Petechie u dieťaťa

14. apr 2024

Ahojte prosim Vas mamicky malemu sa robia petechie hlavne na hrudi zmiznu a potom zas sa objavia !Robi sa mu to od malicka potom sa to prestalo robit a teraz zas KO sme mali v poriadku niekto z Vas nemal taky problem?co to moze byt?dakujem

autor
14. apr 2024

Maly ma 16 mesiacov

autor
14. apr 2024

A este som zabudla ze pred 2 tyzdnami bol chory Mali sme streptokoka v nose

autor
14. apr 2024

Niekto ma skusenosti ?

diewcatqoo
14. apr 2024

U nas sa synovi zvykli objavovat petechie, ked bol chory a kaslal, pripadne ked silno tlacil pri kakani alebo obcas ked mal dlhe hystericke zachvaty placu.

autor
14. apr 2024

@diewcatqoo a prosim Vas kde to mal po celom tele?

diewcatqoo
14. apr 2024

Fuha, uz si presne nepamatam, lebo to je uz davno, ale tusim, ze mal na lickach, spankoch a na hrudniku.

reaan
14. apr 2024

Aj nas maly to mal. S manzelom sme vtedy mali covid potvrdeny PCR testom. Maly mal iba 1 den vyssiu teplotu. Detsky dr. povedal, ze covid nemusel mat, ze to mohla byt iba viroza 🤷‍♀️ Po par tyzdnoch sa mu na cele zacali objavovat male bodky. Pri placi napr. Potom nozicky a ruky. Boli sme aj na koznom, ale vies, pokial neides k sukromnemu... dr. predpisala Excipial a Emolient. Ale jemu to neprestalo. Lepsi kozni objednavali az za 2mes. Potom som narazila na detsku koznu v Petrzalke. Napisala som jej mail a poslala fotku. Ta mi hned odpisala, ze moze ist o petechie a odporucila nejake testy a hlavne davat vit.C. Keby ste ho chudaka videli ako sa mu tie petechie spravili ked mu dr. bral krv z hlavicky na tie testy. Po celej tvari a hlavne pod ocami 😔 aj ten detsky dr. sa lakol. Samozrejme testy ok. A potom sa mu to uz upravilo. Sem tam sa mu nejaka objavi aj teraz. Ale davam hlavne to C.

autor
14. apr 2024

@reaan aj nem kabala doktora davat vitamin C !aky vitamin c davate?cebion?lebo sa mu to zacalo este min.rok potom sa to upravilo a teraz zas 😒

autor
14. apr 2024

@reaan neviete ake testy mu robili?

reaan
14. apr 2024

Ono sa to mozno robi po väcsom oslabeni imunity. CeVitko davam.

autor
14. apr 2024

@reaan a to vám robili vsetky vysetrenia?

reaan
14. apr 2024

Nie. Na sono brucha sme ani nesli. Mocu bolo malo stolice tiez. A uz to mal ovela lepsie. Tak sme to dalej neriesili

autor
14. apr 2024

@reaan mi to mame taketo aj vy ste mali podobne?

autor
14. apr 2024
autor
14. apr 2024
reaan
14. apr 2024

Ano. Zacalo to na cele, predkolenia, ramena. Chrbat vobec.

autor
14. apr 2024

@reaan dakujem ti za odpoved