi zmiznu a potom zas sa objavia !Robi sa mu to od malicka potom sa to prestalo robit a teraz zas KO sme mali v poriadku niekto z Vas nemal taky problem?co to moze byt?dakujem
A este som zabudla ze pred 2 tyzdnami bol chory Mali sme streptokoka v nose
Niekto ma skusenosti ?
U nas sa synovi zvykli objavovat petechie, ked bol chory a kaslal, pripadne ked silno tlacil pri kakani alebo obcas ked mal dlhe hystericke zachvaty placu.
@diewcatqoo a prosim Vas kde to mal po celom tele?
Fuha, uz si presne nepamatam, lebo to je uz davno, ale tusim, ze mal na lickach, spankoch a na hrudniku.
Aj nas maly to mal. S manzelom sme vtedy mali covid potvrdeny PCR testom. Maly mal iba 1 den vyssiu teplotu. Detsky dr. povedal, ze covid nemusel mat, ze to mohla byt iba viroza 🤷♀️ Po par tyzdnoch sa mu na cele zacali objavovat male bodky. Pri placi napr. Potom nozicky a ruky. Boli sme aj na koznom, ale vies, pokial neides k sukromnemu... dr. predpisala Excipial a Emolient. Ale jemu to neprestalo. Lepsi kozni objednavali az za 2mes. Potom som narazila na detsku koznu v Petrzalke. Napisala som jej mail a poslala fotku. Ta mi hned odpisala, ze moze ist o petechie a odporucila nejake testy a hlavne davat vit.C. Keby ste ho chudaka videli ako sa mu tie petechie spravili ked mu dr. bral krv z hlavicky na tie testy. Po celej tvari a hlavne pod ocami 😔 aj ten detsky dr. sa lakol. Samozrejme testy ok. A potom sa mu to uz upravilo. Sem tam sa mu nejaka objavi aj teraz. Ale davam hlavne to C.
@reaan aj nem kabala doktora davat vitamin C !aky vitamin c davate?cebion?lebo sa mu to zacalo este min.rok potom sa to upravilo a teraz zas 😒
@reaan neviete ake testy mu robili?
@reaan a to vám robili vsetky vysetrenia?
Nie. Na sono brucha sme ani nesli. Mocu bolo malo stolice tiez. A uz to mal ovela lepsie. Tak sme to dalej neriesili
@reaan mi to mame taketo aj vy ste mali podobne?
Ano. Zacalo to na cele, predkolenia, ramena. Chrbat vobec.
@reaan dakujem ti za odpoved
Maly ma 16 mesiacov