Dobry deň, prosím nájdu sa tu mamičky, ktorých deti majú (zdedili) petéchie na koži? Prosím mohli by ste pripojiť fotky ? Ďakujem krásne
@majamat
Myslite ze toto by mohli byt petechie?
Je to hladke na dotyk, pod kozou..
@lucia19922 zda sa mi to vyrazne cervene, ale mozno to skresluje fotak, ak to ma trosku fialovu farbu, nie ej to vyvysene nad ppokozku, cize pokozka je hladka, mozu to byt petechie, ako dlho to ma?
@majamat je to take cerveno az do fialova veru ano a dost vyrazné, nie bledé. Ale vyvysene nad pokozku to nieje, je hladká. Má to tak reda aspon co som si vsimla, lebo to ma tak na krku v záreze, tak 3 tyzdne.
Je petechia a hemangiom to iste?Dnes tu jedna pani pridavala takuto fotku a ja som myslela ze su to petechie a ostatme ze hemangiom tak neviem?
Domnievam sa, ze je to hemangiom.....mali sme od narodenia podobny.
@nini1010 tiez som tu tieto foto uz zachytila. a nie je to to iste, aj ked oboje usvisi s cievami.
@lucia19922 petechie nepretrvavaju tak dlho, su to mini modrunky a do par dni miznu, aj keby sa jedna o ochorenie, tka je tu skor predpoklad, ze sa budu robit a vsade na tele, nasledne sa budu hojit a inde robit znovu. skor by som teda tiez typovala, ze je to hemangiom.
petechie vznikaju vdaka tomu, ze drobne cievky popraskaju a vyleju sa do koze. fakt modrinky.
hemangiom je nezhubny nador ciev. je vacsinou neskodny a casto vyskytuje uz u malickych deti. toto to sko bude.
petechie sa nededia su to nieco ako male bodkovite modrinky. petechie vzniknu z nejakeho dovodu a za par dni sa vyhoja.
mozu vznikat pri tlaku, udere, napäti ( u deti, ked silno placi, ci pri tlaceni na stolicu ) a tiez ako prejav ochoreni.